torstai 2. kesäkuuta 2016

Elisaaren luontopolulla

Paikka minne ajelimme merellä oli Inkoon saaristossa sijaitseva Elisaari. Elisaareen pitää päästä joka kesä ainakin kerran. Olen esitellyt paikan aikaisemmin jo täällä ja täällä sekä täällä. Olemme käyneet Elisaaressa aikaisemmin keski- tai loppukesästä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme tänne näin aikaisin alku kesästä. Perjantai iltana paistelimme makkaraa, kun huomasimme että ystäviä tuli yllättäin veneellä samaan paikkaan. Olipa ihana yllätys! Heille Elisaari oli myös tuttu entuudestaan, mutta he eivät olleet koskaan käyneet Elisaaren luotopolulla, joten lähdimme sinne yhdesä. Luontopolku on niin ihana paikka, että me kävelemme sen joka kerta, kun käymme saaressa.


Elisaaresta löytyy Suomen suurinpiin kuuluva luonnonvarainen tammimetsä. Tästä syystä osa saaresta on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi vuodesta 1994 lähtien. Nämä tammet tekevät minun joka kerta yhtä lähtemättömän vaikutuksen. Näin alkukesästä niiden lehtien väri oli kauniin vaalean vihreä. Koska olimme liikkeellä alkukesästä, oli mukavaa nähdä löytyisikö luontopolulta erilaisa kasveja.
Ensin näytti siltä, että joku on käynyt purskauttamassa jotain vaahtoa puunrunkoon =D. 


Hetken ennätimme miettiä ystävien kanssa, että mikä ihmeen sieni tämä mahtaa olla. Vaan asia selvisi hetken päästä infotaulusta, joita löytyy luontopolulta matkan varrelta. Kyseessä on rikkikääpä. Sieni on tammen ruskolahottaja ja se tekee puun ajan kanssa ontoksi. Loppukesästä sieni on valkoinen.
Vanha tammivanhus oli kellahtanut jo kumoon.
Tämä on joku muu kääpä. Kääpiä on vaikka kuinka monta erilaista. Minulle uusi tieto oli, että elävällä puulla ja kuolleella puulla kasvavat eri kääpälajit. Yhteistä niille kuitenkin on, että ne lahottavat puuta.
Kesän ensimmäiset sudenkorennotkin olivat jo liikkeellä. Näin Elisaaressa myös tämän kesän ensimmäisen suruvaipan. Siitä en saanut kuvaa =).


Nämä niityt ovat yksi minun lempipaikoistani saaren luontopolulla. Meri näkyy ja se tekee maisemasta minusta jotenkin vastustamattoman.
Lehmät köllöttelivät auringossa hieman kauempana. Taisi olla ruoansulattelu elikkäs märehtiminen menossa.


Toinen ehdoton lemppari on luontopolun lopusta löytyvä ruovikkoalue. Olen kuvannut nämä pitkospuut joka kerta kun olemme olleet täällä. Ja kuvasin ne taas. Minusta ne vaan ovat kertakaikkiaan niin kuvaukselliset. Ja voin kyllä käsi sydämmellä luvata, että ne tulevat kuvattua seuraavallakin kerralla =D.Kielot olivat jo täydessä kukassa. Luonto kyllä kukkii nyt ihan täysiä. Tänä vuona tuntu, että myös mänty pölyttää tavallista enemmän. Männyn siitepölyä on ihan joka paikassa ja tarkoitan siis että todellakin ihan joka paikassa. Sitä tunkee veneeseen myös sisälle. Nyt tarvittaisiin selainen reipas sadekuuro, että paikat putsaantuisivat. Niin paljon kun rakastankin aurinkoa, tekisi sade myös kasveille tosi hyvää. Elisaareen pääset tutustumaan heidän nettisivuilla täältä.

Viikonloppu oli jälleen kerran ihana niin sään kuin seurankin puolesta. Kiitos Perta ja Joonas, oli ihan huippua viettää aikaa teidän ja suloisten nahkanappinenien kanssa.

30 kommenttia:

 1. Excelente trabalho e belas fotografias.
  Continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis paikka ja kuvat!

  Jeps, meilläkin on piha kasveja myöten keltaisena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sussi. Onneksi tänään satoi kunnolla vettä, hieman helpottaa tuon siitepölyn kanssa =D.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar02 kesäkuuta, 2016 13:18

  Kesä, meri, vene ja saaret. Mitä muuta ihminen kaipaa? Tietenkin kameran! Täydellinen postaus jälleen. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Palvelijatar =). Tuossahan ne kaikki on mitä ihminen tarvitsee =D.

   Poista
 4. Ihana Elisaari ja ihanat kuvat!! Mekin kierrämme luontopolun aina kun saaressa käymme. Tuo niittykuva, missä meri näkyy taustalla, on ihan täydellinen! Ja nuo lemmut laitumella ♥
  Äsken katsoin mittaria ja näytti 28, joten ei ihme että hikoiluttaa ;) Ukkosta ilmassa ja toivonkin että tulisi kunnon rankkasade, niin nyt aivan keltainen terassikin muuttuisi jälleen ruskeaksi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku =). Täällä ainakin tuli vettä kuin Esteristä. Tuli kyllä tarpeeseen =D.

   Poista
 5. Oi mitkä maisemat. Sinulla on todella silmää nähdä kaikki kaunis ja mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 6. Taas hieno uusi tuttavuus! Kun sinä minulle sitä mietelmäkirjan kirjoittamista ehdottelit, niin kyllä voin suorilta sanoa, että täällä olisi ainesta vaikka kuinka hienoon saaristomatkailu-kirjaan/oppaaseen upeine kuvineen!
  Kaiken muun hienon muassa, ihana heinäseiväsaita ja nuo kyytöt!<3
  Kyllä on moni-ilmeinen ja hieno saaristomme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Mirjam-Matilda =). Eiköhän laiteta jokupäivä kirjaprojektit pystyyn =D.

   Poista
 7. Kaunis retki! Ja tuo kuva kyytöistä on kyllä superihana <3

  VastaaPoista
 8. Upeat kuvat! Nuo vanhat puut kääpineen ovat todella kauniit. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla ja ihanaa viikonloppua myös sinulle =).

   Poista
 9. Ihania kuvia jälleen! Ihan parhaita juuri tuo pelto, lato meri-yhdistelmä sekä pitkospuut! Jostain syystä rakastan pitkospuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Marle! Minä rakastan kanssa pitkospuita ja nämä tulee todella kuvattua aina =D.

   Poista
 10. Todella raikas kuvasarja. Erityisesti pidän noista puukuvista, joissa kasvaa sienet... jään odottamaan lisää kuviasi.

  VastaaPoista
 11. Näyttää pita leivältä tuo kääpä.
  Luonto osaa muovailla mitä erilaisempia muotoja ja kuvioita.

  Kaunis luonto postaus!

  Mukavia kesäisiä päiviä Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus =). Tosiaan, ihan pitaleivältä näyttää =D.

   Poista
 12. Vau miten hienoja ja jännittäviä näkymiä olet löytänyt. Sulla on todella luontokuvaajan silmät!

  VastaaPoista
 13. Belas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 14. Ihanat kuvat. Vihreys on suuri vastakohta edellisen postauksen sinisyydelle (jotka myös oli ihania kuvia).
  Suomessa on kesällä täyttä vihreää tai täyttä sinistä (ja sit talvella pelkkää valkoista (jos huono tuuri käy :).
  Kuva 13 on niin suomalaista perinnemaisemaa, niin perinnemaisemaa..että. Se on kivan näköinen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki. Niin se tosiaan on, että kesällä saadaan nauttia värikylläisyydestä ja talvella sitten valkeasta ja harmaasta =D.

   Poista
 15. Oi että, mikä paikka! Rakastan tammia <3 Tuo siitepöly on saanut minut kyllä ihan hulluuden partaalle tänä keväänä, siis siivousmielessä. onneksi nyt alkaa jo vissiin helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisaari on ihana. Tee joskus retki sinne. Hakevat vastarannalta veneellä (sinne saakka pääsee autolla). Siitepölyn kanssa meinasi huumorintaju loppua myös täällä todellakin =).

   Poista