keskiviikko 24. elokuuta 2016

Smådalarö Gård (Ruotsi)

Jätimme ihana Saltsjöbadenin ja jatkoimme eteenpäin. Pienen merimatkan jälkeen saavuimme Smådalarö Gårdiin. Olimme lukeneet paikasta blogiystäväni Ulla O:n jo etukäteen, että paikka sijaitsee todella suojaisassa lahdessa ja siellä olisi hyvä sauna =D.
Emme joutuneet pettymään, sillä paikka oli aivan ihana. Lahti oli rauhaisa. Smådalar sijaitsee Dalarösaaren pohjoisessa päässä. Paikkaan ajetaan melko kapeaa väylää pitkin. Usko meinasi loppua, että tästäkö pitää todella ajaa, mutta kyllä, se oli oikea reitti. Syväystä riitti hyvin myös purjeveneille.


Täällä näin yhteensä kolme rantakäärmettä. Yksi heistä ui meressä yhtä aikaa minun kanssani. Onneksi ei tullut lähelle. Rantakäärmeet ovat mukavia ja niitä ei tarvitse pelätä, sillä ne eivät ole myrkyllisiä. Ja niin se vain on, että käärme välttää ihmistä jos vain pakoreitti on olemassa.
Satama sijaitsi todella upean hotellin rannassa. Satamamaksi maksettiin hotellin "respaan". Hotellille oli mahdollista mennä aamupalalle 175 kr hintaa.
Satamassa oli sähköä ja vettä laiturilla. Pyykkiä pääsi pesemään, kun vain laittoi listaan nimensä. Pesukoneen käyttö kuului satamamaksuun. Pyykinpesutilat olivat hienot ja todella siistit.


Ja sitten se sauna. Ei ollut blogiystäväni turhaan saunaa kehunut, se oli koko lomamme paras! Saunan käyttö kuului satamamaksun ja se oli lämmin koko päivän! Sauna oli yhteinen miehille ja naisille, mutta pesu- ja pukeutumistilat olivat saunan molemmilla puolilla kummallekkin erikseen. Saunasta oli iso ikkuna merelle, joten maisemat olivat silmää hivelevät ja pesuhuoneesta pääsi suoraan mereen uimaan. Meille sattui helle päivä, joten minä otin aurinkoa ja Kipparini saunoi koko päivän =D. Välillä oli mukavaa pulahtaa uimaan vilvoittavaan veteen. 
Käydään vielä piipahtamassa hotellin puolella. Se oli mielettömän upea, voisin kuvailla suorastaan ylellinen. Hotellin yhteydessä oli ravintola ja monia ihania tiloja, missä viettää aikaa.


 Hotelli oli täynnä aivan ihania kuvauskohteita. Katseltavaa riitti vaikka millä mitalla.
Kävimme illalla kävelemässä ympäristössä ja näimme mäyriä ja peuroja. Illalla Kipparini ja Juniori heittelivät illan hämärässä frisbeetä. Lepakot lentelivät heidän yläpuolella. Tämä paikka oli varsin eläinrikas =D.


Nyt alan toistamaan itseäni, mutta tämäkin paikka oli niin ihana, että suosittelen ehdottomasti käymään. Ja jos haluaa hemmotella itseään, niin voi vaikka mennä hotelliin yksikin =). Voit lukea lisää hotellista ja satamasta heidän nettisivuilla täältä.

16 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta ja jos siellä on mahdollista tehdä vielä noin paljon eläinhavaintoja, niin täytyypä tutkia karttoja jos syvyys riittäisi Kaminamillekin. Tuo hotelli on tosiaan ihana: menneen maailman eleganssia. Hihhhihh... "Kippari saunoi koko päivän" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaminamille kannattaa syvyys todellakin tarkistaa. Mustelen että olisi ollut reilusti, mutta varmuuden vuoksi. Uskon että tykkäisitte paikasta kovasti =).

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar24 elokuuta, 2016 11:13

  Kyllä tuolla kelpaisi yöpyä! Onkohan noita solmupiippuisia pyssyjä enemmänkin, kun muistan nähneeni yhden vuosia sitten joko Ateneumissa tai Taidehallissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatta olla, tuo pyssy oli jonkun taiteilijan tekemä, mutta unohdin ottaa muisinpanot (otan kuvan monesti teksteistä mukaan),joten nyt ei ole hajuakaan kuka sen on tehnyt. Tietäisiköhän joku lukijoista =D.

   Poista
 3. Voi ei, mitä maisemia! Ja mitä paikkoja!Heinäseiväs-aidat aina niin romanttisia.
  Rantakäärmeenkin sait kuvattua kieli ulkona! :) Wau taas isolla W.lla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilsa =D. Paikka huokui romantiikkaa =D.

   Poista
 4. Hieno paikka! On teillä ollut mahtava reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli tosiaa ihana ja kyllä lomastakin jäi tosi hyvä fiilis =).

   Poista
 5. Ihana tuo asenteesi rantakäärmeisiin. En pysty mitenkään samaan! Kiljuisin aivan sekopäisenä, jos sellainen uisi samassa vedessä kuin minä. Upeat kuvat ja tunnelmat jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. minä luulen olevani turvassa kameran takana. Kyllä se vähän säväytti kun ui meressä minun päin kun olin uimassa, mutta sitten se vaihtoi kurssia =D.

   Poista
 6. Sulla on todella silmää kaikelle kauniille.

  VastaaPoista
 7. Paratiisiltahan tuo näyttää. Käärmekin vielä, kuten paratiisissa kuuluukin! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana paikka. Todella hyvät kuvat!

  VastaaPoista