torstai 7. toukokuuta 2015

Kevät ihastelemassa Suomenojan lintualtaalla

Vapun jälkeen sunnuntaina oli kaunis ja aurinkonen sää. Koko kevään oli poltellut, että miten kevät Suomenojan lintualtaalla on edennyt. Sunnuntaina oli vihdoin aikaa mennä katsastamaan asia. Menimme Kipparini kanssa yhdessä ja parkkipaikka oli ihan piukeana autoja! Syykin selvisi sille päivän mittaan.


Kipparini on ihana ja etsii minulle aktiivisesti kuvauskohteita. Hän bongasi ensimmäisenä voikukan! Onko se siis jo kesä?


Havoin olen nähnyt leskenlehdillä näin pitkiä varsia =)
En tiedä, missä olen kevääni viettänyt, mutta minulle nämä olivat tämän kevään ensimmäiset valkovuokot (vasta). Niitä oli alueella paljon ja olivat jo täydessä kukassa. 
Myös rentukat olivat täydessä kukassa. Mutta koska ollaan lintujärvellä, niin katsotaan seuraavaksi, mitä lajeja löytyi tällä kerralla.


Ensimmäisenä lajina minua tepasteli vastaan liejukana. Hän käyskenteli rannassa ihan kaikessa rauhassa ja etsi itselleen makupaloja ruovikosta. Kaunis lintu totisesti.


Naurulokkeja jos mitä Suomenojalla riittää =D. Heillä oli myös pesimäpuuhat menossa. Kova tohina oli kaikkialla päällä. 
Telkkiä löytyi myös useampia. Yllä naaras ja alapuolella uros katselee kuvaajaa hämmästellen =D.
Nokikanoja näimme useammankin pesäpuuhissa. Heillä oli jo munat pesässä, mutta silti piti pesää vielä vähän kohennella. Uros toi lisää pesäaineksia ja naaras niitä sitten asetteli pesään hautoessaan munia. Suloista!
Tämä kuva oli pakko laittaa teille näytille. Kuivunut heinänkorsi varasti tarkennuksen kamerasta =D. Näinkin voi välillä käydä.


Sinisorsa pariskunta loikoili yhdessä pesässä. "Oma koti kullan kallis" =D. Nyt sitten syy sille täydelle parkkipaikalle. Alueella sattui olemaan samaan aikaan lintukuvaus ja bongaus tapahtuma, jossa oli myös kaukoputkien ja kameroiden kauppiaita paikalla. Ja mikä parasta, pääsin kokeilemaan isoja objektiiveja. On aivan eri asia kokeilla objektiivia luonnossa kuin että siitä yrittäisi saada "kuvaa" myymälässä. Paikalla oli myös Canon 800mm objektiivi... ihana! Kuolasin ja kokeilin sitä. Välillä vertasin omaa 400mm, kuinka paljon eroa käytännössä oikeasti on. Ja olihan sitä. Vaan eipä taida meikäläinen moista komistusta koskaan omistaa, sillä hintaa objektiivilla on 14000 euroa (kyllä, nollia on oikea määrä perässä =D)!
Mustakurkku-uikkuja oli paikalla useampia. Nämä ovat komeita ilmestyksiä.


Jäin kaipaamaan reissulla monta lajia, mitä olen aikaisemmin nähnyt. Lapasorsa on minusta kaikkein hauskin. Onneksi Kipparini bongasi lapasorsan kaukoputkella ja pyysi minuakin katsomaan. Näin molemmat sekä naaraan, että uroksen. Kuvaa en heistä tällä kerralla saanut, mutta yhtä innoissani olin, kun sain ihastella näitä komeita lintuja kaukoputkella. Tilaisuudessa oli mukan edustaja Suomenojan luonto Ry:stä ja hän tiesi kertoa, että tämä kevät on ollut lintujen kannalta poikkeuksellinen.


Jatkoimme matkaa ja näimme polun varrella monta innokasta lintukuvaajaa. Heillä oli juuri sellaiset isot putket jolla pääsi kuvamaan kaukaa. Innostuksen kohde selvisi pian, sillä paikalla oli mustanmerenlokki. Tästä kuvast en voi ottaa kunniaa itselleni, sillä minun kamera kiinnitettiin erään mukavan lintukuvaajan objektiiviin ja hän otti kuvan. Mustanmerenlokki on tuo, jolla on musta pää ja punainen nokka.Kiitos kuvaajalle, että myös me muut pääsimme "näkemään" tämän harvinaisuuden.


Koivun lehdet olivat jo isolla silmulla. Kyllä se kesä sieltä tulee todella hyvällä vauhdilla.


Joko jätettäisiin hyvästit talven törröttäjille tämän talven osalta?


Ai niin ja ei unohdeta västäräkkiä. Hän oli myös Suomenojalla. Näin västäräkin tänä keväänä jo toisen kerran, mutta tämä oli hänestä ensimmäinen kuva. Västäräkistä vähäsen!

30 kommenttia:

 1. Aivan upea kuvasaalis, mustakurkku-uikku ja muita hienoja vesilintuja. Kiltti valokuvaaja, kun otti sinulle kuvan mustanmerenlokista.
  Korsitarkennuskuva on hauska, näin toisinaan käy :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa =). Hän oli tosi kiva, muuten en olisi nähnyt koko lokkia, niin kaukana se oli =D. Ihanaa alkavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Upeat kuvat! Tuolla en ole ikinä käynyt. Pitäisi varmaan lähteä tutkimusretkelle. Jos lottovoitto joskus osuu kohdalle niin ostan ensimmäisenä kunnon putken. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla =). Ja suosittelen todella, että käyt vallankin näin keväällä tuolla Suomenojalla. Alue on kohtuu pieni, mutta nähtävää on pajjon. Ja sitä lottovoittoa odottelen minäkin =D.

   Poista
 3. Hieno paikka tämä Suomenojan lintuallas. Se on turhan lähellä, jotta sinne ehtisi mennä (laiskuutta kai, pöh).
  Se on lintubongareiden paratiisi, ja saitkin upeita kuvia aika oudostakin linnusta (mustakurkku-uikku).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella lintubongareiden suosiossa. Ihmettelin kun Hesarissa oli luetteloitu hyviä lintupaikkoja Suomesta, niin tämä ei ollut joukossa. Melkein soitin Hesariin, että mitä ihmettä =D.

   Poista
 4. Onpa siellä ollut lintuja! Tuttu paikka kyllä, viimeksi en vain onnistunut montaa lintua näkemään. Hassu juttu muuten, minulle Suomenoja on aina Finnoo. Ruotsinkielinen nimi on se vanha alkuperäinen ja Suomenoja on tullut paljon myöhemmin käännöksenä, ja asutuksen lisääntyessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lintuja oli todella. Edellisellä kerralla bongasin 11 lajia, nyt vähemmän. Finnoona paikkaa puhutelaan myös yleisesti =D.

   Poista
 5. Voi miten upeita kuvia olet taas kerran osannut ottaa!
  Heh, tuo telkkäkoiras on todellakin hämmästyneen näköinen =D
  Itse ihastuin eniten kuviin nokikanasta sekä komeista mustakurkku-uikuista, joita en ole onnistunut koskaan näkemään luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku =). Telkkä oli todella sen näköinen, että mitäs siellä sohit kamerasi kanssa =D. Tämä alue on ihan paras bongailla näitä lajeja. Näkee varmasti.

   Poista
 6. Juu, kyllä sellainen 800 millinen olisi upea omistaa, mutta kun hintaa on se mikä on, niin haaveeksi jää. Mutta todella kiva, että sait kameraasi kuvan mustanmerenlokista. Empä ollut koskaan kuulut moisesta.Kaveri laittoi juuri kuvan facebookiin pääskysestä, joten kai se sitten on kesä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jo todella tykki =D. Meidän satamassa on jo myös pääskyjä joten kesähän se on =D.

   Poista
 7. Kyllä oli kauniita keväisiä kuvia :)

  Tuo poimulehti kerää kyllä hienosti kastepisarat. muistan ihastelleeni nitä jo lapsena. On se joskus vähän pettymys, jos joku heinänkorsi tai taustalla oleva puunoksa varastaa kameran tarkennuksen.Kiitokset lintuinfosta (tulee tarpeeseen) nyt tiedän mikä on punanokkainen lokki, jos joskus sellaisen onnistun näkemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Poimulehti on todella kuin pieni malja =D. Tuolla Suomenojan lintualtaalla näkee yleensä enemmänkin lintuja, nyt oli jotenkin vähemmän liikkeellä. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Oi jestas mitä kuvia!!! Upeita lintuja ja kauniita kuvia. Tuollainen super zoomi olisi kyllä niin huippu. Eilen oltiin lintutornilla, nähtiin kotkia, kurkia jne. mutta kaikki niin kaukana, että ei mun Nikkor 55-300mm linssi ollut riittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pieni Lintu =). aina en niihin itse oikein ole tyytyväinen, mutta se tässä harrastuksessa on juuri mukavaa, että saa harjoitella ja kehittää itseään =D. Luontoon ollaan taas viikonloppuna menossa. Saa nähdä mitä tarttuu kameraan mukaan =D. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 9. Boa tarde, Magnifica fotorreportagem com belas fotos relativas à primavera e ás lindas aves que consegue partilhar na perfeição.
  AG

  VastaaPoista
 10. Olipas kiva ja opettavainen postaus, minä olen nimittäin oikein kovin huono tunnistamaan lintuja. Olivat ihan uusia tuttavuuksia minulle nämä mustakurkku-uikku ja liejukana - upeita lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että oli iloa =). Minäkin olen vasta valokuvausharrastuksen myötä innostunut näitä tunnistamaan. On mukava tietää kenestä on ottanut kuvia =).

   Poista
 11. Ihanat lintukuvat! Sulla on niin hyvät "tehot" kamerassa. Vesipisaroiden lentelytkin erottuu :-). Täälä eletään kammottavassa kamerakuumeessa :-D. Mikä kamera sinulla onkaan nyt käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Viherrys =). Minulla on nyt Canon EOS 70D. Olen ollut siihen todella tyytyväinen, on nopea. Nopeutta pitää olla kun kuvaa luonnossa ja vallanki merellä siten että on itsekin liikkeessä. Eniten kuvien laatuun vaikuttaa objektiivi. Ja niissä hyvät valitettavasti maksavat mansikoita =D.

   Poista
 12. Ihana kuvasarja!
  Joo, melko kallis objektiivi;)

  VastaaPoista
 13. Sinulla on joitakin upeita kuvia ovat PST. Mielestäni sinun bosnameonen kaunista nähdä ja grebes jota pidän amazing! Kevät on täydessä vauhdissa, ja myös voit nähdä kaikki kauniita. Kauniita kukkia ja lintuja on pesä.
  Tervehdys, Helma

  VastaaPoista