tiistai 14. elokuuta 2018

Haapsalu - Viro

Seuraavana aamuna irroitimme köydet Lohusalun satamasta. Tankkasimme veneen ja suuntasimme veneen keulan 47 merimailin päähän Haapsaluun. Haapsalu on meidän perheen yksi ehdoton suosikki ja niinpä olimme menossa sinne jo neljättä kertaa omalla veneellä. Ja pieni varoituksen sanan tähän alkuun, koska kyseessä on suosikki paikkamme, on tässä postauksessa kuvia aivan liikaa. Olen kuvannut samat paikat jo kolmeen kertaan ja kuvasin ne taas =D. Niin kuvauksellinen paikka Haapsalu on, että ei vain voi olla ottamatta kuvia uudestaan ja uudestaan (tiedän, hölmön hommaa =D).

Alkumatkasta merellä oli hieman odotettua enemmän tuulta, mutta jälleen veneemme osoittautui todella merikelpoiseksi. Kun ohitimme Pakrin niemen, pääsin ihailemaan jälleen sen majakkaa. Ruokki lensi veneemme ohi tosi läheltä kolme kertaa! En päässyt perille, oliko kyseessä yksi ja sama lintu vai kolme eri yksilöä. Joka tapauksessa näin kyseisen linnun elämässäni toisen kerran luonnossa.


Ennen varsinaisia vierasvenesatamia on esillä kalastajien uhkeat veneet. Nämä ovat minusta jotenkin tosi kuvauksellisia, niinpä niistä tuli otettua kuvia... taas =D.
Haapsalussa on kolme vierasvenesatamaan ihan vieri vieressä. Me menimme tälläkin kerralla keskimmäiseen, Grand Holm Marinaan. Olemme olleet täällä jo kaksi kertaa aikaisemmin ja yhden kerran Westmer Marinessa. Kolmas satama sijaitsee viimeisenä, Veskiviigin satama.
Grand Holm marina on täyden palvelun satama. Sähköä ja vettä on laiturilla, polttoainetta saa viereisestä laiturista. Wc ja suihkutilat sijaitsevat päärakennuksen päästä toisessa kerroksessa. Sauna on varattavissa erilliseen hintaan ja siellä riittää tilaa isommallekin porukalle. Suihkuja saunassa on kolme ja mikä parasta, poreallas, josta on näkymä satamaan.
Satamassa on hyvä ja tilava ravintola, jossa tänäkin vuonna sai maukkaita aterioita ja juomia. Terassi oli suuri ja mikä parasta, se kylpi auringossa. Tässä vaiheessa lomaa ei tarvinnut vielä etsiä varjopaikkoja. Senkin aika tuli loman aikana =D.


Satamasta ei ole pitkä matka kaupunkiin. Matkan varrella on pieni vesialue, jota kiertää hauska pikkuinen Kallis Mari höyrylaiva, voisiko sanoa pienoismalli. Laivan kyytiin pääsi vitosella. Matkan varrelle jää myös kylpylä hotelli Laine.


Tämä iloinen possukokki odotteli meitä keskustassa. Tästä saakin oivallisen aasin sillan todetta, että Haapsalusta löytyy monia hyviä kahviloita ja ruokapaikkoja. Olimme käyneet viime vuonna Dietrichissä ja sinne oli päästävä tälläkin kerralla, niin hyvää ruokaa paikka tarjoaa.
Alkuruoaksi otin lohichevicheä. Annos oli koristeltu todella kauniisti!


Minulla on joku ihan käsittämätön himo sinisimpukoihin. Ja jos niitä on listalla, en näe muita ruokalajeja. Ai että oli herkullista.


Hyvän ruoan kruunaa herkullinen jälkiruoka joka oli mansikka pavlovaa. Tarvitseeko kertoa mille maistui =D.


Ravintola Dietrichistä voit lukea lisää täältä.


Keskusta on Haapsalussa minusta kivan kompaktin kokoinen. Pääkadun varrelta löytyy putiikkeja, josta voi ostaa käsitöitä ja desing tuotteita. Pääkadun päässä on pieni ostoskeskus, jossa on mm. suurempi ruokakauppa.


On kaksi asiaa joista pidän Haapsalussa erityisesti. Toinen niistä on vanha linna, joka sijaitsee aivan keskustassa. Linnan sisäpihalta löytyy lapsille mahtava leikkipuisto. Tänä vuonna itse linnan museoalue oli remontissa, joten sinne ei päässyt vierailulle. Taas on uusi syy palata Haapsaluun, tulla katsomaan miltä remontin jäljiltä näyttää.
Linnan alue on paikka, jossa on aina mukava viettää kesäpäivää. Tämä on myös tosi oivallinen picnic paikka!


Se toinen asia, jota suorastaan rakastan Haapsalussa, on rantapromenadi. Sinne on pakko päästä joka kerta, ja kyllä samoista rakennuksista tuli otettua valokuvat kuin jokaisella edelliselläkin kerralla =D.


Tämän hauskan mikki hiiren löytää promenadin päässä sijaitsevasta leikkipaikasta.


Kiitos kun jaksoit kahlata tämän postauksen kuvaähkyn loppuun =D. Kahden Haapsalussa vietetyn yön jälkeen jatkoimme jälleen matkaa.

2 kommenttia:

  1. Párekin Palvelijatar16 elokuuta, 2018 15:27

    Mikään postaus sinulta ikinä ei voi olla liian pitkä. On kuin lukisi korkeatasoista matkakirjaa upeine kuvineen. Kiitos!

    VastaaPoista