keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Lõunaranna ja NamiNamaste - Viro

Loman viimeiset päivät alkoivat olla käsillä. Helteet jatkuivat edelleen joten suuntasimme lomailemaan seuraavaksi yhteen ihan meidän mielestä Viron parhaaseen satamaan, Lõunarannan satamaan. Käymme täällä joka kerta, kun vain olemme Viron puolella. Täällä jos missä oli mukava ottaa aurinkoa ja käydä virkistäytymässä välillä meressä.
Lõunarannan satama sijaitsee Muhun saarella, joka on minusta Viron saarista kaikkein mukavin. Satamaan oli tullu viime kesän jälkeen lisää venepaikkoja uuden laiturin myötä. Sähköä ja vettä on tarjolla. Täälläkin on tarjolla turvalliset kävelyaisalaiturit.
Rannassa kasvaa merikaalia!


Satamassa on mahdollista tankata sekä auto, että vene korttiautomaatilla.
Satamasta on venepaikkojen lisäksi mahdollista vuokrata myös mökkejä. Ja hei, täältä löytyy ehdottomasti Viron paras sauna! Sauna varattiin heti, vihdan kera tietysti. Oli niin mukava tavata jälleen tuttuja. Paikan omistaja Olav luo satamalle ihan oman ihanan hengen.


Lõunarannan sataman, voi sanoa naapurissa, on Sikke Sumarin omistama NamiNamaste. Ihana paikka. Kävimme siellä viime kesänä illallisella ja oli ilman muuta selvää, että yrittäisimme päästä sinne tälläkin kerralla. Laitoin sähköpostilla tiedustelun, vieläkö olisi vapaita paikkoja. Ei mennyt kauaa, kun sain viestin, että olimme tervetulleita! NamiNamasteen on mahdollista mennä lounaalle ja illalliselle vain jos varaa paikan etukäteen. Se käy kätevästi paikan nettisivuilta täältä.
Pöytä oli katettu tällä kertaa ulos. Ja mikä sen mukavampi, ilma oli mitä ihanin juuri ulkona syömiseen. Sikke ei ollut tällä kertaa itse paikalla, mutta hänen henkilökunta piti meistä erityisen hyvää huolta.


Onneksi paikan "isäntä" Flyn oli paikalla ja viihdytti meitä herrasmiesmaisesti. Suloinen koirus!


Albertin loihtimat herkut olivat jälleen aivan ihania. Tällä kertaa lautasella oli myös merikaalia. Hän oli käynyt vaalimassa sitä Lõunarannan satamassa. Merikaali maistui aivan parsalle.
Meitä oli illallisella viisi henkeä. Meidän lisäksi paikalla oli mukava nuoripari. He olivat Namasteessa yötä. Pariskunta kertoi meille, että menevät (tai nyt jo voi sanoa, että menivät) tänän kesänä naimisiin. Kaikkea hyvää ja paljon onnea tuoreelle avioparille! Tämä on kyllä paikka, minne itsekin voisin tulla joskus hemmoteltavaksi.


Paikka huokuu lempeyttä ja rauha. Kiitos jälleen kaikille upeista hetkistä ja makuelämyksistä.

4 kommenttia:

 1. Ihku Flyn! <3 Mitkä annokset ja tuo kattaus ja miljö! Ihastuin lähtemättömästi tuohon turkoosiin rakennukseen! :) Tuon värisen jalasmökin voisin ottaa maalle omaksi pieneksi tilakseni.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on aivan ihana, voin suositella! Sinne pääsee myös autolla, vaikka saarella onkin ;)

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia! Herkullisia ruokakuvia ja niin kauniita maisemia.

  VastaaPoista