maanantai 13. elokuuta 2018

Lohusalu marina - Viro

Niin vierähti tämän vuoden kesäloma ohi ja viikko ollaan ennätetty jo harjoitella töiden tekoa. Nyt on aika käydä lomakuvien kimppun ja samalla tallentaa meidän ikimuistoiset hetket tänne blogin puolelle. Veri veti tänäkin vuonna Viron puolelle, mutta nyt laajensimme reviiriä ensi kertaa myös Latviaan. Suurin osa Viron satamista oli jo entuudestaan tuttuja, mutta käydään katsomassa, mitä niihin kuului.


Olimme pakkaneet veneen lomakuntoon jo viikolla, joten kun perjantaina lopetimme työt, pääsimme heti matkaan. Sää oli kaunis, tosin tuleva kesän helle oli tässä vaiheessa vielä vasta tulossa. Tämä on aina sellainen, ainakin minulle, hieman jännittävä hetki. Loma on alussa, mitä kaikkea se toisikaan tullessaan? Miten ilmat suosivat meitä? Meillä oli myös nyt eri vene, joten sekin oli jännittävää nähdä, miten neljä viikkoa siellä sujuisi. Näin loma loputtua voin todeta, että kyllä se on täysiverinen kesäkoti meille nyt =D.


Sinne jäi Suomen saaristo taakse ja lähdimme ylittämään merta Viron puolelle. Matkan varrella tuli vastaan vanhaa maininkia ja tuulen ristiaallokkoa, joten pääsimme kokemaan, että veneemme oli erittäin merikelpoinen. Se otti hienosti Kipparin kanssa aallot vastaan.


Vain kolme ja puoli tuntia ja Kippari oli luotsannut meidät lomamme ensimmäiseen satamaan, Lohusaluun. Paikka oli meille entuudestaan tuttu. Tänne oli silti tosi kiva tulla, sillä edellisestä käynnistä oli vierähtänyt aikaa jo muutama vuosi, olimme täällä vuonna 2014. Lohusalu on Tallinnasta noin 22 merimailia länteen. Tarkoitus oli, että ottaisimme alkumatkasta nopeat vedot mahdollisimman pitkälle kohti Latviaa. 
Lohusalun satama on täyden palvelun satama. WC, sauna ja suihkutilat ovat erittäin siistit ja sauna kuuluu satamamaksun hintaan. Sähköä ja vettä on saatava laiturilta. Satamasta on mahdollista tankata polttoainetta. Satamasta on mahdollista myös vuokrata polkupyöriä. Tällä kerralla olimme vain yhden yön (se nopea siirtyminen), mutta edellisellä kerralla vuokrasimme pyörät ja ajelimme Keila-joan vesiputouksille. Voit lukea niistä lisää tietoa täältä. Satamasta edellinen kirjoitukseni ja kuvat löytyvät täällä. Ennen kaikkea, jos vain sää sallii ja lomaa on, kannattaa lähteä satamista vähän katselemaan reviiriä laajemminkin. Voi löytää monia ihastuttavia paikkoja.

 


Satamassa on ravintola, joka onneksemme oli vielä auki (vaikka näyttikin melko hiljaiselta), joten saimme vielä ruokaa. Nyt oli ilmassa ja todellista loman tuntua =D. Tämä oli lomailijan parasta aikaa, hyvää ruokaa ja koko loma vielä edessä, ai että! 
Lohusalun satama on erittäin suojainen. Lisätietoa satamasta voit lukea heidän nettisivuilta täältä. Illan mittaan saimme nauttia kauniista sateenkaaresta. Sehän on lupaus aarteesta, joten ajattelin, että tässä tapauksessa se olisi lupaus onnistuneesta lomasta. Minne matka jatkui, se selviää seuraavasta postauksesta =D.

4 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar14 elokuuta, 2018 08:47

  No niin, nyt tuntuu taas kotoisalta, kun päästään lukemaan teidän matkakertomuksia ja ihastelemaan vallan upeita kuvia. Kiitos tästä postauksesta ja kaikista toivottavasti tosi monista tulevista!
  (Ensin tuntui hassulta,kun kuvissa ei näkynyt teidän venettä... sitten muistettiin, että vene ja väri ovatkin muuttuneet!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Palvelijatar =D. Monessa satamassa ennätettiin käymään, joten kyllä näitä tulee tässä taas hetken aikaa =D.

   Poista
 2. Ihanaa! Olenkin jo kovasti kaipaillut postauksiasi ja upeita kuviasi :)
  Sateenkaari taisi pitää lupauksensa onnistuneesta lomasta.... no, sehän nähdään seuraavien postauksien myötä ;) Ja kyllä on upea tuo teidän uusi kesäkotinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Loma oli todella 10+ meidän kaikien mielestä. Ja pitkästä aikaa on mitä kirjoitella blogiin =D.

   Poista