perjantai 30. toukokuuta 2014

Joutsen, sorsa ja lokki

Varoitus, tämä postaus sisältää aivan liikaa kuvia linnuista, tarkemmin joutsenesta, sorsista ja lokeista. Niitä nyt vain näkee merellä (ja maalla) eniten. Joutsen on minusta kaunein lintu, sorsa vekkulein ja lokkeja rakastan yli kaiken!


Tämä joutsen uiskenteli matkamma varrella, kun ajelimme kohti Suomenlinna. Siinä se pyöri ja elvisteli, joten pakko sitä oli kuvata.
Kun saavuimme Suomenlinna vierasvenesatamaan, tapahtui siellä minusta tosi hauska juttu. Laituriin ajoi toinen Saga vene ja sitä piti mennä tietysti ihailemaan. Sagoja tulee sen verran harvoin vastaan. Siinä kun vaihdoimme venekuulumisia Sagan omistajien kanssa, pelmahti paikalle kolme sinisorsaa, kaksi poikaa ja yksi tyttö.
Ja mikä tekee tästä nyt sitten hauskan jutun? Sorsat tulivat pää kolmantena jalkana kohti meitä laiturin päästä. Pojat jäivät hieman sivummalle, joten pääsin kuvaamaan heitä. Kun taas tämä tyttö tuli ja alkoi napsimaan minua housunlahkeesta. Sitten se tuli eteeni ja katsoa napitti minua niillä ihanilla nappisilmillään vaativasti =D. Voi jestas että se oli suloinen. Se kysyi ihan selvästi, että:"eikö sinulla ole minulle mitään annettavaa?"
Pojat poseerasivat oikein urakalla. "Onks tää hyvä asento?"


Kun lähdimme kävelemään laituria pitkin, seurasi tyttö sorsa minua jalan vieressä kuin koira konsanaan. Pojat yrittivät tulla myös lähemmäksi, mutta tyttöpä ajoi ne kauemmaksi. Näin lähemmäksi ei lintua voi enään päästä. En nimittäin saanut siitä tytöstä kuvaa, koska se pyöri kintuissani, eli oli liian lähellä. Uuden objektiivini lähin tarkennus on 1,8 metriä =D.


"Ei herunut mitään, joten heippa!"


Tämä kaksikko patsasteli myös vierasvenesataman laiturilla pienen matkan päässä. Mitä tekee kuvaaja joka rakastaa lokkeja? No ottaa tietenkin liian monta kuvaa =D.


"Mikäs se tämä tässä on?"
Välillä vähän huutoa maailmaan. Aina kun kuulen lokin äänen, tulee minulle mieleen meri ja upeat maisemat. Tiedän, kaikki eivät pidä tästä linnusta, varsinkaan siinä vaiheessa kun se varastaa lihapiirakan kädestä kauppatorilla. Mutta minä rakastan lokkeja merellä.
Joko saitte tarpeeksenne näistä kolmesta lajin edustajasta =D.

16 kommenttia:

 1. Ei näistä voi koskaan saada tarpeekseen. Vallan upeat kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuula! Kommenttisi rohkaisevat jatkamaan =)

   Poista
 2. Ihanat kuvat :) mukavaa viikonloppua sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ronja! Ihanaa viikonloppua myös sinulle =).

   Poista
 3. Hienot lintukuvat ♥
  Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3! Ihanaa viikonloppua myös sinulle =)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Jousen on kuin kermavaahtoa, sorsaa näyttää suorastaan naurattavan ja todella ilmeikäitä lokkikuvia!
  Jotenkin tuntuu että siellä on syntynyt lintukuvaaja tai sitten tämä taito on synnynnäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vikki <3! Niin taitaa syntyä lintukuvaaja pikku hiljaa =D. Olen aina jotekin todistellut itselleni, että en ole mikään lintukuvaaja, mutta jostain syystä saan itseni kiinni jatkuvasti niiden kuvaamisesta. Lajeja voisi kyllä jo laajentaa, mutta kun näitä vaan on enemmän merellä, kuin muita lintuja =D.

   Poista
 5. Hymyilyttää, monta kuvaa kokonaisuudessaan otit:) Tiedän tämä kun jää kiinni varsinkin lokkeihin ni yhtäkkiä kamerassa on 100 kuvaa lokeista. Hauskat lintutarinat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D en uskaltanut laskea =D. Siinä nimittäin käy juuri kuten kirjoitit, että kamera laulaa ja kovalevyt paukkuvat lokkikuvia! Ja arvaas maltaako ylimääräisiä poista??? =D.

   Poista
 6. Kertakaikkisen upeita kuvia! Hauskoja ja ilmeikkäitä nuo sorsa- ja lokkikuvat :) Joutsen on ylväs ja uskomattoman kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku <3! Näitä on kovalevy pullollaan =D.

   Poista
 7. Tosi hyvät lintukuvat. Helposti niitä kuvia alkaa kertymään ja talven pimeinä iltoina niitä kuva tiedostoja on sitten hyvä hieman perkailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry! Itseasiassa tuo onkin hyvä idea, että talvi-iltoina kävisi vähän tiedostoja läpi ja perkaisi. Ainakin niitä, jotka ovat kovasti samanlaisia keskenään, toinen joutaa pois ja parempi säilytetään =).

   Poista
 8. Täällä ilmoittautuu myös yksi "rakastan lokkeja" -henkilö. Meri ja lokit, niistä ei saa koskaan tarpeekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin =). Meri ja lokit kuuluvat yhteen.

   Poista