tiistai 2. joulukuuta 2014

Luonnontieteellinen museo

Viikko sitten ennen joulukadun avajaisia, kävimme tutustumassa Luonnontieteelliseen museoon. Kippari ja juniori olivat käyneet siellä jo kerran aikaisemmin remontin jälkeen, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta.


Luonnontieteellinen museo sijaitsee Helsingissä osoitteessa Pohjoinen Rautatienkatu 13. Tämä kaunis rakennus on komistanut katukuvaa jo vuodesta 1913 lähtien. Sen julkisivu on säilynyt lähes alkuperäisessä asussa kaikki nämä vuodet. Museon ylimässä kerroksessa pyöri kiinnostava filmi rakennusken mielenkiintoisesta historiasta. Ihastuin rakennukseen myös sisältä päin todella paljon.

Alun perin rakennus on suunniteltu venäläiseksi poikakouluksi jossa tehtävässä se toimi neljä vuotta. Kun Suomi itsenäistyi, palveli rakennus Helsingin jääkäriprikaattia ja armeijan esikuntaa. Tämän jälkeen rakenus on toiminut myös Suomen ensimmäisenä kadettikouluna. Eläintieteellinen museo kotiutui tälle paikalle 1923, kun Helsingin yliopisto osti rakennuksen valtiolta. Lisää tämän rakennuksen todella mielenkiintoisesta historiasta voit lukea Luonnontieteellisen museon sivuilta täältä. Tässä kuvassa oleva kuvanveistäjä Jussi Mäntysen veistämä hirvipatsas on seisonut alun perin museon aulassa sisällä. Nyt se toivottaa tulijat tervetulleeksi museon pääoven vieressä.


Tänäpäivänä vierailijoita aulassa ottaa vastaan Elmeri afrikan norsu. On se komea ja iso eläin totisesti! Aulasta voi nuorimmat musoeossa vierailijat ottaa mukaan museokierrokselle ilmaiseksi Musein Top10 -esitteen. Siinä on nostettu esiin kymmenen museon mielenkiintoista käyntikohdetta. Kartat johdattavat paikalle, sillä esitteessä on museon pohjapiirustukset. 
Tästä lähdetään museon ylempiin kerroksiin. Katselin ympärilleni ja huokailin. Totisesti kaunis rakennus myös sisältä! Mukava yllätys oli myös se, että alimmasta kerroksesta löytyi Vuoden luontokuva 2014 finalistien kaikki valokuvat ja tietenkin voittaja. Hieman kateellisena niitä katselin, niin onnistuneita otoksia olivat jokainen! Voi jos edes joskus saisi yhtä hienoa jälkeä aikaiseksi (huokaus).


Rappukäytävän kaiteet olivat kuin taideteokset. Itse kerroksissa oli todella pehmoiset nahkaistuimet "syvennyksissä". Niissä oli mukava istahtaa ja katsella ympärille.
Kauniita kuvattavia yksityiskohtia riitti ihan joka puolella.
Tämä ihana ikkuna ja patteri olivat aivan ylimmässä kerroksessa. Ikkunasta näkyy hotelli President. Mitä sanotte, eikö olekkin kaunis? Ja kun kerran oltiin Luonnontieteelisessä museossa niin oli siellä niitä eläimiäkin, palataan niihin seuraavassa postauksessa =D.

18 kommenttia:

 1. En ole ollut siellä vuosiin. Kaunis rakennus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minustakin kaunis. Kannattaa käydä vierailulla =).

   Poista
 2. Upeat kuvat!
  Aina, kun tästä ohi ajamme toteamme, että tuolla pitäisi käydä, viime käynnistä on nimittäin pieni ikuisuus...
  Ihania kuvakulmia löysit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa <3! Ei muuta kuin otat agendalle ja pistäydytte, paikka on tosi kiva.

   Poista
 3. On komeaa arkkitehtuuria! Hienosti kuvattukin.

  VastaaPoista
 4. Mieletön portaikko. Varsinkin kuva jossa eri kerrokset näkyy, wau! En ole tainnut käydä paikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli minustakin upea ja siksi sitä innostuinkin kuvailemaan =D. Paikka on ihan Helsingin keskustassa, joten käy ihmeessä joskus vierailulla.

   Poista
 5. What a beautiful house with a great architecture!
  Thank you for sharing it :)

  【ツ】Knipsa

  VastaaPoista
 6. Todella kiinnostava esittely ja upeat kuvat :-)

  VastaaPoista
 7. Upeet kuvat. Eritoten nro 8 on fantastinen.
  Koskahan kävin tuolla viimeksi - ehkä luokkaretkellä, tai sitten kun lapset oli pieniä, en ihan muista, mutta kaaaauan siitä on. Tekstisi antoi aiheen käydä tekemässä uudelleentutustumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Suosittelen käymään ehdottomasti. Paikka on tosi kiva =).

   Poista
 8. Oi kuinka hienoja kuvia, upeita otoksia yksityiskohdista, mutta myös hienosti kokonaistunnelma mukana!

  VastaaPoista