torstai 22. toukokuuta 2014

Lintujärvi

Vaikka en olekkaan omasta mielestäni lintukuvaaja, halusin silti lähteä testaamaan uutta putkeani Suomenojan Lintujärvelle. Paikka on ihan uskomaton. Sieltä löytää joka kevät jopa hieman harvinaisempia lajeja. Alue ei ole mikään suuren suuri, mutta nähtävää on sitäkin enemmän. Myös perheen pienimmät jaksaa hyvin kävellä alueen ympäri.

Tässä näitä lintukuvia nyt sitten tulee =D.


Aloitetaan ihan perinteisellä sinisorsalla jota myös heinäsorsaksi kutsutaan. Tämä uros poseerasi minulle mielellään =). Kun taas naaraspuolinen lajin edustaja oli hieman ujommalla tuulella.


"Apua, unohdin laittaa tukkani aamulla, minua et kyllä kuvaa, ellei tukka ole hyvin!"


Seuraavaksi esittelyssä urospuolinen telkkä. Alla kyhmyjoutsen. Joutsenista en kyllä koskaan erota sukupuolta toisistaan.
Seuraavana nokikana. Näitä olen nähnyt tänäkeväänä jo merelläkin monta kertaan. Pesimispuuhat olivat jo kovasti vauhdissa. Alla nokikana pesällä, jonka he tekevät tyypillisesti vesikasvien oksista.
Sitten seuraavaksi laji, jonka näin elämäni ensimmäisen kerran, tukkasotka. Eikö olekkin hauska töyhtö uroksella =). Tässä saman lajin molemmat edustajat uiskentelevat peräkanaa.


Näitä lintujärveltä löytyy eniten, naurulokkeja. Nämä ovat myös kaikkein äänekkäämpiä. Tässä on pieni iltapäivän palaveri menossa, vaihdetaan kuulumisia.


Nämä kaksi ovat harmaasorsia. Harmaasorsan voi helposti sekoittaa sinisorsa naaraaseen, mutta kyllä niistä eroavaisuuksia löytyy. Linnut ovat niin harmaita, että maastoutuvat hyvin maisemaan, hyvä kun erottuvat kuvasta ylipäätään =D.


Tämä laji kruunasi päiväni, lapasorsa =D! Katsokaa tuota nokkaa, minulle tulee siitä mieleen väistämättä kenkälusikka! Jos lintu näyttääkin nokkansa kanssa hieman koomiselta, on sillä todella kaunis väritys. Yllä lajin urospuolinen edustaja ja alla naaras, joka on komea hänkin.
Paikalla oli myös liejukana. Liejukana on sukua nokikanalle, mutta on sukulaistaan pienempi. Suomenojan lintujärvellä pesii reilut kolmisenkymmentä paria, joka on koko suomen liejukanoista kolmasosa. Laji on luokiteltu Suomessa vaarantuneeksi! Tämä tuttavuus on siis melko harvinainen.Punasotka uiskenteli niin kaukana, että uudesta hienosta putkestani huolimatta en saanut hänestä tämän parempaa kuvaa. Olen joutunut kroppaamaan kuvaa melkoisesti. Tässä koiraspuolinen edustaja.


Sitten viimeinen laji, mustakurkku-uikku. Mielestäni näin tämäkin lakin ensimmäistä kertaa, todella kaunis lintu.
"Nyt oot ottanut tarpeeksi monta kuvaa, heippa!"Alue on kauniina kesäpäivänä todella mukava retkikohde. Paikalla on myös kaksi lintutornia, joista pääsee lintuja tähyilemään. Aurinkoisena päivänä paikalla lenteee myös runsaasti perhosia. Läheltä löytyy ravitalli, joten joskus paikalta voi bongata lintujen lisäksi myös hevosia =). Alueella on parkkipaikka, joten myös omalla autolla on helppo tulla. Bussipysäkki puolestaan löytyy järven molemmilta puolilta, joten julkisillakin pääsee.


Suomenojan lintujärven alueesta voit lukea lisää netistä täältä. Itse ilahduin, kun huomasin, että olin onnistunut kuvaamaan siellä luetellut vesilinnut kaikki! Harjoitusta lintukuvaaminen vaatii vielä paljon, jos meinaa joskus onnistua kunnolla. Ai niin, minähän en ole lintukuvaaja =D.

19 kommenttia:

 1. Vau miten monta lajia sait kameran tähtäimeen ja tunnistettua! Tuo pulahdys-pyllistyskuva on hieno, vesi on pysähtynyt siinä upeasti. Mun tosiaan pitää hankkia se lintukirja, jopa sorsan alarodut ovat unohtuneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito =). Mulla on sama juttu, että tuon sinisorsan tunnistan mutta muut kyllä menee arpapelillä. Olen ajatellut, että lintukirjan voisi hankkia ihan veneelle.

   Poista
 2. Nyt iski ihan kademieli :D Mahtava paikka linnuista kiinnostuneille.
  Voi että mitä löytöjä ja sait vielä kuvattua siellä kaikki esiintyvät vesilinnut!
  Älä yhtään vähättele itseäsi, hienoja kuvia. Jatka vaan lintukuvaamista niin huomaat kohta että olet ihan koukussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki =) Kovaa vauhtia tässä ollaan menossa kohti koukkua lintukuvaamiseen =D.

   Poista
 3. Sinähän olet lintukuvaaja:) Kiitos mukavasta retkestä. Asun fillarilenkin päässä tuosta alueesta, enkä ole ikinä käynyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ammari! Nyt vain pyöränselkään ja Lintujärvelle! Paikka on kiva ja siellä on nyt meno parhaimmillaan =).

   Poista
 4. Oi, miten hienot kuvat kaikista linnuista!! Ihana tuo mustakurkku-uikku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa =). Minustakin tuo mustakurkku-uikku oli tosi kaunis lintu.

   Poista
 5. Tosi hienoja lintukuvia! Mitäs itse tykkäät uudesta putkesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna =). Mitäkö tykkään putkesta.. I LOVE IT! Se on ihana =D.

   Poista
 6. Ihania kuvia, mahtava kuvaaja sekä kamera putkineen!!!

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita lähikuvia linnuista.
  Itse olin viime keväällä tuolla, ja tietty kuvasin vaan miljöötä, kun en omista putkea. Siellä olevilla kuvaajilla tais joillakin olla lähes metrin pituiset putket - no ehkä hieman liioittelen. Mutta putkikuvaajan paratiisi tuo on ja vieläpä niin lähellä urbaania maailmaa. Upea paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Paikka on kyllä lintukuvaajalle ja bongarille mukava paikka. Ja tosiaan ihan lähellä kaupunkia.

   Poista
 8. Ihanaa, löysinpäs kivan blogin! :)

  Olet bongannut todella paljon erilaisia lintuja! ♥
  Itse en ole ikinä nähnyt lapasorsaa luonnossa, kuvista vain päässyt ihailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löysit blogiini! Toivottavasti viihdyt näiden minun "juttujenu" parissa pitkään. Minulle tuo lapasorsa oli myös ensimmäinen kerta kun näin hänet luonnossa. Ja näky teki vaikutuksen, tuota nokkaa ei helvillä unohda =D.

   Poista
 9. Upea paikka ja oivallinen retkikohde vähän kauempaakin tulevalle. Haaveissa se siintelee minullakin vaikka lintuja on pilvin pimein omillakin vesillä ;)
  Lintukuvasi ovat loistavia ja linnut ovat ihania kuvattavia. Koukutu ihmeessä. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Paikka on tosi kiva. Ja kyllä tässä ollaan pahemmankerran kouluttavalla tiellä =D.

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista