tiistai 11. syyskuuta 2018

Rojan vierasvenesatama - Latvia

Viimeinen uusi kohteemme Latvian puolella oli Roja. Kesä jatkui edelleen helteisenä. Ajelimme pitkin Riian lahtea ja ihastelimme Jurmalan pitkää hiekkarantaa mereltä käsin. Meri oli aivan tyyni.


Rojan edustalla merellä oli paljon kalastajien verkkoja. Syykin selvisi, kun saavuimme satamaan, siellä oli monia kalastajaveneitä satamassa. Hieman ennen kuin ajoimme mereltä sisään Rojan satamaan, näimme kaksi hyljettä! Siinä ne katseli meitä väylällä veneen edessä. Hylkeet olivat aina yhtä ihania!


Sisään ajettiin kahden aallonmurtajan välistä.
Latviassa aina kun ajettiin sisään pieniä jokia pitkin, minulla oli aikaa valokuvata, ennen kuin oli aika keskittyä rantautumiseen. Kalastajat saapuivat juuri mereltä ja ihastelin, miten ammattimaisesti he peruuttelivat isoja kalastusaluksia riviin satamaan. Ja mikä parasta, sain iloisia huiskutuksia heiltä! Tuntui tosi kivalta tulla perille. Kaiken kaikkiaan huomasimme reissun aikana, että Virossa ja Latviassa morjesteltiin hyvän tuulisena toisista veneistä.


 Valmiina lähtemään merelle kalaan =D.


Hetken matkattuamme jokea pitkin, saavuimme satamaan. Nämä pallot, "merkit" on aina vähän hauskoja. Mietimme, että kummaltakohan puolelta tuo pitäisi ajaa? Meillä ei sinällään ole kovasti väliä, sillä veneemme syväys on reilusti alle metri. Purjeveneillä tilanne on toinen. Merkit kannattaisi laittaa merimerkeillä, jolloin jokainen meritaitoinen tietää, kummalta puolelta merkki ohitetaan.


Siinä vaiheessa kun tulee vastaan silta, on joen molemmilla puolilla satama. Oikealla puolella on paikallisen pursiseuran satama, jonne olisi voinut myös mennä laituriin. Satamasta löytyi wc:t ja suihku. Jotta olisi voinut maksaa satamamaksun, olisi pitänyt soittaa satamakapteenille. 


Vasemmalla puolella oli varsinainen virallinen vierasvenesatama. Laituri oli aivan ravintolan edustalla, jonne myös satamamaksu maksetaan. Laiturilla oli tarjolla vettä ja sähköä. Wc ja suihkutilat löytyivät läheltä, ravintolan alakerrasta. Itse ravintolan sisustus oli nähnyt parhaat päivänsä, mutta ruoka oli hyvää ja ennen kaikkea nuori henkilökunta suloisen ystävällistä.


Rojan vierasvenesatama on aivan kaupungin keskustassa, joten tämä oli jälleen oivallinen paikka täydentää mm. muonavarastoja. Käydään kaupungilla seuraavassa postauksessa =D.

2 kommenttia:

 1. Tätä sinun blogiasi on niin kiva tulla lukemaan, ihania (merellisiä)kuvia koti- sekä ulkomailta, paikoista joihin ei välttämättä itse tule pääsemään. Kiitos.

  Terveisin Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi Tellu. Mukavaa jos olet tykännyt vierailla blogissani =D. Ihanaa syksyä sinulle!

   Poista