tiistai 16. elokuuta 2016

Tukholmassa oli vaikka mitä kivaa tekemistä

Viisi päivää Tukholmassa menivät vallan siivillä, sillä tekemistä ja nähtävää oli vaikka millä mitalla. Paljon jäi vielä seuraavankin kertaan. Nautin kovasti sitä tunteesta, että saimme viettää aika ihan rauhassa, eikä ollut kiire "takaisin laivaan", kuten risteilyillä on =).
Aivan Wasahamnin vieressä (keltaisen ratikkahallin takana) on pieni, mutta todella tutustumisen arvoinen akvaario - Aquaria vattenmuseum.
Keskeisessä asemassa oli todella suuri akvaario, jossa mm. nämä ihanat rauskut uiskentelivat haiden ja muiden kalojen kanssa. Niiden "lentoa" oli aivan ihana katsella. Eikös vain olekin hyväntuulisen näköinen kaveri?
Meduusojen uiskentelua oli suorastaan hypnoottista katsella. Niiden äärellä olisi voinut viettää tunnin jos toisenkin ihan helposti.
Suuressa akvaariossa oli sellainen tunneli, jonne lapset pääsivät ikään kuin meren sisään. Akvaariossa oli pieni kahvila ja matkamuistomyymälä, sekä ulkona mahdollisuus syödä merenrannan äärellä omia eväitä.


Voit lukea lisää Aquarian tarjonnasta heidän nettisivuilta täältä. Pääsylipun maksukuitti kannattaa säästä, sillä sen kanssa sai alennusta 30%  mm. Gröna Lundin laitelipuista.


Toki myös me hyödynsimme alennuksen, joten loman hauskin päivä vietettiin Gröna Lundissa. Minä en pysty menemän juurikaan mihinkään laitteeseen, mutta Kippari ja Juniori ajelivat niissä minunkin edessä. Nautin kovasti kun saan katsella ihmisiä kuunnella heidän naurua. Viihdyn huvipuistossa tosi hyvin, vaikka en käykään laitteissa.
Olin monta kertaa halunnut mennä käymään Fotografiskassa ja nyt vihdoin pääsin sinne. Paikka ei ole sataman vieressä, mutta vierestä lähtee Tukholman lautta, jolla pääsee kätevästi vastarannalle. Silloin paikka on jo lähellä, eikä tarvitse kävellen kiertää koko lahtea.
Tarjolla oli todella tasokkaita näyttelyitä. Olin yllättynyt siitä, että Bryan Adams oli myös taitava valokuvaaja upean artistiuran lisäksi. Pidin kovasti hänen valokuvista. Adams oli kuvannut paljon julkisuuden henkilöitä, laulajia ja näyttelijöitä, mutta myös sodassa haavoittuneita nuoria veteraaneja.


Suurimman vaikutuksen minuun tekivät Nick Brandtin valokuvat kokoelmasta "Inherit The Dust". Valokuvissa eläimet ovat aseteltu luonnollisessa koossa ympäristöön, jossa ne ovat aikaisemmin eläneet. Näyttely antaa laajan käsityksen kaikesta siitä tuhosta, jota ihminen on aiheuttanut luonnolle. Tuhotussa ympäristössä eläimet eivät voi enää elää. Voit ihastella lisää Nick Brandtin töitä hänen netti sivuilta: Nick Brandt.
Greta Garbon ystäville oli tarjolla todella kattava määrä valokuvia.
Näyttelyiden lomassa on mukava istahtaa yläkerran kahvilaan nauttimaan välipalaa. Tykkäsin paikasta niin kovasti, että haluan sinne uudelleen. Mukavaa on se, että koska näyttelyt vaihtuvat, on uutta katsottavaa tarjolla seuraavalla kerralla.


Junibacken ikä on meillä jo ohitettu, mutta paikka löytyy myös läheltä satamaa.


Junibackenin vierestä löytyi Astrid Lingrenin patsas. Tämä kuuluisan ja erittäin tuottoisan lastenkirjailijan satuhahmoihin perustuu koko Junibacken. Tämä ansiokas "satutäti" on saanut kuvansa myös 2015 vuonna ulos laskettuun 20 kruunun seteliin.

15 kommenttia:

 1. Upea satsi kuvia, kuin olisi ollut mukana retkellä. Akvaariokuvat ovat kiehtovia, kun on erilaisia kuvakulmia ja outojakin eläviä. Paras on kuitenkin tuo vuoristoratakuva. Siinä on räjähtävän riemukasta energiaa ja tunnetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines =). Itse tykkäsin kanssa tuista vuoristoratakuvasta =).

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar16 elokuuta, 2016 11:39

  Nyt kyllä harmittaa, että olen jättänyt nuo paikat käymättä. Mutta tosi hyvin esittelit kaiken, ihan joka kuvaan on helppo solahtaa mukaan. Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo uutinen.. paikat ovat siellä vieläkin, joten ehdit hyvin käymään. Nyt vain Tukholman risteilyä tilaamaan =D.

   Poista
 3. Vesibussi on huikea !! Hienot kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko =). Ja tuon vesibussin kanssa meinasi oikeasti tippua silmät päästä kun näin sen vedessä =D.

   Poista
 4. Mun on ihan pakko päästä tuonne akvarioon - niin upeat kuvat olit sieltä ottanut :) Minäkään en halua mennä huvipuiston laitteisiin, mutta nautin senkin edestä tunnelmista.

  VastaaPoista
 5. Fantastisen upeita postauksia sinulta tippunut lomani aikana sieltä teidän lomaltanne!!!
  Huh, huh, mitä kuvia, paikkoja ja, ja..olen ihan sanaton.

  VastaaPoista
 6. Tosi paljon kaikkea kivaa ehditte Tukholmassakin tehdä ja nähdä, ja mikä parasta, ilman kiirettä ♥
  Huh, miten vaikuttavia nuo Nick Brandtin kuvat ovatkaan, varsinkin suuremmassa koossa katsottuna. Kiitos sinulle kuvista ja tuosta linkistä.
  Ja nämä sinun huikean hienot kuvasi ovat tietenkin taattua Katinka-laatua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Ansku =). Itse pidin kanssa erityisesti juuri Brandtin kuvista =).

   Poista
 7. Siis niin upeita kuvia monista kiinnostavista paikoista!

  VastaaPoista