tiistai 7. kesäkuuta 2016

Siskorusettisukat

Te, jotka olette seuranneet blogiani pidempään tiedätte, että olen intohimoinen sukkien kutoja. Sukan kutominen on rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Lisäksi rakastan käyttää villasukkia kesät ja talvet. Löysin facebookin voihan villasukka ryhmän kautta keväällä haasteen, johon tartuin oitis, siskorusettisukat.


Siskot Ry on syöpään sairastuneiden naisten perustama yhdistys. Tarkoituksena on tukea syövästä kuntoutumista ja rikastuttaa fyysitä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Työtä tehdään vapaaehtoisvoimin ja pienellä budjetilla. Siskojen upeasta toiminnasta voit lukea lisää heidän nettisivuilta täältä.


Kun luin Siskojen sivuilta siskorusettisukista, tartuin puikkoihin heti. Siskorusettisukkia neulotaan ilahduttamaan ja tsemppaamaan syöpään sairastuville naisille. Sukkien mukaan voi laittaa myös ihan kirjallisen viestin. Minulta syöpä on vienyt valitettavasti monta ystävää ja päätinkin, että kudon niin monet sukat, kuin olen menettänyt ystäviä. Jokainen menetys on ollut todella ikävä. Moni ystävistäni on menehtyt syöpään ennen kuin on ennättänyt täyttää edes neljääkymmentä vuotta.
Valmiit sukat voi toimittaa Sinellin myymälään tai postittaa osoitteeseen Sinelli Oy / Siskot, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa. Tämän lisäksi on eri paikkakunnilla omia palautuspisteitä. Löydät ne täältä. Siskot ry vyöttävät sukat ja toimittavat ne syöpään sairastuville naisille. Mikäli haluat antaa sukat itse suoraan vaikkapa ystävällesi, voit vyöttää ne myös itse. Vyöte löytyy Siskojen sivulta.


Ja sitten vain kutomaan! Ohje löytyy mm. Novitan lehdestä numero 2/2016 kesä. Ohje löytyy myös Siskot Ry:n nettisivuilta. Tässä linkki ohjeeseen.  Sivuilta löytyy ohje myös PDF tiedostona. Sukan värejä voi vaihdella, mutta toiveena on, että rusetti on aina pinkki. Itse halusin tehdä sukat juuri sellaisiksi kuin ne oli mallisa suunniteltu.
Kampanja kestää vuoden 2016 loppuun, joten vielä ehtii hyvin mukaan tähän hyvää mieltä tuovaan toimintaan. Haastankin nyt teidän kaikki, kenellä vain puikot ja lanka pysyvät kädessä, kutomaan edes yhden parin siskorusettisukkia. Kerrotaan yhdessä, ettei kukaan ole yksin!

16 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar07 kesäkuuta, 2016 21:34

  Voi miten upeat sukat ja hieno projekti! Lämmin kiitos taas hienosta postauksesta. Minulta syöpä on vienyt vanhempani ja mieheni sekä muutaman ystävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Palvelijatar =). Syöpä on kyllä yksi pirulainen tässä maailmassa. Siksi onkin ihanaa olla tukemassa heitä, joilla on vielä toivoa.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, atan sen vastaan. Lupaan tehdä kesän aikana ainakin yhdet sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle, hieman laskinkin sinun varaan =D.

   Poista
 3. Upeat sukat ja kaunis ajatus tällä kampanjalla <3 harmi että olen surkea kutoja, muutoin ottaisin haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkien tarvitset osata, voit auttaa muuten, jollain toisella tavalla =).

   Poista
 4. Onpa kaunis ja hieno kampanja.Tässä kulminoituu naisten välinen yhteys niin ilossa, kuin sairauden kohdatessa.
  Olisinpa sukanneulontataitoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkäsin kanssa kovasti kampanjasta. Kaikkien ei tarvitse osata kutoa, autat jollain muulla tavalla =).

   Poista
 5. Upeat sukat ja niin tärkeä aihe <3 S-sana on itsellenikin nykyään ihan kirosana :( Olen menettänyt läheisiä sille. Jos aika sallii, yritän neuloa tuollaiset. Tosin olen ikävä kyllä ihan surkea neulomaan mitään kuvioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S-sana on kyllä just sellainen. Koko ajan kuulen ympärillä, että lisää vain sairastuu. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan kuviota. Muistat vain pitää langan löysällä =).

   Poista
 6. Hienot sukat, upeaa työnjälkeä. Mahtava projekti.

  VastaaPoista