tiistai 2. elokuuta 2016

Meren sinessä

Oletteko valmiit lähtemään merelle, sillä sinne lähdemme tällä kertaa =D. Edellinen sumuinen päivä Hangossa oli ohi ja uusi päivä aukesi todellisella auringon paisteella. Kippari oli suunnitellut meille pitkän matkan, joten irrottelimme köydet varhain ja lähdimme merelle. Tarkoitus oli päästä uusille "pelipaikoille" mahdollisimman pian ja viettää siellä aikaa. Jos matka olikin pitkä, oli sen maisemat todellista mindfulnessia, ihan koko matkan ajan.
Meri on siitä todella upea elementti, että se tarjoaa veneilijälle monenlaiset kasvot. Joskus se osaa olla kenkkumainen, suorastaan jopa pelottava isolla aallokolla. Tänään oli menossa se toinen puoli. Meri oli lempeällä päällä, tarjosi tyyneyttä ja kauneutta silmin kantamattomiin. Ei sitä voinut muuta kuin istua, huokailla ja antaa silmä levätä. Näitä hetkiä yritän tallentaa mieleni sopukoihin talven varalle. Tätä tunnetta ei voi sanoin kuvata, joten puhukoon kuvat puolestaan.
Jonkin aikaa ajettuamme, Kippari huomasi pari hyljettä. Olivat niin kaukana, etten saanut kelvollista kuvaa. Niitä on aina niin vekkulia katsella. Näin tyynellä säällä hylkeet on helppo havaita. Niiden pää näkyy pallona veden pinnalla =).


Lokit levolla.


Hieman reilumman kokoinen eteläviitta.
Kummeleiden lisäksi minulla on joku ihan käsittämätön pakkomielle kuvata näitä merimerkkejä. Ovat kuin pieniä majakoita. Välillä istun kyydissä, että nyt en kyllä ota kuvaa. Vaan ennen kuin ollaan menty merkin ohi, on kamera jo lauennut kerran tai pari =D. Pahinta on se, kun kuvaan samat merkit joka kerta uudelleen ja uudelleen!


No siis tästä kummelista oli pakko ottaa kuva kun oli niin iso =D.
Kalasääski ei pettänyt meitä tänäkään kesänä. Jokavuotiseen tapaansa se oli rakentanut pesän saman merimerkin päälle Hiittisten suoralle. Odotan aina tätä paikkaa ihan innolla.


Lintujen välissä kurkistaa vielä kolmaskin pää =D. Huomasin sen vasta kotona kun katselin kuvia.
Reissun aikana näimme monia merikotkia. Tässä yksi nököttää kalliolla. Jälleen on lintu kaukana, mutta kaipa sen kotkaksi erottaa =D.


Koska meri oli niin tyyni ja otollinen matkan tekoon, Kippari ajeli Jurmon ja Utön kautta. Utö, yksi lempimajakoistani siintää taivaanrannassa. Kävimme siellä viime kesänä ja vietimme ikimuistoisia hetkiä.


Kahdeksan ja puoli tuntia, sata merimailia takana ja saavuimme Ahvenanmaalle. Purjeveneille kahdeksan tuntia on monellekin melko "normi" legi, mutta meille se tuntui pitkälle. Vaan hienosti Kippari jaksoi meitä ajeluttaa. Minne päädyimme, sen kuulette seuraavalla kerralla =D.

20 kommenttia:

 1. Upeita näkymiä ja havaintoja! En ole nähnyt merikotkaa luonnossa muuten kuin kaukana taivaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sussi. Merikotka on parikin kertaa lentänyt todella läheltä ja aina on ollut väätä objektiivi kamerassa =D.

   Poista
 2. Meillä ei ole tänä kesänä venettä vesillä lainkaan. Mökkiremppaa ollaan tehty, ja ei nyt karattu merelle pitemmäksi aikaa.
  Nämä kuvat olivat kyllä mindfullnessia silmilleni. Komeita lokkien tähystyspaikkoja. Ja nuo kalasääskit ja pesät... huoh.
  Ja merikotkat ovat kyllä kovasti lisääntyneet, niitä liitelee viikottain myös saarimökkimme maisemissa.
  Ihania kuvia ja tunnelmia!
  Ja kesä jatkuu... Kaunista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Vesille ennättää sitten kun mökki on laitettu uuteen uskoon. Odotan jo innolla että saisin nähdä sieltä kuvia =D. Merikotkat ovat todella lisääntyneet, niitä näkee jo lähes jokaisella merimatkalla.

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Lievitti vähän kaipuuta merelle, kun itse olen töiden takia vankina mantereella aika pitkään. Haluaisin muuten niin kovasti nähdä kotkan! On jäänyt kaihertamaan, kun viime kesänä tupsahti yhtäkkiä suuri kotka saunan katon takaa ja liiteli hiljaa ylitsemme - siitä olisi ollut niiin ihana saada kuva! Sen koommin en ole sitä nähnyt, jospa taas jonain päivänä. Kiva kuulla, että lomanne oli onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu =). Pari kertaa on minunkin lähetä lentänyt kotka, kamera on ollut jopa mukana mutta aina väärä objektiivi =D.

   Poista
 4. Ihanat merikuvat! Hieno kuva merikotkasta vaikka onkin kaukana.

  VastaaPoista
 5. Ihania maisemia ja ihania eläimiä. Katsoin äsken kolme ensimmäistä postaustasi matkasta. Ja kuvat ovat taas ihan huippuja.

  VastaaPoista
 6. Párekin Palvelijatar02 elokuuta, 2016 19:15

  Kuvistasi välittyy jopa meren tuoksu!

  VastaaPoista
 7. Upeat merimaisemat! En ole ikinä päässyt näkemään merikotkaa luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla. Pitkä aika meni minullakin, mutta nyt ovat yleistyneet tosi paljon, joten niitä näkee tosi usein merellä =).

   Poista
 8. Näitä kuvia katsoo ihan sanattomana! Toinen toistaan upeampia. Ihana päästä seuraamaan teidän matkantekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle ja mukavaa kun jaksat olla "matkassa mukana" =).

   Poista
 9. No niin, nyt ehdin ottaa mukavan asennon ja lukea kaikki reissupostauksesi yhteen syssyyn =D
  Ja niinhän siinä taas kävi, että jo ensimmäisten kuvien kohdalla huokailin ihastuksesta! Kertakaikkisen upeat kuvat ♥

  VastaaPoista
 10. Yhdyn Anskuun. kerralla kun lukee kaikki, niin jää sanattomaksi.
  Ihanat nämä siniset kuvat, ollapa tuolla.

  VastaaPoista