maanantai 18. helmikuuta 2019

Veneilykausi alkaa venemessuilta!

Niin se kevät tulla tupsahti ja veneilykauden taattu aloitus on tietenkin venemessut. Vierailimme Kipparini kanssa messuilla viime viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina. Aikaa meni molempina päivinä koko päivän, sillä tapasimme jälleen monia veneileviä ystäviä ja tuttuja näytteille asettajia.


Vaikka tänä vuonna oli näyttelypinta-ala suurentunut 6% edelliseen vuoteen verrattuna, loisti muutama näytteilleasettaja poissa olollaan. Itse kaipasin eniten Studio Ishavetia. Myöskään saaristosta ei ollut esillä tuttuun tapaan satamaesittelyjä. Vain pari oli esillä, Örö ja vuoden vierasvenesatamat 2019 Bodö ja Korpilahti. Viron puolelta oli tänä vuona kunnon edustus ja hyvä niin, sillä Virossa on monia upeita satamia ja lisää tulee koko ajan.


Haven Kakumäe Tallinnasta oli messuilla mukana. Kävimme kysymässä kuulumisia ja saimme kuulla, että uusi ravintola on ihan justiinsa valmis. Veneen säilytyshallit olivat jo valmiina ja hallitila olikin messuilla myytävänä. Täytyy todeta, että veneen talvisäilytys hinnat olivat todella kilpailukykyiset. Me kävimme tässä satamassa viime kesänä (2018), voit lukea meidän kokemuksia satamasta täältä.Jos näytteille asettajista osa puuttui, kuulin sen sijaan, että venekauppa kävi hyvin. Venemessuilla oli näytillä yli 500 venettä. Myös tarvikepuolella oli myyty hyvin. Selvästi on paremmat ajat siis tulossa =D. Messulla kävi kymmenen päivän aikana yli 65200 messuvierasta.


Yksi oma suosikkini venemessuilla on aina ollut viranomaiset. Heidän osastolla saa paljon tärkeää tietoa ja mukavan määrän heijastimia =D. Ne on tarpeen aina syksyn pimeinä aikoina. Ystäväni kerää poliisihevosista kortteja. Kävin toiveikkaana poliisin osastolla niitä katsomassa, mutta Hanna, valitettavasti tänä vuonna oli tarjolla kortteja vain poliisikoirista =D.


Rajavartiolaitos täyttää tänä vuonna 100 vuotta! Niihin vuosiin mahtuu varmasti monenlaista asiaa rajan molemmilta puolilta.


Meripelastusseuran osastolla oli näytillä heidän uusi vene Aisko. Aisko menee vielä hetkeksi aikaa "tuunaukseen" telakalle ennen kuin sen kanssa pääsevät tosi toimiin. Tässä kohtaa en voi olla mainostamatta, että Helsingin meripelastusyhdistys järjestä hätämerkinanto harjoituksen heidä tiloissa Matosaaressa 2.3.2019. Hätämerkinantovälineitä on hyvä harjoitella käyttämään silloin, kun hätä ei ole käsillä. Osaa sitten oikeassa tilanteessa käyttää välineitä oikein, eikä aikaa kulu sen miettimiseen, että kummasta päästä se hätäraketti laukaistiinkaan. Samalla pääset kätevästi eroon vanhentuneista hätäraketeista ja soihduista. Niiden tulee olla vuodelta 2012 tai uudempia. Vanhemmatkin voi ottaa mukaan ja luovuttaa tilaisuudessa meripelastusseuralle. He hävittävät ne oikealla tavalla. Vielä ennättää ilmoittautua mukaan tästä linkistä. Ilmoittaudu viimeistään 28.02.2019. Olemme Kipparini kanssa käyneet pari kertaa ampumassa ja voin todella suositella. Meidän kokemuksia hätämerkinanto tilaisuudesta voit lukea lisää täältä.


Toinen tärkeä asia Meripelastuksessa on Trossi. Me, kun olemme moottoriveneilijöitä, maksamme Trossin joka vuosi. Jos moottori tekee tenän vesillä, meidän meno loppuu justiinsa siihen. Trossi on pieni hinta, siitä mielenrauhasta, että tietää, jos apua tarvitsee, sitä todella saa. Mikäli Trossi on vielä hankkimatta, voit maksaa ja lukea siitä lisää täältä.Alakerran hallissa on aina näytillä upeita puisia veneitä. Ihailen aina kiiltäviä lakkapintoja ja mietin sitä harrastuneisuutta ja työn määrää minkä ne vaativat. Onneksi on innokkaita harrastajia, että meillä on mitä ihailla.
Näissä on aimo annos nostalgiaa.


Aivan ihana käyntikortti kansio tehty vanhasta kirjasta. Kaunis!


Moottorin sielun elämä =D.


Barbin... ei kun minun vene =D. Tällä voisi käydä kaupassa. Marinolla löytyy samanlaisia veneitä monessa eri pastellisävyssä. Mutta kyllä vaaleanpunainen vaan on paras!


Messuilla oli myytävänä vene täynnä historian havinaa! Kultaranta VI veneen on Neste Oy lahjoittanut presidentti Urho Kekkoselle ja se otettiin käyttöön 1974. Sen lisäksi, että venettä käytettiin kesäisin virkaveneenä, kävi Urho Kekkonen sillä myös ahkerasti kalassa. Veneen nykyinen omistaja kertoi, että oli saanut messujen aikana paljon lisätietoa veneestä. Olipa Kekkosen lapsen lapsikin vieraillut messuilla ja käynyt muistelemassa, kuinka oli aikanaan Urhon kanssa ollut vesillä.
 Ja kun nyt päästiin klassikoiden makuun, on tässä seuraava. Pony. Siis ihan mielettömän pähee vene! Vene on vuodelta 1960. Valmistajasta ja mallista ei ollut varmuutta. Pst.. myytävänä oli tämäkin =D.
Itsenäisen Suomen veneseuralippu täyttää tänä vuonna 100 vuotta! Messukukeskuksen pääsisääntulo aulassa oli näytillä upea määrä veneseuralippuja. Pitihän se oman seuran lippu käydä bongaamassa =D. Lippujen määrästä näkee, että Suomessa on veneseuroja todella paljon.

Katsotaan seuraavassa postauksessa lisää, mitä kaikkea kivaa messuilla nähtiin.


Kiitos Helsingin messukeskukselle bloggaaja passista. Tämän postauksen kaikki nostot perustuvat minun omiin mieltymyksiini eikä niihin liity blogiyhteistyötä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti