keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Suomenlinnassa ensimmäistä kertaa tänäkesänä

Olemme käyneet jo kertaalleen tällä kaudella veneellä myös Suomenlinnassa. Se vaan on sellainen paikka, jonne pitää päästä joka kesä, ainakin kerran, mielellään useammin. Olen kuvannut Suomenlinnan jotakuinkin ihan läpikotaisin, mutta en vain mahda itselleni mitään. En voisi kuvitellakkaan meneväni sinne ilman kameraa =D. Niinpä yritän joka kerta etsiä ainakin vähintään uusia kuvakulmia. Tällä kerralla herkuttelin uuden kamerani ja objektiivin kanssa.


Ystäväpariskunta oli myös tulossa veneellä Suomenlinnaan, joten odottelimme heidän saapumista vierasvenesatamassa sijaitsevassa Bar Caf Valimossa. Paikka on aivan ihana ja palvelu rennon ystävällistä. Tässä kuva heidän eräästä ikkunasta. Tämän kaltaisia ihania yksityiskohtia Suomenlinna on pullollaan.
Pakollinen kuva Suomenlinnan majakasta. Majakka heijastaa valoa neljän sarjoissa, joka tarkoittaa H kirjainta, niin kuin Helsinki. Täältä soitetaan aina kesäiltaisin iltasoitto trumpetilla kello yhdeksän. Soittaja kävelee jokaiseen ilmansuuntaan.


 

Lähdimme kävelemään ystävien kanssa kohti Nikolai pizzeriaa. Siellä pitää myös päästä käymään vähintään kerran kesässä, niin hyvää pizzaa sieltä saa =).
Yksi tunnetuimmista paikoista Suomenlinnassa on Suomenlinnan iso linnanpiha. Pihan keskellä sijaitsee Augustin Ehrensvärdin hauta. Tämä mies on ansainnut viimeisen leposijan kaiken sen kauneuden keskellä, jota hän on ollut suunnittelemassa ja rakentamassa.
Jatkoimme matkaa linnan pihalta kohti Nikolaita, sillä pizzan kuva siinteli jo mielessä ja nälkä kurni vatsassa.


Tässä kahvila Piper, joka on palvellut Suomenlinnan vierailijoita vuodesta 1928. Ennen tällä paikalla sijaitsi huvimaja 1700-luvulla. Vuonna 1874 tuli tilalle uusi huvimaja. Kahvilaa pitää yllä Ehrensvärd-seura.
Pizzeria Nikolai sijaitsee lähellä Kustaanmiekkaa Walhallassa. Nämä maisemat ovat myös vertaansa vailla. Upeita valleja ja linnoituksen kivimuureja. Kaiken lisäksi rakastan katsella, kun ruotsinlaivat lipuvat ohi Kustaanmiekasta.
Vatsat piukeena hyvästä ruoasta, kävelimme kuninkaanportin kautta rantaa pitkin takaisin vierasvenesatamaan.
 


En voi luvata etteikö lisää kuvia vielä tämän kesän aikana tulisi, sillä kuten totesin alussa, en pysty liikkumaan Suomenlinnassa ilman kameraa =D.

19 kommenttia:

 1. Hienot kuvakulmat löysit kamerasi etsimeen. Mielellään näitä kauniita kuviasi katselee lisääkin...
  Suomenlinna on kaunis paikka, tarkoitus olisi tänä kesänä siellä käydä muutaman vuoden tauon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa =). Vieraile ihmeessä tänäkesänä ja ota kunnolla aikaa. Niin ja se otat tietysti kameran mukaan =D. Nautinnollista Suomenlinnan reissua sinulle!

   Poista
 2. Siinä oli taas monta hyvän mielen kuvaa! Kiitos Katinka!

  VastaaPoista
 3. Loistavat kuvakulmat, niinkuin Sirpa tuossa totesikin. Suomenlinna on saari, jossa joka kerta saisi erilaisia kuvia.
  Viime kesänä oli yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Saas nähdä tuleeko tänä kesänä käytyä, kun on tuo fotoharrastuskin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Vieraile ihmeessä tänäkin kesänä, sieltä tosiaan löytyy joka kerta lisää ja lisää katsottavaa. Ja sitten se kamera mukaan =).

   Poista
 4. Kolme viimeisintä postaustasi ehdin käymään vasta nyt lävitse enkä voi sanoa muuta kuin WAU! Lintujärven kuvat ovat aivan erityisesti minun mieleeni! En ole eläissäni edes nähnyt kaikkia siinä esiintyneitä lintulajeja, joten tosi hienoja nähdä niistä noin upeita kuvia!
  Mahtavat värit ja kuvakulmat myös näissä kahdessa viimeisimmässä postauksessa! Täällä olen ihastuksesta mykkänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku! Tämä rohkaisee yrittämään lisää ja jatkamaan =D.

   Poista
 5. Mielenkiintoisia kuvia ja yksityiskohtia.
  Olin aina luulluut että tuollainen puistonpenkki on oman kotikaupunkini "juttu". Mutta ilmeisesti niitä on tehty teollisesti jossain, penkin värityskin on aivan sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Penkki tosiaan taitaa olla sarjatuotannossa, niitä on myös Espoossa käytössä =D.

   Poista
 6. Oi, pitäisikin käydä Suomenlinnassa pitkästä aikaa! Kuvaajan seikkailupaikka! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys! Ei muuta kuin tulevana kesänä retki Suomenlinnaan ja kamera tietenkin mukaan. Paikka on aivan ihana, itse en kyllästy siihin ikinä =).

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia. Olen viimekeväänä käynyt Suomenlinnassa ja nyt olis tarkoitus käydä uudelleen, on niin upea paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kirsi! Suomenlinna on kyllä ihan parasta. Siellä voi vierailla vaikka joka kesä, itseasiassa useampana kertana kesässä. Paikkaan ei kyllästy koskaan =). Myös talvella siellä on mukava, hieman erilainen tunnelma.

   Poista
 8. Hei! John Nurmisen Säätiö on julkistanut tälle kesälle Suomenlinnan kulttuurikohteita esittelevän Kulttuuriretki-palvelun. Palvelun osoite on http://www.kulttuuriretki.fi. Käykäähän tsekkaamassa!

  Palvelun FB-sivun osoite on https://www.facebook.com/kulttuuriretki. Liketykset ovat tervetulleita!

  Sivustolta löytyy myös Suomenlinna-aiheinen Instagram-kuvakisa, jossa on hyvät palkinnot! Osallistua voi hashtagilla #kulttuuriretki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten loistava juttu! Kävin tänäkesänä ensimmisen kerran elämässäni opastetulla kierroksella Suomenlinnassa ja siellä sain paljon uutta tietoa. Tuo kulttuuriretki pitääkin käydä heti tsekkaamassa. Minulta on tulossa vielä lisää postauksia (kunhan saan tietokineen jossa kuvat on, huollosta pois), niin voisin vielä mainostaa tuota linkkiä siinä, sopii hyvin tulevaa asiayhteyteen. Kiitos kovasti tästä vinkistä!

   Poista
  2. Hei! Aivan loistavia kuvia olet ottanut ja palvelun mainostaminen blogissa on erittäin toivottavaa. :)

   Poista
  3. Hei olisi aivan mahtavaa jos voisit mainita palvelun tulevassa blogimerkinnässäsi ja ehkä osallistua kuvakisaan? :)

   Poista
  4. Miellelläni mainostan =). Suomenlinna on ihan paras paikka pääkaupunkiseudulla. Itse en saa siitä tarpeekseni ikinä. Joka kerta kun siellä käy, löytyy uusia ulottuvuuksia =). Postauksia on tosiaan tulossa, kunhan saan kuvakäsittelykoneeni takaisin huollosta.

   Poista