sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kolme yötä joulun on...

"... laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen. Kynttilätkin loistaa taas, ikkunoista katsellaan, kun lunta hiljaa putoaa." No, paitsi että täällä Etelä-Suomessa ei olla nähty lunta kuin vain kerran vilaukselta. Sen koommin ei olekkaan satanut muuta kuin vettä =D. Mutta totta on se, että jouluun on enään vain kolme yötä! Kyllä niin alkaa jo vatsan pohjassa kutkuttaan, että mitä se puukki mahtaa tuota lahjaksi? Olenko ollut kiltti? Tuleeko nippu risuja vai jotain muuta =D.
Juniori sai eilen lauantaina todistuksen ja hänellä alkoi joululoma. Hyvä todistus tulikin, me molemmat Kipparin kanssa olimme haljeta ylpeydestä! Heidän luokalle on tulossa kaksi uutta oppilasta kevätlukukaudeksi. Voi, sana KEVÄTlukukausi kuullosti ihan musiikilta korvilleni! Siis kun tulee kevät tulee sen jälkeen kesä ja taas päästään merelle. Huomenna 22. päivä joulukuuta on talvipäivän seisaus. Se tarkoittaa, että pohjoisella pallon puoliskolla on vuoden lyhin päivä. Eikä siinä vielä kaikki vaan sehän tarkoittaa myös, että siitä eteenpäin alkavat päivät pidentyä ja tulee KEVÄT! Olenko koskaan maininnut, että olen kevätihminen? Joka tapauksessa, syksy ja pimeä aika menivät jotenkin tosi nopeesti tänänsyksynä ohi, hyvä niin.
Olen aina luullut, että talvipäivän seisaus on aina saman päivänä joka vuosi, mutta se ei olekkaan niin. Talvipäivän seisaus ajoittuu aikavälille 21.-22. joulukuuta. Jotenkaan en ollut myös aikaisemmin tajunnut sitäkään, että eteläisellä pallon puoliskolla talvipäivän seisaus on 21.-22. kesäkuuta, siis silloin kun meillä on kesäpäivän seisaus.  Meillä päivä on tuolloin pisimmillään ja heillä lyhimmillään. Aurinko ei nouse lainkaan eteläisen napapiirin eteläpuolella!
Palataan vielä siihen tosiasiaan, että jouluun on todella enää vain kolme yötä. Tässä vaiheessa alkaa "joulustressin" viimeiset metrit, jos sellaista on ollut. Itse olen tänävuona säästynut liialta stressiltä ja panikoimiselta. On ollut jopa ilahduttavaa huomata, että sellaista ei tule, kun päättää niin. Silti on tullut kaikki joulun "rutiinit" tehtyä. Onko teillä jotain suosikki "rutiineja" tai esim. koristeita, jotka pitää saada joka joulu tehtyä / esiin? Itse pidän ehdottomasti eniten kynttilöistä ja kaikenlaisista valoista. Mutta ne eivät saa olla värillisiä, vaan sellaisia... no... valon värisiä =D. Joulukoristeista joulupallot ovat ehdoton suosikkini!


Joulupalloja on hauska kuvata, sillä lähes jokaisessa kiiltävässä pallossa on kuvaaja mukana =D.
Yksi todella tärkeä asia itselleni joulunaikaan ovat joululaulut. Otsikon joululaulu on minusta yksi kauneimmista ja Arja Korisevan esittämän aivan ihana. Olen miettinyt monesti sitä, että miksi suomalaiset joululaulut ovat niin kovin surumielisiä? Kynttilöitä viedään haudoille, mummot ovat yksin mökeissään ja pisteenä I: päälle lentää pikkuveli varpusena taivaasta siementä syömään. Näitä sitten kun kuuntelet matkalla töihin, on ripsivärit levällään ennen kuin pääset työpaikalle =D.
Kuvat tähän postaukseen olen ottanut perjantaina työpaikallani, jolloin meitä hellittiin ihanalla jouluisella tarjoilulla. Assistenti olivat laittaneet upeat joulukoristeet paikoilleen ja minä häärin kamerani kanssa mukana =D. Tämä kuvan poro on ehdoton The joulun koriste edellisissä kuvissa olleen tonttutytön kanssa. Ilman heitä, ei meillä työpaikalla tule joulua. Olemme saaneet nauttia heidän seurasta jo useamman joulun ajan.


Jännitetään vielä kolme yötä ja sen jälkeen se pukki ovelle kolkuttaa. Oteaan loppumetrit rauhassa ja jätetään stressi vähemmälle. Nautitaan tunnelmasta ja läheisistä sillä ei mene enää kauaa kun saamme kerätä joulupallot jälleen varastoon ja kevät tulee. Nautitaan tästä ihanasta tunnelmasta tässä ja nyt.

14 kommenttia:

 1. Olipas hienoja joulutunnelmia. Hyvää joulua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK ja ihanaa joulua myös itsellesi =).

   Poista
 2. Ihania koristeita teillä töissä. Minulla on työhuoneessani vain yksi sähkökyntelikkö. Kotona olen laittanut joulukoristeet esille jo itsenäisyyspäivänä, jolloin yleensä laitan koristeet. Kuusta meillä ei ole eikä tule, koska harvoin olemme kotona jouluna. Sterssiä ei ole, koska jouluaatto menee Anopin luona ja sinne teemme vain osan ruuista ja osa tulee langolta ja hänen puolisoltaan ja lisäksi puolisoni, joka on kokki, on vapaalla ja tekee kaiken meidän osuudesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa tosi hyvältä tuo, että jokainen tekee jotain niin kaikki ei kaadu yhden harteille =D. Ja kokki puolisona, wow, ihanaa! Rauhallista ja onnen täyteistä joulun aikaa sinulle ja läheisillesi <3!

   Poista
 3. Sinä olet niin reipas bloggaaja, etten meinaa perässä pysyä ;) Karusellipostauksesi oli täynnä huikaisevan hienoja ja värikkäitä kuvia. Ensi vuonna yritän ihan tosissani ehtiä Tuomaan markkinoille.
  Ja nyt jo naurattaa, sillä tämä postaushan on täynnä uusimman postaukseni otsikon lupaamaa kultaa ja kimallusta =D
  Ilman joulupalloja ei tule mistään mitään, ne ovat omia ehdottomia suosikkeja! Kotona on myös oltava muutama jouluinen kukka-asetelma sekä se yksi hyasintti, jonka "telkeän" lyhtyyn ettei liikaa tuoksu ja aiheuta kenellekään päänsärkyä ;) Ja värivalot, varsinkin vilkkuvat sellaiset ovat puolestaan kauhistus! Kynttilöitä tuskin tarvitsee mainitakaan, niitähän me rakastamme varmasti kaikki.
  Nyt lähden riisipuuron keittoon, joten leppoisaa viimeistä adventtisunnuntaita sinullekin Katinka ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Kyllä se tahti tässä minulla hidastuu, sillä kuva"pankit" alkaa olla tyhjillää =D. Pitää alkaa kaiveleen kuva-arkistoja, mitä sieltä löytyy. Meillä menee moni asia monesti yksiin, ilmeisesti jonkin asteisia sielunsiskoja ollaan ;0). Mukavaa vaan. Ihanaa ja leppoissaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi <3!

   Poista
 4. Greetings Katinka, these are fabulous photos, lovely decorations and cute little doll. I am sorry, I could not read as my translator would not work today but I thoroughly enjoyed your photographs. Merry Christmas and A Very Happy New Year!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh thanks a lot DeniseinVA =). Merry Christmas to you and your family too and many happy moments to New Year!

   Poista
 5. Hyasintit ja sen tuoksu on minullle joulun ehdoton suosikki. Tuovat aina muistoja mieleen.

  Hyvää jouluviikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siis miten saatoin unohtaa, hyasintit ovat minunkin yksi ehdotin joulunjuttu! Ja niitä pitää olla paljon, niin että koko kämppä tuoksuu hyvälle =D.

   Poista
 6. Upeita palloja - oikea vanhanajan joulutunnelmaa..
  Enää 2 yötä !
  Jännittävää joulunodotusta sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki, kyllä tässä jännitys kasvaa kovaa kyytiä =D.

   Poista
 7. I really really love this collection of Christmas decorations! The little reindeer is so sweet :)

  VastaaPoista