tiistai 14. kesäkuuta 2016

Telakka

Lupasin viime postauksessa laittaa erikseen kuvia telakasta ja tässä niitä tulee. Canon instawalkissa kaikki kuvauspaikat olivat ihania, mutta jotenkin eniten minua inspiroi telakka. Johtuu varmasi siitä, että ei ole ennen tullut telakalla kuvattua =D. Keskustelimme tilaisuudessa muutamien kuvaajien kanssa mustavalkokuvista. Minä olin jotenkin unohtanut koko mustavalkokuvan. Telakan miljöö innosti jälleen kokeilemaan, millaisen tunnelman saisin kuviin.


Mitä mieltä olette? Minulle tulee mieleen joku vanha mustavalkoinen suomalainen elokuva. Kulman takana piileksi viinan salakuljettajat ja trokarit. Telakan pomo tulee kohta ja jakaa tilipussit, siis sellaiset oikeat, fyysiset pussit =D.
Vanhan tuntuisen kuvan paljastaa uudehkot veneet =D. Kun käsittelin kuvia mustavalkoiseksi, tajusin, että mustavalkoisessakin on todella paljon säätömahdollisuuksia, jotka vaikuttavat kuvan tunnelmaan. Jätin nämä kuvat mielestäni melko maltilliseksi. Kipinä jäi, joten kokeilen kyllä jatkossa uudelleen, mitä mustavalkoisuudesta saisi irti.
Mustavalkokuvien avulla ei tehdä kuvasta pelkästään vanhan näköistä. Sillä voidaan vaikuttaa kuvan tunnelmaan ihan muutenkin. Oiva tehokeino!
Takaisin värimaailmaan =).
Telakka tarjosi ihania uusia asioita kuvattavaksi. En olisi voinut kuvitellakaan etukäteen, miten kuvauksellinen paikka se oli.
Tänne pitää päästä kuvaamaan kyllä vielä joskus uudelleen. Missä paikoissa te tykkäättee kuvailla? Onko luonto-  henkilö- vai katukuvaus lähellä sydäntäsi? Itse tykkään kuvata melko monipuolisesti, mutta kaikkein lähinnä sydäntä on luonto- ja kaupunkikuvaus. Henkilöitä en osaa kerta kaikkiaan kuvata =D. Valokuvausharrastuksessa parasta kuitenkin on, että siinä voi kehittää itseään ihan jatkuvasti.

22 kommenttia:

 1. Hienoa, hyvältä näyttää. Kuvien kääntäminen mustavalkoiseksi ei tosiaan ole ihan simppelijuttu vaan harmaan sävyihin voi vaikuttaa monin tavoin. Usein pelkkä suora muunto mustavalkoiseksi ei tuo parasta mahdollista kuvaa vaan kannattaa miettiä mitä kuvan väriä painottaa muunnoksessa. Mustavalkoiseksi kääntäminen on koukuttavaa, tässä on hyvä alku, suosittelen jatkamaan kokeiluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pasi! Ihan varmasti tulee kokeiltua mustavalkoisia uudelleenkin, oli todella koukuttavaa =).

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar14 kesäkuuta, 2016 08:43

  Mustavalkoiset kuvat ovat kertakaikkiaan upeita, ja niissä saa enemmän vaikuttaa tunnelmaan kuin värikuvissa. Kuvauskohteita on maailma täynnä, ja usein itsekin yllättyy kuinka ihan arkiset asiat ja paikat ovat upeita kohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri kuten sanoit. Maailmasta löytyy vaikka mitä kun vain katselee ympärilleen =).

   Poista
 3. Juurikin kuvasin eilen mustavalkoisena vanhaa huoltoasemaa. Tosin, minulle aina tulee tunne jälkikäteen, että olisit nyt ottanut värikuvatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kävin kurkkaamassa ja kuvat olivat upeita =).

   Poista
 4. Minullekin tuli mieleen vanha kotimainen elokuva. Hyvä tunnelma!

  Minulle läheisin kuvaaaminen on maisema. Ihmisten kuvaaminen ei ole minun lajini, samoin lähikuvauksissa olen tosi huono. Olen yrittänyt kuvata kukkia ym. makrona, mutta lopputulos on täysin "hengetön" ja kuvat kauheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä luovuta vielä macron kanssa, jonain päivänä löydät niihin sen hengen =).

   Poista
 5. Olen aloittanut kuvausharrastuksen melkein 50 vuotta sitten ja otin paljon mv-kuvia, jotka myös itse vedostin. Oi niitä aikoja! Hyvin olet saanut tunnelmaa kuviisi. Napsin kuvia nykyisin lähinnä kotipihalta ja koiristani. Tykkään kuvata myös ihmisiä arkisissa askareissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinähn olet ihan guru kuvaajaksi tuolla kokemuksella. Varmasti on ollut upeita aikoja =).

   Poista
 6. Mustavalkoiset on todella tunnelmallisia ja suomi-filmi tulee väistämättä mieleen. Mustavalkoista olen kuvannut viimeksi ihan mv-filmille 20 vuotta sitten! Omat kuvauskohteeni ovat luonto, kaikki vähän rämä ja rosoinen, urbaani kaupunki ja tietysti koira. Aikaisemmin kuvasin paljon ihmisiä juhlissa ja muutenkin, mutta en enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on hyvin samantapaiset kuvauskohteet =).

   Poista
 7. Hienoja kuvia! Tykkäsin näissä yhtä paljon mustavalkoisista, kuin värikuvistakin. Mustavalkoisissa kuvissa on hieno tunnelma, toisaalta taas värikuvat tuovat ihan eri tavalla esille paikan tunnelmaa - niistä välittyy värikkyys (daa...!) ja ennen kaikkea paikalle ominainen, viehättävä rosoisuus. Lempikuvani oli kuitenkin viimeinen mustavalkokuva, eli ne lamput. Aivan ihana!

  Itse olen mustavalkokuvalover, kuten blogistakin varmaan on ilmennyt, mutta yhä enemmän olen alkanut pitää myös värikuvista. Riippuu kohteesta ja kuvasta, kumpaan vaihtoehtoon päädyn. Ja niin kuin ensimmäinen kommentoija sanoi, ei tosiaan useinkaan riitä, että vain vaihtaa kuvan mustavalkoiseksi, vaan pitää myös korostaa eri kohtia/sävyjä.

  Taitava kuvaaja olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nunu. Harjottelua se minulta edelleen vaatii. Liikaa on onnistumisia vielä sattumana varassa =D.

   Poista
 8. Mustavalkoista... miksi ei... Mutta kyllä mun maailmani on siltikin värillinen! Vaikka lamppukuva on kyllä herkullinen: noiden lamppujen aikaan kuvat ovat mustavalkoisia :)

  No, minähän räpsin vaan ja missä vaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän myös värikuvista ja melko värikkäistä värikuvista. Mustavalkoisutta kannttaa käyttää juuri tehokeinona.

   Poista
 9. Mustavalkokuvissa tosiaan on se jokin, telakka onkin oiva kohde valööreille. Onnistuneita olivat tosin nuo värikuvatkin. :)

  Minäkin mielummin kuvaan jotain muuta kuin ihmisiä, en vain ole liian "härski" kuvaamaan tuntemattomia kaukaa saati menemään lähelle ja kysymään "voinko ottaa kuva". Jotenkin kuva ihmisestä on aina niin intiimi.

  Onnea vielä Instawalkin voitosta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Vedenneito =). Olisi kyllä joskus tosi kiva päästä kuvamaan sinun kanssa yhdessä =).

   Poista
 10. The pictures of the steel taps I find very nice marg also very special.
  Beautiful pictures in black and white. The lamp bulbs and bicycles. The other pictures are very nice but the black / white series just jumping just above it :-)

  VastaaPoista
 11. Telakka sopii erinomaisesti mustavalkoiseksi. Ja olet oikeassa, tulee todellakin anhat SUOMI FILMI -elokuvat mieleen.
  Luulin kommanneni edelliseen, mutta en sitten näköjään... Tuollainen kuvauskurssi kuulostaa mielenkiintoiselta, ja sinä, joka jo muutenkin otat valtsun hyviä kuvia, saat kurssista irti paljon (miten taitava susta loppujen lopuksi tuleekaan..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Tiedä siitä taidosta vielä, kova into on ainakin opetella =D.

   Poista