sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Praha

Kävimme venekuntamme kansa viime vuonna syyslomalla Prahassa. Kuvaaminen ja ennen kaikkea kuvien käsittely on ollut vähän tauolla, joten siksi postaukset reissusta vasta nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin =D. Kun mietimme, minne lähtisimme syyslomalla, kävimme muutamia vaihtoehtoja läpi. Praha oli ollut kuitenkin sen verran pitkään must visit listalla, joten päätimme sen kohteeksi. Minua varoiteltiin etukäteen, että kokonainen viikko voisi olla liian pitkä aika tutustua Prahaan. Luotimme kuitenkin venekuntamme tapaan tutkailla asioita ja paikkoja ajan kanssa, joten otimme riskin ja varasimme loman koko viikoksi. Näin jälkeenpäin voin todeta, että viikko riitti nippa nappa, niin paljon Prahassa oli katsottavaa. Tästä syystä myös postauksia tulee useampi, ettei teille tule kuvaähkyä =D.



Puistossa ei saanut juoda =D.







Praha itsessään ei ole kovin suuri kaupunki, keskustassa monet nähtävyydet ovat ihan kävelymatkan päässä. Tosin julkinen liikenne (metro ja raitiovaunut) oli tosi kattava ja helppo käyttää. Lippuja sai ostaa etukäteen ja se leimattiin kulkuvälineeseen noustessa. Me käytimme muutaman 24h lipun, sai matkustella rauhassa niin paljon kun halusi.






Ensimmäinen huomioni kaupungista oli sen siisteys. Roskia ei ollut kadun varrella ollenkaan. Seuraava huomioni oli se, että monilla oli koira, joka kulki omistajansa kanssa ilman talutushihnaa. Vaikka otin koiraan katseellani kontaktia, ohitti se minut kuin en olisi ollut olemassakaan! Tästä seurasi se, että koska koirat olivat irrallaan, osa tulla tassutteli omistajan takana. Näin ollen koirien jätökset saattoivat jäädä keräämättä, vaikka tarjolla oli tätä varten pusseja, jotka muuten olivat paperista. Eli näitä pieniä miinoja sai vähän väistellä =D.




Erään pienen kierrätysputiikin kauppias ulkoisti koiransa ulos, koska hänen mielestä se vei liikaa tilaa maatessaan pienen putiikin lattialla =D.


Meille sattui sään osalta ihan mielettömän hyvä tuuri. Elettiin lokakuuta ja lomaviikolle sattui Prahaan lämmintä 24 astetta! Paikalliset olivat aivan innoissa, että kesä on tullut takaisin. Onneksi tuli katsottua sääennuste etukäteen ja varasimme kesävaatteita mukaan.







Kaupunkia halkoo Vltava joki, joka antaa minun mielestä kaupungille oman, ihanan tunnelman. Joen varrella oli kävelyteitä, viihtyisiä kahviloita ja mikä parasta, myös itse joelle pääsi jokiristeilemään. Kauniina kesäpäivästä saattoi myös nauttia vuokraamalla polkuveneen. Yrittäjiä oli joen varrella useampia ja veneitä oli tarjolla aina joutsenesta vanhaan autoon. Hienoa, että joki on kaikille tarjolla.








Joen ylitti useampi silta, joten sillain kaiteita oli tarjolla paljon jonne saattoi kiinnittää rakkauslukkoja. Kuinkahan paljon avaimia makaa joen pohjassa? Itse tykkäsin kävellä joen rannalla tosi paljon. Usein valitsimme reitti valinnat niin, että menimme joen vartta pitkin. Se oli niin kiva, että siihen ei ennättänyt kyllästyä koko viikon aikana!




Joen vartta kävellessä saimme ihastella sorsien ja lokkien lisäksi piisamia, joka sohlasi lintujen keskellä =D. Se oli tosi suloinen <3.




Valokuvaaminen Prahassa oli jokseenkin haastavaa. Kaupungissa on niin paljon nähtävää, joten pakko oli vain jättää jotain väliin. Kaupunki on rakennettu tiiviisti, joten rakennukset ovat lähellä toisiaan. Laajakulma kamerassa ei riittänyt alkuunkaan. Katosottavaa riitti minne vain päänsä käänsi. Minusta oli mukava kävellä kaupungilla rauhassa ja etsiä kaikkia näitä yksityiskohtia.








Julkisen liikenteen lisäksi Prahaa voi ottaa haltuun hevosvaunuilla tai vanhoilla avoautoilla. Kyydissä voi valita reitin ja kuski kertoo samalla nähtävyyksistä. Mekin otimme viimeisenä päivänä sellaisen vanhan auton alle. Naureskelimme Kipparini kanssa, että kuski ajelutti meidät suurimmaksi osasi niiden nähtävyyksien läpi, mitä olimme kertaalleen jo nähneet. Kuskilta saimme kuitenkin paljon niistä lisää tietoa, joten sikäli ajelu ei mennyt hukkaan. Puhumattakaan siitä, miten kivaa kyydissä oli olla =D. Suosittelen silti ottamaan tällaisen loma alussa. Samalla saa hyvän ja nopean katsauksen kaupungista.






Onko ollut puhetta siitä, että vaaleanpunainen on yksi lempiväreistäni =D.




Pari tuolia, toisessa sai istua ja toisessa ei =D.






Koska Praha on täynnä kaikki isoja ja pieniä nähtävyyksiä, pilkon niitä muutamaan seuraavaan tulevaan postaukseen.

4 kommenttia:

  1. Hienot kuvat! Vaikuttaa tosi kauniille kaupungille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3! Kaupunki oli tosiaan uskomattoman ihana. Muutaman postauksen verran on tulossa vielä kuvatulvaa =D.

      Poista
  2. Mahtavia kuvia ja nautittava matkakertomus. Lämpimät kiitokset. T. Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3! Paikka oli upea ja monipuolinen, joten muutaman postauksen verran on luvassa lisä =D.

      Poista