tiistai 28. huhtikuuta 2015

Veneilykausi 2015 avattu!

Täytyy sanoa, että kiirettä piti ja pitkää päivää mm. viikonloppuna tehtiin, mutta se palkittiin. Nimittäin saimme kuin saimmekin veneen vapuksi vesille =D!


Me olimme valmiina käytännössä jo viikonloppuna, mutta meidän luottolaskijalla oli hieman jonoa. Ilmeisesti joku muukin oli haaveillut siitä, että saisi veneen laskettua vesille ennen vappua =D. Vaan tänään tiistaina löytyi meillekkin aika. Tulimme iltapäivällä Kipparini kanssa rantaan ja asensimme fendarit ja köydet paikoilleen. Ja katsokaa mikä sää! Edellisenä päivänä satoi vettä kuin Esteristä ja samaa on luvattu myös huomiseksi. Vaan me saimme tyynen ja aurinkoisen laskusään. Tämä ei voi tarkoittaa muutaa kuin että on tulossa upea veneilykausi 2015 =D.


Sieltä luottolaskijamme jo peruuttelee autonsa kanssa. Tämä on aina jotenkin ihan hirmuisen jännittävää. Tietenkin jännittää kauden alku, mutta myös se, että kesäkotimme nostetaan melko korkealle ilmaan parikin kertaa operaarion aikana. Ei meinaa välillä muistaa hengittä, niin jännittää.
Liinat kiinni.


 Ja hiiop, sinne lähtee nousemaan korkeuksiin!
Nyt ollaan valmiina matkaan kohti laskulaituria. Me olemme siitä onnekkaita, että saamme säilyttää venettä talvella samassa satamassa kuin missä se on kesätkin, joten ajomatkaa taisi olla satametriä laskulaiturille.


Ja seuraavaksi nosto-operaario uudelleen, tällä kertaa veteen.
Pian ollaan perillä vedessä.


Ja siellä se on, meidän kesäkotimme vesillä valmiina kesän 2015 seikkailuihin! Kippari käy tarkistamassa viellä kaikki ulosviennit ja venttiilit, ettei tule vettä mistään sisään vaan kaikki on kuten pitääkin. Peukku nousee pystyyn, kaikki hyvin ja liinat voidaan irroittaa, jesh!


Ja sitten se päivän paras hetki, koeajo merellä =D. Talven jälkeen on hyvä käydä heittämssä lenkki ja todeta, että kaikki on kuten pitääkin. Meillä oli illan aikana Kipparini kanssa vielä urakkana hakea varastosta tarvikkeita. Teki todella tiukka, että malttoimme tulla mereltä takaisin, niin ihanalta tuntui. Minä taisin tirauttaa pari onnen kyyneltäkin (no olkoon menneeksi, myönnetään, tirautin minä), niin hyvältä tuntui olla jälleen merellä.


Näitä maisemia on ollut ikävä. Vaan aina näin jälkikäteen kun ajattelee, niin talvi meni todella nopeasti ja tuntui ihan siltä kuin olisi ollut viime viikolla viimeksi merellä. Parasta tässä ajankohdassa on se, että kaikki, koko kesä on vielä edessä.
Siellä hän nyt nököttää omalla tutulla paikalla laiturissa. Vappuna lähdetään vesille oli sää (meilkein) mikä tahansa =).

24 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa veneilykautta!!

  VastaaPoista
 2. On se kyllä hienoa tuo veneen vesille saaminen. Itselläkin oli vaikeuksia palata rannalle. Kyllä siellä merellä viihtyisi pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan justiinsa kuten sanoui. Onneksi kausoi on vasta alussa ja saadaan viettää vielä monta päviää merellä =).

   Poista
 3. Onnea koko perheelle!!

  Sitä se nyt lähtee, tavi on ohi :) Tietysti saa tirauttaa vähän onnenkyyneliä, olla puhekyvytön pala kurkussa yms. Nyt ollaan elämän suurten asioiden äärellä.

  Meidänkin vene talvehtii kotisataman hallissa, mutta hallisijaitsee mienen ajomatkan päässä. Niinpä yksi blogin lukija oli kommentoinut veneemme siirtopäivänä: "Kaminami tuli tänään Rymättyläntiellä vastaan." Se kuulosti ihan kuin veneemme olisi karannut :D

  Meidänkin kotisatamassa oli eilenkauhea tohina, kun tosiaan aika moni haluaa veneensä veteen vapuksi... Ihanaa vappuretkeä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito. Tiedät todella tämän tunteen =D. Ja hitsit, repesin ihan totaalisest tuosta teidän "veneen karkaamisesta" =D. Upeaa vapun aikaa teidän venekunnalle myös!

   Poista
 4. Oi onnea teille!!! :) Parasta tosiaan on se, että koko kesä on vielä edessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vedenneito. Nautitan tästä kaudesta oikein urakalla ja postaillaan hyviä vinkkejä paikoista =D.

   Poista
 5. Tuttuja maisemia, kylläpä alkoi tekemään mieli vesille! Meillä on veneen lasku vasta parin, kolmen viikon päästä, joten perästä tullaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, pian se pari kolme viikkoa menee ja pääsette kanssa merelle =D. Se vaan on niin ihanaa!

   Poista
 6. Onhan se niin ihanaa, se meren tuoksu talven jälkeen ja kaikki se mitä ihana kesä voi tuodakaan tullessaan. Oikein hyvää veneilykautta 2015 sekä kesäkodillenne että koko perheelle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset CurryKaneli. Ja upeaa mökkikautta teille sitten kun se toden teolla alkaa =D.

   Poista
 7. Ihana kertomus:) Oikein hyvää veneilykautta teille!

  VastaaPoista
 8. Upea uutinen! Onnea teille kovasti! =D
  Ahkeruus palkitaan ja todellakin, miten upea laskusää teille osuikaan! Lämmintä, aurinkoista ja lähes tyyntä. Uskotaan sen enteilevän upeaa veneilykautta ;)
  Täälläkin laiturit alkavat täyttyä kiihtyvään tahtiin veneistä ja vapuksi vesille tekee varmasti monen mieli päästä. Toivottavasti tuulet tuosta rauhoittuvat eikä vettä, lunta tai räntääkään tarvitsisi välttämättä sataa, mutta saareen on täälläkin tarkoitus lähteä (melkein) kelissä kuin kelissä ;)

  Pakko mainita että hihittelen täällä itsekseni tuolle Merenneidon lauseelle ja näen jo iltapäivälehtien etusivulla otsikon: "Kaminami karkuteillä" =D

  Ihanaa vappuveneilyä myös teille! Kuvia ja tarinoita jälleen innolla odottelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =). Ja minäkin repesin täällä tuon Namusen karkumatkasta =D. Huomenna startataan Suomenliinnaan. Vielä on vesitankki pesemättä ja kaikkea pikku puuhaa, mutta ne kyllä ehtii. Tänään täällä satoi räntää, joten toivottavasti ei ole ihan niin mahdotonta säätä =D. Ihanaa vappua teidänkin venekunnalle!

   Poista
 9. Siitä se taas lähtee, mukavaa veneilykesää!

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja valoisa sarjan veneessä. Kaunis nähdä, ja hän on valmis matkaan.2015 veneilykauden voi aloittaa :-)

  VastaaPoista
 11. Hieno kuvasarja veneen siirtämisetä talviteloilta veteen. Toivotan hienoa veneilykesää.
  Tuo tunne päästä talven jälkeen merelle on varmaan sama, mitä minä tunnen Lappiin mennessäni. Se valtaa mielen niin kokonan.
  Kivaa vappua veneilijöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokse Aimarii. Voin kuvitella, että tunne on juuri sama =).

   Poista
 12. Ihana kaunis Suomen saaristo <3 kiva että saitte veneen vesille. Vene on "iloinen" silloin kun se on vedessä :) / Juulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Juulia =). Suomen saaristo on todella ainutlaatuinen. Sen aistii vielä vähän paremmin sen jälkeen kun on käynyt muualla. Me ollaan oltu pari kesää Eestissä ja siellä on toki ihanaa, mutta kyllä aina melkein itku pääsee kun tullaan takaisin omaan Suomen saaristoon =D.

   Poista