tiistai 6. toukokuuta 2014

Tehdas

Kuten edellisessä postauksessa jo totesin, on paperitehtailla ollut Jämsänjokilaaksoon suuri merkitys. Ne ovat antaneet työpaikat monille ihmisille ja tuonneet perheille "leivän pöytään". Paperi tehtaat sijaitsevat Jämsänkoskella ja Jämsässä Kaipolassa.
Minun jo edesmennyt mummoni mm. on toiminut siivoajana täällää Jämsänkoskella. Nämä tehdasrakennukset kuuluvat lapsuuteni maisemiin. Näyttävä aina niin tutuilta.


Tämä kaunis klubirakennus kuuluu myös tehtaan rakennuksiin ja löytyy aivan Ilveslinnan takaa.
Klubirakennuksen pihassa oleva kenttätykki on asetettu samalla paikalle kuin mistä Jämsänjokilaakson tykkimiehet lähtivät jatkosotaan vuonna 1941. On ihan mielenkiintoista, miten paljon mielenkiintoista historiaa löytyy lapsuuden maisemista. Onko se merkki siitä, että olen tulossa vanhaksi, kun  historia alkaa kiinnostaa =D.
6 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia. Ja tuo ensimmäinen kuva punaisesta klubirakennuksesta on kuin klubirakennuksen mainoskuva. Hieno !

  VastaaPoista
 2. Ja eikös Jämsän seuduilla ole maan ainoa filttitossutehdaskin :-). Saan myös itseni vähän väliä kiinni asioista että omg... onko tämä nyt todellakin keski-ikäistä ;-D. Ihanat kuvat. Historia on mielenkiintoista, oli sitten nuori tai vanha, älä huolestu :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän sieltä Lahtisen huopatossutehdas löytyy =D. Itse olen huomannut, että mitä enemmän ikää tulee, alkaa historia kiinnostaa aina vain enemmän ja enemmän =). Ikähän on vain numero =D.

   Poista
 3. Tehdasympäristöjen puurakennukset ovat monesti valtavan kauniita, kuten tässäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja oikein vanhojen tehtaiden punatiiliset rakennukset =).

   Poista