maanantai 15. joulukuuta 2014

Lämmin joulukuu

Tänä vuona on ollut yhtä lauha syksy kuin oli vuosi sitten. Ei sen puoleen, että kovastikkaan lunta kaipaisin, mutta kyllä se tekisi maiseman hieman valoisammaksi. Tämä pimeys tuntuu ihan nielaisevan kokonaan. Eilen vietettiin jo kolmatta adventtia, yksi vielä ja sitten onkin jo joulu. Viikko sitten, toisena adventtina, kävimme Kruunuvuorella. Hylättyjen huviloiden lisäksi otin muutaman kuvan myös luonnosta.
Lehdet olivat kaikki jo tippuneet alas puista, kuten toki tähän vuoden aikaan kuuluukin. Normaalisti tähän aikaan on metsä jo lumen peitossa.
Vaikka päivä oli tuulinen, oli  lammella peilityyntä ja rauhallista.


Muutama sienikin oli vielä hengissä. 


Saniaiset olivat vielä ihan vihreitä ja näyttivät voivan hyvin. Tätä kuvaa kun katsoo, niin voisi luulla että se on otettu ihan alkusyksystä. Tuntui, kun käveli metsässä, että luonto oli talvilevolla vaikka lunta ei ollutkaan. Oli sellainen hiljainen ja odottava tunnelma.


Nämä kaksi kuvaa eivät kuulu luontoon, mutta luonnosta nämäkin tavarat löytyivät =D. Ihanaa joulun odotusta teille kaikille näiden ei niin talvisten kuvien myötä.

10 kommenttia:

 1. Nyt tuntuu tosiaan enemmän syksyltä kuin joulukuulta. Mutta talvi saapuu varmasti taas tammikuussa. Minä toivon, ettei lunta sada aivan himuisia määriä, niin kuin monena viime vuotena on pääkaupunkiseudulla tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin =D. Asutaan kerrostalossa, joten ihan hirmuisesti ei tarvitse tehdä lumitöitä, mutta parkki ruutu pitää itse lumesta puhdistaa ja siinä on riittänyt muutamina vuosina ihan riittävästi lumitöitä =D.

   Poista
 2. Luonto on kaunis vihreänäkin, mutta toivoisin silti pientä lumikuorrutusta jouluksi...

  Ihanaa joulunodotusta myös teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Lauantaina saatiin vähän lunta, nyt se jo sulaa pois. Mukavaa joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Ihan vähän oli täällälin, tai no lunta ja lunta, räntää se oli =D.

   Poista
 4. Vaikka luonto ei ole nyt kauneimmillaan, niin tämä on hienoa dokumentointia tällaisesta loppuvuodesta! Toivottavasti saamme jatkossa toisenlaisiakin joulunalusaikoja!
  Mänty kylpee nätisti auringossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki. Kyllä tämä vähän jännittäävä on. Oikeastaan ihan hauskaa seurata miten erilaisia syksyjä onkaa olemassa =).

   Poista
 5. Upea luontokuvat.
  Ja mitä siitä, vaikka ei ole lunta, onhan kuitenkin väriä… heh. Ja kun aurinko paistaa, ei sitä lunta tarvita edes valoisuuteenkaan. Ja sitäpaitsi, meillä Suomessahan on lyhyet talvipäivät. Ei se lumi iltaa valaise. Huomaatko, olen lumivastainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Paljastan, että kuulun kanssasi samaan porukkaan, nimittäin näihin lumivastaisiin =D. En sitä juurikaan muun takia kaipaa, kuin että olisi ihan vähän valoisampaa. Onneksi ollaan muutaman päivän päästä menossa kevättä kohti.

   Poista