perjantai 5. elokuuta 2016

Furusund vierasvenesatama (Ruotisi)

Seuraava määränpää oli Furusund, joka oli todella pienen venematkan päässä. Kippari oli käynyt satamassa jo aikaisemmin hakiessaan ystäviemme venettä muutama vuosi sitten Tukholmasta. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta.
Satamasta löytyi kaikki tarvittavat palvelut; sähkö, vesi laiturilla, suihkut ja sauna. Mainittakoon, että
sauna oli yhteinen miehille ja naisille, ettei tule yllätyksenä. Suihku- ja pukeutumistilat olivat miehille ja naisille erikseen. Satamakonttorissa oli pieni kahvila. Kauppa löytyy vajaan kilometrin päästä huoltoaseman yhteydestä.


Kaikki sataman tilat olivat siistit ja toimivat. Satamassa oli myös hyvin toimiva wi-fi yhteys, josta vallankin Juniori oli todella iloinen.


Kaikkein eksoottisinta minusta täällä oli se, että satama sijaitsee suurien laivojen väylän varrella. Eli kaikki Tukholmaan menevät laivat ajavat tästä ohi ja ajavat muuten tosi lähetä ohi =D.


Olimme ihan framilla ja näimme paljon laivoja. Tämä olisi ollut laivabongarin taivaspaikka =D.


En meinannut malttaa liikkua veneeltä minnekään, kun piti päästä kuvaamaan kaikki ohi ajavat laivat =D.


Ja niitähän riitti koko päiväksi.


Tällaisen saksalaisen aluksen olin nähnyt vierailulla Helsingissä aikaisemminkin. Tästä tulee kyllä niin hyvälle tuulelle =D. Oikea merten kaunotar!
Illalla saimme ihastella kun auringonlasku maalasi kauniita värejä taivaalle.

19 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar05 elokuuta, 2016 12:09

  Bongasitkin monta tuttua laivaa. Tuli sittenkin merimatkahimo ;)

  VastaaPoista
 2. Upeita laivoja, hienot kuvat näistä merten kaunottarista!

  VastaaPoista
 3. Så många stora båtar ni fick se på er fina utfärd!

  VastaaPoista
 4. :D Ihanaa laivabongausta! Mekin olimme tuossa yhden yön, mutta vaneemme mittojen vuoksi ulkolaiturissa bensa-laiturin puolella. Hitaasti ohi ajavista laivoista ei niinkään ollut häiriötä, mutta osa bensikselle kaahanneista moottoriveneistä käyttäytyi todella välinpitämättömästi ja teki kovat aallot vieri-viereen parkkeratuille purjeveneille. Huomasimme, että emme osaa kiroilla ruotsiksi, emmekä sellaisia fraaseja kuin: "Ääliö, kato nyt vähän!" tms... Muuten tuo satama oli ihan ok ja sijainti on hyvä juuri Ruotsiin tullessa ja lähtiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meinasin juuri kommentoida ihan samoin! Olimme myös sillä bensiksen puolella, ja välillä olisi tehnyt mieli heristää nyrkkiä ihan kunnolla :-(

   Poista
  2. Se on kyllä todella kummallista, että osa veneilijöistä ajaa liian kovaa satamassa. Ihan kun eivät olisi koskaan itse satamassa olleet ja saaneet kokea samaa. Kerran oltiin Korppooströmissä niin vetivät vesisuksia siinä sataman ohi ja moneen kertaan. Meinasi tulla lettutaikia ulos kulhosta :(

   Poista
 5. Laivoja on kiva bongata. Meidän mökin ohi ei mene ihan noin isoja, mutta välillä melko suuriakin aluksia menee ohi. Ei vaan koskaan oikein ehdi kuvata, kun on kaikenlaista hommaa ja sitten kun oikein asettuu kuvaamaan, niin silloin ei tietystikkään mene mitään mielenkiintoista ohi. Ja sait näköjään "Armastuksenkin laivan" kuvattua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivat ovat ihania ja vallankin nämä suure. Minulla oli lisääkin laivakuvia mutte en viitsinyt laittaa kaikkia näytille =D.

   Poista
 6. Upeita laivakuvia. Olimme kesäkuussa Ruissalon kylpylässä ja siellä oli hyvin vilkas laivaliikenne, muttei ihan noin läheltä menneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Turun suunnalla tosiaankin myös kulkee isoja laivoja =D.

   Poista
 7. Ihania kuvia laivoista! Tuo kuva, jossa Silja Line menee illalla, on todella hauska! Siinä laivan sininen yläosa melkein uppoaa lähes samanväriseen taivaaseen!

  VastaaPoista
 8. Laivabongaus on tosi kivaa! Upeat kuvat ja ihana tuo saksalainen kaunotar :)

  VastaaPoista