maanantai 11. maaliskuuta 2019

Muuta pientä nähtävää ja koettavaa - Praha

Prahan "kierto ajelu" on tulossa päätökseen. Nyt kun suuremmat kohteet ja nähtävyydet on käyty läpi, listaan lopuksi teille vielä muutaman kivan paikan / asian, joita näimme Prahassa.


Nové Měston puolella sijaitsee Tanssiva talo (Tančící dům). Tanssivan talon on suunnitellut arkkitehti Vlado Milunic yhteistyössä kanadalaisen arkkitehdin Franc Gehryn kanssa 1992. Rakennus valmistui vuonna 1996. Paikalliset asukkaat kutsuvat tanssijoita nimeltä Fred ja Ginger. Kuvassa tanssiva talo on iltapuvussaan =D.


David Černýn veistos Franz Kafka. Patsas löytyy kaupungintaloa vastapäätä. Siinä on 42 kerrosta, jotka liikkuvat eri tahtiin.


Malá Stranan puolelta löytyy John Lennon seinä. Kun John Lennon kuoli vuonna 1980 hänestä tuli Prahalaisten nuorten sankari. Tähän seinään alkoi ilmestyä piirustuksia John Lennonista ja hänen lauseistaan. Vaikka viranomaiset yrittivät pitää seinää puhtaana, tuli piirustuksia aina vaan uudelleen ja uudelleen.


Kafkan muistolle on pystytetty patsas Espanjalaisen synagogan viereen Juutalaiskaupunginosassa Josefovissa. Hän ehti olla 80 vuotta kuolleena ennen kuin sai oman patsaansa vuonna 2004. Patsaan on tehnyt Jaroslav Rónan.


Malá Stranan puolelta löydät Praha kapeimman kadun, Vinarna Certovkan. Katu on vain puolisen metriä leveä ja kymmenen metriä pitkä. Liikennevalot pitävät huolta kulkusuunnasta.


Kapean kadun alapäästä löysin rivin kastelukannuja =D.
Malá Stranan puolella on Kafka museon pihassa David Černýnin teos Piss. Teos on tehty vuonna 2004. Miestä pissaa altaaseen joka on Tšekin muotoinen.
Anna Chromýn tekemä patsas Il Commandatore, on pystytetty W. A. Motzartin muistoksi hänen Don Giovanni -esityksestä 29. lokakuuta 1787 Prahan Estates-teatterissa. Patsas on kyseisen teatterin edessä.


Näitä ihanalta maistuvia kanelikierrepullia Trdelnikkejä sai monesta eri kojusta. Tarjolla oli myös täytettyjä versioita. Täytteeksi sai mm. hilloa ja jäätelöä. Silloin jos kierrepullan otti täytettynä, laitettiin sen pohjalle keksi, jotta täytteet eivät olisi tulleet pohjassa olevasta reiästä pihalle. Itse maistoin jäätelö täytteellä ja ilman. Pidin kanelikierrepullasta eniten ihan sellaisenaan, ilman täytettä.
Otetaan viimeiseksi vinkki hauskasta ravintolasta. Výtopny on rautatieravintola, jossa juomat tulevat pöytään junalla! Ihan oikeasti. Oli tosi hauskaa katsella, kun junat ajelivat ympäri ravintolaa lastinaan välillä täysiä laseja ja välillä veivät likaisia tiskiin. Výtopny ravintoloita on kaksi, toinen keskustassa ja toinen kauppakeskus Palladiumissa. Tämä oli vekkuli paikka ja ruokakin oli hyvää, suosittelen.

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar12 maaliskuuta, 2019 08:50

  Miljoona kiitosta tästä upeasta tutustumiskierroksesta Prahassa! Monissa paikoissa olen minäkin käynyt, mutta olipa tuossa postauksessa jokunen aivan uusikin ihmettelyn aihe. Praha on meikäläisen ikisuosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi =). Prahassa todella riitti nähtävää koko viikoksi. Ja jos aika olisi tullut pitkäksi olisi voinut ottaa junan alle ja laajentaa "reviiriä" =D.

   Poista
 2. Ei ole tullut Prahassa vielä käytyä. Mielenkiintoiselta näyttää.
  Huikean upea rakennus Tanssiva talo.
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus. Prahaa voin kyllä suositella, oli aivan ihana paikka. Kivaa kevättä!

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista