keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kastelholman vierasvenesatama

Hangosta ajelimme kauniissa ja tyynessä kesä säässä Ahvenanmaalle Kastelhoman satamaan. Kävimme täällä ensimmäisen kerran edellisenä kesänä, siitä postaus täällä. Ihastuimme tuolloin satamaan niin paljon, että oli suorastaan itsestään selvää, että halusimme viettää yön täällä myös tänä kesänä. Satamassa palvelu on todella sydämellistä ja lämminhenkistä.
Satamasta löytyy kaikki palvelut mitä veneilä vain voi toivoa. Wc, suihku ja saunatilat ovat todella siistit. Saunan käyttö sisältyy satamamaksuun. Laiturilla on sähköä ja vettä. Rannassa on polttoaineen tankkausmahdollisuus. Kuvassa kirjastohuone.
Satamakonttorin yhteydessä on kahvila ja paikalta saa itse leivottuja pullia ja aivan ihania sämpylöitä. Konttorissa on myös pieni myymälä, josta voi tehdä ruokatäydennyksiä. Mekin ostimme Juniorille hammastahnaa ja leivänpäälle levitettä. Ja mukaan lähti myös tietysti hyvät tuoreet sämpylät seuraavaksi aamuksi.


Oli niin ihanaa olla täällä taas!


Milloin olette nähneet viimeksi heinäseipäitä? Nykyään on tapana rullata heinät sellaiselle isolle rullalle. Heinä paalejakaan en ole nähnyt enää vuosiin, saati heinäseipäitä. Tästä tulee niin suomalainen kesä mieleen, ja mikä tuoksu!
Teimme veneessä ruokaa ja lähdimme ruokailun jälkeen iltakävelylle. Kastelhoman satama on todella oivallinen paikka siitäkin syystä, että sen ihan läheisyydessä on kolme eri paikkaa, jossa kannattaa käydä. Rannasta tultaessa ensimmäisenä sijaitsee Jan Karlsgården ulkoilma museo. Olen esitellyt paikan aikaisemmin blogissani täällä. Museon pihassa pääsimme ihastelemaan suhteellisen tuoretta juhannussalkoa. Olihan juhannuksesta kulunut aikaa vasta vajaa viikko.

Ulkoilmamuseon vierestä löytyy Kastelholman linna. Myös linnan olen esitellyt blogissani viime vuonna täällä. Linna on minusta niin kaunis, että toki sitä piti päästä ihastelemaan tälläkin kerralla.


Kännykällä otettu panoraamakuva.


Kun ihastelimme linnaa, huomasi Kipparini tämän suloisen veijarin sillan alla. Minkki siellä puuhasteli omiaan ja me saimme seurata sen puuhailuja pitkään.
Kolmas paikka, jota ei kannata Kastelholmassa ohittaa, on Michael Björklundin luotsaama ravintola Smakbyn. Olen esitellyt paikan blogissani viimekesän vierailun jälkeen täällä. Kävimme nauttimassa tällä kertaa yhdet ahvenanmaalaiset oluet ennen veneelle paluuta. Meillä on tapana aina maistella reissuissa nimenomaan paikallisia herkkuja.


Ilta oli aivan ihana ja ennen kaikkea nautin kovasti näistä jo tutuista maisemista. Seuraavana päivänä oli aikainen herätys, sillä edessä olisi Ahvenanmeren ylitys kohti Ruotsia. Tukholman saaristo oli tämän vuoden lomamme määränpään.

Tämän postauksen kaikki kuvat oli otettu Canon EOS M10 minijärjestelmäkameralla.

16 kommenttia:

 1. Kastelholma on ihana paikka! Meidänkin piti käydä siellä, mutta tänä vuonna reitti ei osunut ihan kohdille - ensi vuoden agendalle, siis!

  Satamakuvastasi myös oli ihan täsmähyöty, sillä en ollut varma, onko satamassa ollenkaan kylkipaikkoja - nyt näen, että on, ja että vähän isompikin vene sopii siihen hyvin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että näistä minun sepustuksista on edes hiukkasen hyötyä jollekkin =D.

   Poista
 2. Kauniita kesän tunnelmaisia kuvia!

  Ihastuin tuohon hedelmä taiteiltuun koriin.

  Enää harvoin näkee heiniä ukkoseipäällä.

  Mukavaa elokuuta Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Liplatus. Ihanaa elokuuta myös sinulle =D.

   Poista
 3. Ihana tunnelma kuvissa! En ole ollut tuolla kuin kerran lapsena, ja siitä on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Tee ihmeessä retki uudelleen =).

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar03 elokuuta, 2016 13:21

  Löydät aina upeat kuvakulmat ja mielenkiintoisimmat kuvakohteet. Nautinnollista katseltavaa ja kun tarinan on lukenut ja kuvat katsellut, aina tahtoo lisää, lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Palvelijar =D. Voi olla varma että lisää tulee. Perkaan juuri reissun kuvasatoa joka oli 4209 kpl. Ihan kaikkia en tänne blogiin tunge =D.

   Poista
 5. Oi, miten kaunista. Kaikki on niin siisitä. Minkki on mielenkiintoinen seurattava ja kaunis eläin, mutta ei hyväksi linnuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkki ei tosiaan ole tarkoitettu Suomen luontoon =).

   Poista
 6. Ååååå, Åland! Satamakonttoriin haluaisin kahville ;) Kaunista on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin teet retken satamakonttoriin. Oli tosi hyvää pullaa tarjolla =D.

   Poista
 7. Kyllä noissa maisemissa viihtyisi. Kuvan 12 hiekkatietä kävelisin mielelläni.
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Nämä maisemat ovat todella mieluisia myös meille =).

   Poista
 8. Todella hieno ja houkutteleva tunnelma näissä kuvissa! Ehkäpä mekin jonain kesänä vielä ehdimme ihanaan ja idylliseen Kastelholmaan hitaalla putput-paatillamme =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti pääset ja kannattaa ehdottomasti käydä. Ahvenanmaa on tosi kiva paikka kanssa ja siitä voi sitten pistäytyä siellä Ruotsin puolellakin =D.

   Poista