tiistai 5. maaliskuuta 2019

Prahan linna - Praha

Prahan linna (Pražský hrad) on paikka, jonne kannattaa varata aikaa kunnolla. Ensinnäkin alue on suhteellisen suuri ja toiseksi ihmisiä on paljon, joten moneen paikkaan pitää jonottaa. Linnan aluelle pääsee kätevästi raitiovaunulla linnan yhdestä kolmesta sisäänkäynnistä. Itse ratikkamatka oli kiva, sillä se sisälsi tosi tiukan kurvin mennessä ylämäkeen ja pois tullessa alamäkeen. Ihan käsittämätöntä, että raitiovainu pystyi sen ajamaan.

Linna on rakennettu kukkulalle, joten sieltä on upeat näköalat kaupunkiin. Myös kaupungista katsottaessa linna näkyy melkein kaikkialle. Osa linnasta on entisöity Tšekin tasavallan presidentin toimistoksi.


Linnan alueen suuruus näkyy hyvin kuvassa, joka on otettu Petřínin kukkulalta.


Ennen linnan alueelle siirtymistä on turvatarkastus. Tässä saattaa olla ensimmäinen jono. Me olimme liikkeellä aikaisin aamusta, joten pääsimme tosi nopeasti sisään.






Linnan alueella on paljon nähtävää ja ensiksi on tehtävä päätös, mitä kaikkea haluaa nähdä. Lipun voi ostaa lipputoimistossa sen mukaan, monessako paikassa aikoo käydä. Tämä lisäksi piti pariin paikkaan vielä erikseen ostaa lippu. Osa kohteista oli vähän, no "tylsiä", tyhjiä huoneita, mutta onneksi suurimmassa osassa oli vaikka mitä nähtävää. Yksi ehdoton on Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta).








Pyhän Vituksen Katedraali on maan suurin ja merkittävin kirkko. Tänne oli jono jo heti aamusta. Yllätyin, kun jono soljui sisään melko nopeasti. Täällä oli nähtävää pitkäksi aikaa. Itse rakennus oli henkeä salpaavan kaunis. Sen lisäksi sisällä oli monia patsaita ja pikku alttareita.






Minuun teki suurimman vaikutuksen katedraalin suuret kaari-ikkunat, joissa oli kauniita lasimaalauksia. Niissä oli niin paljon yksityiskohtia ja tarinoita, että niitä tuijotellessa olisi mennyt helposti monta tuntia. On niissä ollut homma, ei voi muuta kuin ihailla.








Tarinaa katedraalin historiasta olisi vaikka millä mitalla. Jätän sen kuitenkin nyt väliin. Ken siitä kiinnostuu, netistä löytyy tietoa. Sen verran voin valottaa, että tämän upea rakennukset rakentaminen kesti kuusi vuotta.




Linnan alueella olivat katedraalin lisäksi mm. vanha kuninkaallinen palatsi, St. George's Basilica, renesanssi tyylinen Rosenberg palatsi, Golden Line ja erilaisia näyttelyitä vanhoista ajoista ja esineistä. Seuraavaksi muutamia kuvia näistä paikoista.
















Kauniiden rakennusten ja esineiden lisäksi nämä upeat maisemat ovat hyvä syy tulla käymään linnan alueella. Kaupunkia pääsi ihastelemaan moneen eri suuntaan.






Oma suosikkini linnan alueella katedraalin lisäksi oli Golden line. Se oli nimensä mukaan katu, jonka varrella oli näyttelyjä ja pieniä putiikkeja.


Esillä oli myös aseita ja kidutuskammioita. Niissä oli melko aavemainen tunnelma. Ei sitä voi ymmärtää, mitä kaikkea toinen ihminen on voinut toiselle tehdä.








Vanhat esineet ja huoneet olivat mielenkiintoisia katsella.








Linnan alueen pääsisäänkäynnin vieressä oli raput, joita pitkin pääsi takaisin kaupunkiin.




Linnan alueen vieressä on kaunis puisto. Voin vain kuvitella miten kaunista täällä on ollut keskikesällä. Aurinko paistoi kauniisti, joten kiertelimme puistossa.








Linna alueen pääsisäänkäynti. Linnan alueella meillä meni melkein koko päivä, mutta se oli todella sen arvoista. Alueella on kahviloita, joten nälkä ei pääse yllättämään. Jos joskus menet Prahaan, kuuluu tämäkin ehdottomasti must see listalle. Voit tutustumaan linnan alueeseen ja pääsymaksuihin heidän omilta nettisivuilta täältä.

4 kommenttia:

  1. Ei ehkä näytä uusgoottilaiselta, mutta väritykseltään kuitenkin suht samankaltainen kuin meidän Johanneksenkirkko Helsingissä, tuo Pyhän Vituksenkatedraali?
    Todella upeat kuvat! Mielenkiiintoista, että minulla on tismalleen samanlainen tiinu, kuin kuvassa no.34 ja olen kuvitellut sen olevan vanhaa Araiaa, ilman leimoja...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirjan-Matilda <3! Piti ihan laskea, että oliko kuvia tosiaan yli 34 =D =D. Tuota tiinua katselin kanssa, että on aika tutun oloinen, epäilin kanssa Arabian tuotannoksi. Mummollani taisi olla samanlainen. Ja tosiaan, Johanneksen kirkosta löytyy samoja elementtejä! Ihanaa kevättä <3.

      Poista