perjantai 17. helmikuuta 2017

Keväisellä luontopolulla

Viimeviikonloppuna oli sunnuntaina jälleen aivan ihana aurinkoinen sää. Viime talvena en päässyt kuvaamaan viiksitimaleja, joten päätimme Kipparini kanssa lähteä katsomaan löytyisikö niitä nyt. Paikan päällä pitää mennä meren jäälle ja edellisellä viikolla oli ollut mukavasti pakkasia, joten ajattelin, että nyt taitaa olla tämän talven ainoa hetki mennä niitä etsimään. Seuraavalle viikolle oli luvattu jälleen ilman lämpenevän.


Viiksitimalit viihtyvät merenrannalla ruovikossa. Viime talvena kävin katselemassa niitä eikä kameraa ollut mukana. Päätin tulla seuraavan päivänä uudelleen kameran kanssa ja siinä kävikin sitten niin, että räntää tuli koko päivän vaakatasossa ja seuraavalla viikolla ilma lämpeni. Niin jäi timalit kuvaamatta =D. Minähän en tunnetusti mene meren jäälle ihan helpolla.


Jaa että missä ovat kuvat viiksitimaleista ? Tällä kerralla ei näkynyt viiksiä eikä timalia =D. Ei kerrassaan linnin lintua. Kaukana puussa oli lauma harakoita, se siinä. No, ainakin päivä oli aivan ihana ja keväinen, joten mikäpä siinä oli kahlailla ruovikossa.


Vastarannalla oli lintutorni. Kiipesin sinne katsomaan, eikö tosiaan yhtään lintua ole paikalla. Ei ollut (huokaus). Lintutornin vierestä meni Hanikan luontopolku. Kipparini ehdotuksesta päätimme lähteä katselemaan, mitä polun varrelta löytyisi.
Rantaa pitkin kulki hulppeat pitkospuut. Talvella tosin pystyi kävelemään myös niiden vieressä, koska oli pakkasta. Tämä on ehdottomasti paikka, jonne pitää päästä keväällä uudelleen. Voi löytyä vaikka mitä kivaa =D.
Hanikan luontopolun pituus on 5 kilometriä ja se menee Suinonsalmen, Kaitalahden ja Soukansalmen maastossa. Polun varrelta löytyy kaikkiaan opastaulua ja tietoa luonnosta. Luontopolun varrelle mahtuu monta erilaista maastoa. On tervalepikoita ja kalliomänniköitä. Löytyy rannan ruovikkoa ja sekametsää. Pitkospuita pitkin oli helppo kulkea, mutta löytyi matkan varrelta myös hieman mäkistä ja kallioista maastoa. Nämä osuudet soveltuvat parhaiten hyväkuntoisille vierailijoille. Luontopolun eri kohtiin pääsee mukavasti myös julkisella liikenteellä. Kartan Hanikan luontopolusta löydät netistä.
Luontopolku oli hyvin merkitty joten eksymisen vaaraa ei ollut. Oli ihanaa liikkua luonnossa. Pysähdyimme välillä naamat aurinkoon päin kuuntelemaan ja tuoksuttelemaan kevättä.

Luonnossa on kyllä ihana liikkua ihan jokaisena vuodenaikana. Kevät auringon lämmittäessä on mukavaa mennä myös sellaisiin luontokohteisiin, jossa voi vaikka lämmitellä makkarat.
Tulevana viikonloppuna Juniori lähtee viettämään hiihtolomaa mummolaan ja me vietämme Kipparini kanssa veneilykauden avajaisia, sillä menemme yhdessä venemessuille. Messuilla menee meiltä kevyesti pari päivää, niin paljon on nähtävää ja tuttuja tavattavana. Messuraporttia on siis luvassa tulevissa postauksissa. Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

25 kommenttia:

 1. Upeat värit sinun kuvissasi!
  Ihanaa :-)

  VastaaPoista
 2. Oikein toivoin että saisit viiksitimaleja kuvattua!
  Mukavaa messuiluviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin, ne ovat niin kauniita lintuja =D. Jospa se päivä vielä koittaisi =D.

   Poista
 3. Beautiful winter photos, Katinka. Happy weekend!

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas yhden luontokohteen esittelystä. Olen miettinyt, selviäisinkö Hanikan luontopolulla, mutta kuvistasi selviää, että en uskalla lähteä sinne risan polven takia. Upeita ja käsittämättömän teräviä kuvia olet taas ottanut. Harmi, että timaleja ei näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi Kvilttaaja =). Pystyt hyvin kävelemään sen rantaoosuuden, pitkospuuta riittää ja se on tasaista ja leveää. Sitä vuoristoista puolta en todellakaan suosittele, siellä on paljon kiipeämistä =).

   Poista
 5. Ihanan paljon jo valoa! Mukavaa venemessupäivää :)

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat. Ja niin tutuilta kulmilta! :)
  Hanikan luontopolun pitkospuita on tullut käveltyä kymmeniä kertoja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda. Minäkin tykkäsin paikasta kovasti ja sinne pitää ehdottomasti päästä keväällä uudelleen.

   Poista
 7. Párek ja Palvelijatar18 helmikuuta, 2017 15:08

  Me ei Palvelijattaren kanssa olla ikinä kuultukaan viiksitimaleista. Viikset ovat kyllä tuttu käsite ;) Voi kuinka mäyräkoira nauttisikaan tuolla luontopoluilla. Palvelijatar ei enää uskaltaisi yksin minun kanssani niille lähteä hoipertelemaan, vaikka kyllä Se vielä kotimetsikössä pärjää. Todella upeat kuvat jälleen sait napsittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Parek ja Palvelijatar =D. Viiksitimalit ovat tosi vekkulin näköisiä lintuja, vallankin ne urokset =D.

   Poista
 8. Viiksitimalit ovat suloisia. Saisivat levittäytyä tänne hämeeseenkin! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ovat tosi valloittavan näköisiä. Leviämistä ja yleistymistä toivon minäkin. Menin tosiaan niitä katselemaan viime talvena ilman kameraa (haloo, siis miten tyhmää), silloin niitä näin mutta nyt en =D.

   Poista
 9. Niin kauniita kuvia! Tällaisena tuhruisena päivänä on ihana katsoa valoisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle. Kyllä kevät ja aurinko ovat aina vaan niin ihana yhdistelmä =).

   Poista
 10. kaunis paikka joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 11. Kyllä kutsuvat nuo pitkospuut kulkemaan. Liukkaat voivat olla kun lumi on satanut päälle.
  Upeita talven kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus =). Mukava oli puilla kulkea vielä kun oli lumi päällä, mutta antaas olla kun siitä tulee kevään mitaan jäätä =D. Sitten voi vähän askel lipsua =D.

   Poista