keskiviikko 10. elokuuta 2016

Vaxholmin kaupunki (Ruotsi)

Jos olin ollut Furusundissa sitä mieltä, että voisin muuttaa sinne, jouduin pyörtämään puheeni heti Vaxholmissa. Kaupunki oli todella viehättävä! Vaxholm sijaitsee Vaxön saarella. Asukkaita Vaxholmissa on hieman alle viisituhatta.


Vaxholmissa oli vilkas lauttaliikenne. Esitteessä paikka esiteltiin "Saariston helmeksi" ja sitä se todella oli. Katselin muutaman kerran jopa hieman huolestuneena, että kohta törmäävät laituriin. Niin kovaa alukset tulivat rantaa, vaan aina hiljensivät juuri ennen laituria. Ammattitaito se on tuokin, että osaa tulla oikealla vauhdilla satamaan.
Kaupungin laidalta löytyi aivan ihania puutaloja ja kapeita polkuja. Vain se Eemeli puuttui. Tämä rakennus olisi voinut ihan hyvin olla Eemelin verstas =D. Näkemäämme kauneutta on todella vaikea kuvailla (ja kuvata). Se pitää melkein itse kokea.
Rannan poukamilla oli jäljellä jäänteitä puolustuslinnakkeesta. 


Kalastus- ja veneilyharrastus näkyvät, kun ollaan merenranta kaupungissa.


Tässä oli veneessä suurin perälippu kokoonsa nähden, mitä tähän mennessä ollaan koskaan nähty. Kätevää, kun voi mökkisaareen mennessä nostaa saman lipun lipputankoon =D.


Upealta paikalta merenrannalta löytyy todella viehättävä kahvila, Hembygdsgårds Cafe. 


Kahvilan pöydät notkuvat toinen toistaan herkullisimman näköisiä leivonnaisia. Tämä oli oikein herkuttelijan taivas. Hetki meni, ennen kuin pystyimme päättämään, mitä maistetaan.
Paikka oli ihanan kodikas ja henkilökunnalla oli kauniit esiliinat päällä. Tällaisen paikan tunnelma on todella ainutlaatuinen.


Maittavan kakkukahvin jälkeen jatkoimme matkaa keskustaan.


Minulle tuli paikasta mieleen Suomen Naantali, tai Porvoo. Kauniita puutaloja.
Rådhuset, raatihuone.
Lupasin teille oman postauksen Vaxhomin linnasta. Se tulee seuraavalla kerralla =). Tässä Vaxholm kuvattuna kännykällä panoraamakuvaksi linnan tornista.

18 kommenttia:

 1. Pahasta aukean paikan kammosta kärsivänä olen miehelle vannonut, että ikinä en veneellä Ruotsiin lähde, mutta tässähän joutuu kohta syömään sanansa! :D
  Hienoja kuvia, kiinnostavia paikkoja, miten onnistutkin nostamaan matkakuumeen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... suosittelen Ruotsia. Hautaudut vaikka hyttiin ison meren ylityksen ajaksi =D. Sen jälkeen on taas paljon maata ympärillä ja osin jopa kammottavan kapeita paikkoja =D.

   Poista
 2. No en ehkä kestä, ihana paikka! Minäkin voisin muuttaa tuonne :) Ja ainakin mennä kahville, onpa nimittäin niiin viehättävän oloinen kahvila! PS. Ihana tuo panoraamakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu. Paikka oli aivan ihana eikä sieltä ole Tukholmaankaan kovin pitkä matka. Siellä voisi ihan hyvin asua =D.

   Poista
 3. Ihana kuvaretki! Mahtavissa paikoissa olette reissanneet

  VastaaPoista
 4. No nyt menin melkein sanattomaksi =D
  Niiiiin ihanan näköinen paikka, ja mitkä kuvat! ♥
  Upea lomareissu teillä on kyllä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanattomaksi paikka veti melkein minutkin ja se on paljon se, näin puheliaalle ihmiselle =D.

   Poista
 5. Onpa idyllinen paikka! Mulle tulee mieleeni myös Loviisa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisa onkin meiltä vielä käymättä. Pitää laittaa must visit listalle =).

   Poista
 6. Todelliset postikorttimaisemat ja sinähän sitten kuvasit ne upeat postikortit.

  VastaaPoista
 7. Párekin Palvelijatar11 elokuuta, 2016 08:08

  Tuonnehan voisi muuttaa vaikka tältä istumalta! Ihanat talot ja maisemat. Ja mikä kahvila!! Paikan kruunaa tietenkin linna. Tuskin maltan odottaa sen esittelyä. Kiitos jälleen upeasta postauksesta.

  VastaaPoista
 8. Todella kivan näköinen kaupunki, ja kuvat on taas huippuluokkaa.
  Katselin aiemmatkin kuvasi, esittelet hienosti kaikki paikat.

  VastaaPoista