maanantai 19. toukokuuta 2014

My new baby!

Te, ketkä seuraatte minua Instagramissa, olettekin jo saaneet vihiä siitä, mitä lomallani pääsiäisen jälkeen tapahtui. Kotka merellä oli jäänyt hampaankoloon, tai tarkemmin sanottuna se, etten saanut siitä otettua tolkullista kuvaa. Minähän en ole mikään lintukuvaja (niin olen itselleni todistellut), mutta saan hyvin usein itseni kiinni siitä, että yritän ottaa kuvaa linnuista. Niitä kun merellä riittää =). Niinpä päätin hankkia paremman putken.


Lähdimme perjantaina pääsisäisen jälkeen Kipparini kanssa Rajala Pro Shoppiin, sinne ainoaan oikeaan kamerakauppaan. Saimme myyjän ja niin alkoi armoton testaus. Kuvasin putkella ja omalla kameralla ja vertailin sitä jo omistamiini putkiin. Hetken testailtuani ja hintoja tiedusteltuani alkoi myös uusi kamera poltella. Olin haaveillut jo vuoden päivät Canon EOS 6D:stä, mutta myyjäpä olikin sitä mieltä, että se ei olisi minun kamera. Mitä ihmettä, miksi ei olisi? Olin kertonut hänelle kuvaavani paljon luonnossa ja liikkuvia kohteita. Ja ellei kohde liiku niin minä liikun (veneessä). Myyjä kertoi, että Canonilta oli tullut uusi malli EOS 70D joka olisi kuulema juuri kamera minun tarpeisiini. Nyt oli paha paikka. Olet ollut vuoden varma siitä, mitä haluat ja sitten tulee asiantunteva myyjä ja kumoaa kaiken, miten tässä näin kävi? Asiaa piti pohtia (ja googlata) hetken, joten kävimme Kipparini kanssa välillä syömässä ja puntaroimassa vaihtoehtoja.
Niin siinä sitten kävi, että lähdin ostamaan tätä objektiivia ja tulin kaupasta ulos sekä objektiivin että uuden kameran kanssa, Canon EOS 70D enkä ole valintaani katunut! Kamerata löytyy kaikki samat herkut, kuin on 6Dssä, paitsi että se on kroppikenno, kun 6D olisi ollut täyskenno. Lisäksi 70D:ssä on kääntyvä näyttö, joka auttaa haastavimmissa kuvakulmissa. Lisäksi näyttö ei naarmuunnu, kun sen voi kääntää toisin päin. Jälleen tuli todestettua se, mitä tekee ammattilainen myyjä. Hän uskaltaa olla asiakkaan kanssa eri mieltä ja suositella juuri asiakkaan tarpeisiin sopivaa tuotetta. Kiitos Slava, teit hyvää työtä!
Ostamani objektiivi on Canon EF 100-400 f/4.5-5.6 L IS USM. Harkitsin sen perään vielä 1.4 telejatketta, mutta jätin sen vielä ostamatta. Haluan tutkia ensin, että vähentääkö telejatke niin paljon putken valovoimaa, että automaattitarkennus kärsii liikaa. Tästä jos osaa joku kertoa kokemuksia, otan vinkit ilolla vastaan.


Tässä putki koko komeudessaan =D. Painoa sillä jo alkaa olla, ja varsinkin jos roikuttaa kaulassa. Ostin taannoin kameraan tällaisen BlacRapid Sport2 hihnan, jolla saan kameran olkapäälle. Silloin tämä yhdistelmä ei juurikaan paina liikaa. Ainut mitä pitää varoa on, ettei kolauttele siltojen pieliin eikä kiviin. Objektiivin saa lukittua kuljetuksen ajaksi, jolloin se ei valu vahingossa alaspäin.
Tarvitseeko erikseen mainita, että maltoin tuskin nukkua ensimmäisenä yönä kun uusi kamerani ja putki olivat kotiutuneet kanssani? Olin niin täpinöissäni. Nyt ei enään ole onnistuminen kalustosta kiinni, vaan ihan itse kuvaajasta. Saa mennä jokaisen huonon kuvan jälkeen peilin eteen ja puhutella itseään =D. Oikeasti, paljon on vielä opittavaa, mutta se tästä kuvausharrastuksesta tekeekin niin kiehtovan. Niin ja minä kun en ole lintukuvaaja =D.

20 kommenttia:

 1. Vautsi, onnittelut uudelle babylle! Oikein kaunis ja reilunkokoinen paketti!
  Mukavia kuvaushetkiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Itse olen ihan into piukeana =D.

   Poista
 2. No nyt on kyllä järeätä kalustoa! Kameramarkkinoilla tapahtuu kehitystä niin nopeasti ja uusia malleja tulee merkiltä kuin merkiltä vuosittain. Mallit vanhenee hirmuista vauhtia. Tuolla kroppikennolla zoomiin tulee lisää pituutta, täydenkennon kamerassa polttoväli olisi jäänyt tuohon neljäänsataan. Luonnon ja metsäneläinten kuvaamiseen varmasti toimiva setti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Näin minulle myyjäkin vakuutti, että tämä setti on minulle juuri se oikea. Olen ollut tähän mennessä tosi tyytyävinen ostokseeni =).

   Poista
 3. Onneksi olkoon uudesta babysta tai paremminkin kahdesta. :) Valinta on erinomainen, koska se sopii sinun kuvaustyyliin. Varsinkin jos jatkossa olet siirtymässä entistä enemmän tuollaisten kotkan tyylisten kohteiden kuvaajaksi, niin kroppikennoinen runko on se oikea valinta. Tuo 400mm on 70D:ssä oikeasti 640mm kun 6D:ssä se olisi vain 400mm. Muutenkin kroppikenno on tuttu sinulle 550D:stä, joten siirtyminen on näin luotevaa. 6D:n kanssa olisit joutunut melkein "opettelemaan uudelleen kuvaamaan", niin erilaista on täyden kennon kanssa kuvaaminen. 550D:n jälkeen 70D kanssa tunnet olevasi heti kuin kotona, lisäksi saat paljon extraa, päällä LCD näyttö ja takana kääntyvä näyttö.

  Siitä, että onko liikkuvan kohteen kuvauksessa juurikaan merkittävästi eroa (70D 19 tarkennuspistettä vs 6D 11 tarkennuspistettä) voi olla montaa mieltä. Taitaa mennä kauppiaan mainospuheiden piikkiin. Lisäksi 6D:n tarkennus on herkempi, molemmissa ristikkäinen keskimmäinen tarkennuspiste, mutta 6D:ssä se on jopa 2.5 aukkoa herkempi (70D -0.5EV vs. 6D -3EV). Sama pätee myyjän heittoo rungon uutuudesta, viime heinäkuussa julkaistu. :) No, onhan se 10 kuukautta uudempi kuin 6D. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Näin myyjäkin vahvisti ja onneksi sain sinulta saman mielipiteen =). Olen ollut tosi tyytyväinen tähän mennessä ostokseeni. Oli kyllä kova homma vaihtaa itse mielipidettä, kun olin ensin kuolannut vuoden tuota 6D ja sitten tulee myyjä ja kumoaa koko jutun =D. Mutta onneksi kumosi, hän oli ammattitaitoinen ja uskalsi puuttua siihen, että meinasin tehdä väärän valinnan. Nuo tarkennuspisteet on tosiaa tietyllä tavalla merkitysemättömiä, käytössä ei ole kaikki kuitenkaan. Hankin tämän setin nyt keväällä siksi, että saan sitten merellä kuvailla koko kesän sillä. Lomakohde on tänävuona Maarianhaminan saaristo.

   Poista
 4. Wow Katinka, mitkä hankinnat! Nyt minäkin tiedän miksei tikan tallentaminen filmille meinannut oikein tänä aamuna onnistua.. Uusilla laitteilla otettujen kuvien lisäksi odotan jännityksellä minkälaisen töttörön käyt hankkimassa sitten kun ihan varsinaisesti hurahdat lintuvalokuvaukseen..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taitsi =D! Kyllä tämä harrastu näyttää lähtevän todella käsistä. Seuraavaan töttöröön pitää kyllä säästää melkoisesti =D.

   Poista
 5. Voi apua... en vieläkään ymmärrä paljoakaan kameratekniikasta, vaikka on pitänyt monet kerrat perehtyä.

  Olipa kiva,e ttä sait noin asiantuntevan myyjän, harhaostokset tulevat ennen pitkään kalliksi, on todella tärkeää löytää hankinnoissa "se oikea". Tuo kamera+putki näyttää erittäin vakuuttavalta, melkein monsterilta ;) Upeaa, että se on tuntunut heti omalta ahkeralle kuvaajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Pieni moster se kyllä onkin =D. Myyjä kyllä pelasti tällä kerralla oikeasti harhaostoksen. Olen ollut ostokseeni tosi tyytyväinen. Kyllä nyt kelpaa kesä kuvailla! Pitää vielä vaan miettiä, millaisen repun hankin, että saisin koko kaluston kätevästi (=kevyesti) mukaani.

   Poista
 6. No nyt sinulla on kunnon vehkeet,objektiivikin reilun kokoinen ja saat taatusti hyviä kuvia (Y).Minulla ei ole varaa ostella tuollasia ja sikspä kuvatkaaan eivät ole hyvän laatuisia eikä selviä,sumeita kuvia tulee ja n uskalla ruveta ramplaamaan kameraa,jottei....Muksaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku! Edullisemmallakin kalustolla on mahdollista saada ihan hyviä kuvia. Minulla vain tuo nälkä kasvaa syödessä (= kuvatessa). Jos kuvista tulee sumeita, niin kiinnitä huomioita tarkennukseen. Ihan vähän kun opetelee aukkoja, valotusta ja syväterävyyttä, niin alkaa onnistumaan. Netistä löytyy paljon tietoa ja sitten vain rohkeasti kokeilemaan ja tekemään testejä. Valokuvaus on mukava harrastus jossa voi kehittää itesään koko ajan lisää =).

   Poista
 7. No jo on upea!! Tuolla kelpaa kuvailla <3

  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina =). Olen ollut ihan täpinöissäni tämän kanssa. Tulee kuvattua paljon ja nyt se lähtee käsistä =D.

   Poista
 8. Wau!!! Meikäläisellä onkin sitten odotukset toosi korkealla kuvien suhteen, kun teidän veneen keulan käännätte kohti Maarianhaminan saaristoa, hihhih! ;) Onnea uudesta upeudesta! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt tuli paineita =D vai että odotukset korkealla, kääk! Ja minua itseänikin nauratti, ennätin juuri painamaan julkaisen kun huomasin, että ei se ole Maarianhaminan saaristo vaan tietenkin Ahvenanmaan =D. Näitä kommentteja kun ei taida päästä "muokkaamaan" jälkeenpäin.

   Poista
  2. Hah! No enpä minäkään väsyneenä kommentoidessa edes huomannut että kirjoitin myös Maarianhaminan vaikka ajattelinkin mielessäni Ahvenanmaan saaristoa =D Mulla on aina odotukset korkealla enkä ole vielä kertaakaan joutunut pettymään, joten ei paineita, mutta ihan oikeasti tuskin maltan odottaa mahdollisia "lähikuvia" linnuista ;)

   Poista
  3. =D, kiva kuulla, että et ole pettynyt (silti täällä housunpuntit tutisee) =D. Ei sen puoleen, itsellä on myös noussut kynnys kuvien suhteen koko ajan, ehkä liikaakin. Alkaa olemaan rento ote hommaan kohta kadoksissa ja se ei ole kyllä tarkoitus.

   Poista
 9. Onnea (kamera)perheenlisäyksestä! :) Melkein tunnen putken painon niskassani, mutta voi veljet sillä saa varmasti aivan eri tyyliin kuvattua kesän reissuilla! Entistä upeampia kuvia odotellessa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula-Maija! Niskassa tuo setti todellakin painaisi jo liikaa. Minulla on onneksi kamerassa sellainen hihna, joka tulee olkapäille ja tadaa, ei paina yhtään enään liikaa =D. Saas nähdä koska niitä parempia kuvia sitten näet, hieman on vielä taidoissa hiomisen varaa =).

   Poista