torstai 30. elokuuta 2018

Kaunis Riian kaupinki - Latvia

Hyvin levätyn yön jälkeen oli aika lähteä tutustumaan kaupunkiin. Andrejostan satamasta ei ole pitkä matka vanhaan kaupunkiin. Daugavajoen rantaa pitkin oli mukava kävellä ja katsella samalla maisemia. Rannassa kävi hieman viilentävä tuuli.
Daugavan toisella puolella oli hyvä kauppakeskus, josta Juniori löysi itselle monia mieluisia kauppoja. Ajoimme shoppailu päivänä ostoskeskukseen bussilla.
Olin onnesta kankeana, miten paljon kauniita rakennuksia ja kuvauskohteita Riiassa olikaan! Vanhassakaupungissa tosin laajakulmat loppuivat ihan tyystiin. Rakennukset olivat lähellä toisiaan ja isoja =D.
Kun kerta rakennukset olivat liian suuria kuvattavaksi, saatte katsella yksityiskohtia =D.
Riiassa oli tarjolla todella hyviä ruokapaikkoja. Palvelu oli tietyllä tavalla metkaa. Se oli joko todella tylyä (hymy ei ollut herkässä) tai sitten todella ystävällistä. Onneksi saimme enemmän hyvää ja ystävällistä palvelua. Oluen ystäville kerrottakoon, että Latviassa on todella hyviä oluita tarjolla moneen makuun.


Vanhasta kaupungista löytyi Bremenin soittoniekat patsas. Lueskelin netistä, että tällä teoksella on poliittinen merkitys. Nämä eläimet katsovat rautaesiripun toiselle puolelle. Veistos on tehty vuonna 1990.


Kissa edusti Riiassa monessa paikassa ja matkamuistoissa. Yritin selvittää netistä, että mikä merkitys kissalla tai kissoilla oli Riiassa, mutta en onnistunut. Joten jos joku teistä lukijoista tietää, olisi mukava kuulla tarina kissan takana.
Söpöin ikinä näkemäni lipputangon pidike =D.

Rakennuksissa riitti kauniita kuvattavia yksityiskohtia.
United Buddy Bears olivat näytillä tänä kesänä Riiassa. Oli mukava yllätys löytää nämä karhut täältä, sillä minun ei tullut mentyä katsomaan niitä silloin kun karhut olivat Helsingissä 2010. Karhuja on kaikkiaan 150 kappaletta ja jokaisen on maalannut taiteilija YK:n jäsen maasta.
Pitihän se Suomen oma karhu etsiä =D. Suomen karhun on maalannut Mirka Raito.


Koska vietimme aikaa Riiassa eniten, tuli sieltä napsittua myös kuviakin koko reissun eniten. Jotta en ajaisi teitä ähkyn partaalle heti, jatketaan Riika kierrosta vielä seuraavassa postauksessa =D.

2 kommenttia:

  1. Yksi Riian vanhankaupungin nähtävyyksistä on ns. kissatalo - jugendtalo, jonka katolla kaksi kissaveistosta. Googlaten talon tarina netistä kyllä löytyy. Ehkä näkemillänne kissakuvilla ja -hahmoilla pyritään hyödyntämään talon nähtävyysarvoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävimme kissatalon juurella etsimässä sitä, mutta emme tajunneet katsoa katolle =D. Postauksessa oleva kuva ovesta jossa on kauniit siniset koristee, on juuri tuosta talosta. Ompahan syy mennä Riikaan uudelleen katsomaan kissoja =D.

      Poista