keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Merellä

Blogissa on ollut hiljaista ja siihen on ollut yksi ainut syy, kesä! Ulkona on ollut niin upeat ilmat, että en ole kerta kaikkiaan malttanut olla sisällä koneen äärellä. Aurinkoisista päivistä kanattaa nauttia, sillä ne voivat olla kesän viimeiset =D. No ei kai sentään, toivotaan, että saamme nauttia vielä monista monista upeista päivistä. Viime viikonloppu oli ihana joten me lähdimme merelle. Yllätyittekö?


Merimuumi oli onnellinen, että pääsi jälleen matkaan viikon tauon jälkeen.
Napsin pitkästä aikaa kuvia ihan vain mereltä. Lintujankin oli paikalla, mutta ei ihan niin runsaasti kuin olisin voinut kuvitella. Muutaman haahkapoikueen näin, joten heilläkin on ollut iloisia perhetapahtumia. Täytyy todeta, että vaikka kuika monta kertaa ollaan sahattu edestakaisin nämäkin kulmat, ei tähän maisemaan vaan kyllästy koskaan. Samat saaret, samat kalliot, aina yhtä ihania!
Tämän veneilykauden toinen kummelikuva =D. Lupaan että luku jää kauden aikana alle kymmeneen =D.


Taitoimme matkaa upeassa säässä. Ja mikä mieluisinta, tuulet olivat suotuisat, pääsimme ajelemaan "ulkokautta". Se on harvinasita herkkua se.


Rönnskärin majakka on Suomen toiseksi vanhin majakka. Sen entinen nimi on Porkkalan majakka, mutta se poistui käytästä kun Kallbådan luodolle ulommas merelle valmistui uusi majakka 1928. Kallbådanin majakka sai nimekseen Porkkalan majakka ja tästä tuli Rönnskär.


Rönnskärin saari on erityisesti lintuharrastajien ja lintujen rengastajien mieleen. Saari on puolustusvoimien vartiolinnake ja siksi se on sotilasaluetta. Saarelle ei saa mennä noin vain, vaan saarelle rantautuminen edellyttää aina kulkulupaa jonka saa (jos saa) Upinniemen varuskunnasta. Vielä en ole päässyt vierailemaan kyseiselle saarelle. Toivottavasti se olisi jonain päivänä mahdollista.
Koska ollaan uloimpana merellä, ovat lateraali viitatkin sitä koko luokkaa, että ne havaitsee helposti suurimmistakin aluksista.


Matkan aikana tuuli tyyntyi ihan kokonaan. Todella harvoin on Porkkalanselällä näin hiljasita. Tuli ihan kummallinen olo. Odotin Lohnesin hirviön nousevan merestä =D.


Kaukana horisontissa siinti nyt sitten se Porkkalan majakka joka sijaitsee Kallbådanin matalalla kallioluodolla. Tämä on juuri se majakka, joka tuli Rönnskärin majakan tilalle.


Minne matkasimme? Se selviää seuraavalla kerralla =).

16 kommenttia:

 1. Upeat maisemat! Nuo sileät rantakalliot ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 2. Ihania merikuvia. Tuo autius on niin upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Se on melkoinen näky kun ei näy mitään =D.

   Poista
 3. Kiva, kun maakrapukin taas pääsee merille todella upeiden kuviesi myötä!!
  Kuva 13 on maagisen hieno...tyyntä myrskyn edellä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa. Pääset vielä merelle monta kertaa =D.

   Poista
 4. Ihania kuvia taas! Rakastuin kuviin 11 ja 13. Ja tietysti myös Merimuumiin :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitokset Nunu =). Merimuumi kiittää saamastaan huomiosta =D.

   Poista
 5. Belas fotografias, gostei.
  Continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 6. Párekin Palvelijatar01 kesäkuuta, 2016 15:28

  Ihan alkaa hiukset hulmuta kuvia katsellessa ja meri tuoksua! Iskee kuva-ahneus, tahtoo lisää kuvia merimatkoiltanne. Majakat ovat upeita ja kalliot houkuttelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Palvelijatar =). Lupaan, että merikuvia tulee siihen malliin lisää että ennätät vielä kyllästyä niihin =D.

   Poista
 7. Merimaisema on ilmeisestikin sinun sielunmaisemasi. Kaikilla meillähän on omamme. Sen verran merelliseen makuun olen joskus päässyt, että nuo kallioiset saaret ja rannat viehättävät minunkin silmääni.
  Kukapa nyt netissä notkuisikaan, kun voi harrastaa merta. Mukavia veneilyreissuja vain sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Aimarii =). Kyllä se meri on missä mieli ja sydän lepää kaikkein eniten. Se tarjoaa myös välillä vähän jännitystäkin. Merta pitää kunnioitaa =).

   Poista
 8. Merimaisemat ihastuttavat aina! Merelle tekisi tämänkin Tuulan mieli, mutta meillä on vielä vene maissa. Remppa on vienyt kaiken ajan. Mutta ehkä vielä ehdimme venettäkin kunnostamaan kesäkuntoon.
  Kiitos upeista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi Tuula. Remontti on varmasti aikaa vievää, mutta sitten kun on valmista on ihanaa nauttia kätten tuotoksista. Kyllä se meri siellä odottelee teitä =).

   Poista