keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Högsåran idyllinen saari

Kun kävelin Högsåralla, tuli sellainen tunne, että Vaateranmäen Eemeli voisi juosta vastaan milloin vain, perässään hänen isä huutaen Eeeeeeemeeeeeeeeeliiiiiiiiiii!


Ei näkynyt Eemiliä, mutta lapsista kylläkin varoiteltiin monessa mutkassa.
Tällainen kesäasunto olisi ihan unelma näin ihanassa saaressa. Saaren pinta-ala on 550 ha, pituus 3,5 km ja leveys 2,5 km. Vakituisia asukkaita saarella on 40-50 vuoden ympäri, kesäisin väkimäärä nousee 100-200 henkeen.


Tässä tervehtivät Högsåran kuuluisat lehmät. Saaren 11 tilasta on nykyisin nautakarjaa vain yhdellä tilalla. Lehmät laidunsivat lähellä Farmsors Caféta, joten niitäkin saattoi ihailla herkuttelun lomassa.
Lehmien vierestä löytyy pieni punainen mankelitupa, jossa on nykyisin kyläläisten kirjasto, kokustila ja tietokone. Mankelituvan vierustalla oli penkki, jossa oli mukava istahtaa ja katsella kylän menoa.


Mankelitupaa vastapäätä löytyi myös "leipomuslaatikko". Myös tänne toimitettiin tuoreita sämpylöitä ja pasteijoita pari kertaa päivässä.
Kylällä kun kuljeskeli, aisti kiireettömyyden ja aidon saaristolaisfiiliksen.
 Kuten usealla muullakin saarella, myös täällä oli lampaita.


Vapaapalokunta perustettiin saarelle 1930. Vuonna 1936 rakennettiin paloasema ja letkutorni. Kylälahdessa sijaitsevat saarelaisten omat laiturit ja venesatama.
Pohjoistuulet pitivät meitä (ja monia muita) saarella useamman päivän, mutta se ei haitannut, täällä oli ihana viettää aikaa.


12 kommenttia:

 1. Piti ihan kartasta tarkastaa missä tuo Högsåransaari sijaitsee. Todella idyllinen paikka. Voin hyvin kuvitella, että on tullut fiilis, että Eemeli juoksee kohta vastaan possuressun kanssa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli tosissaan ihana. Ja mikä parasta, vaikka se on saari, sinnekin pääsee myös autolla =) Lossista on tulossa vielä oma postaus.

   Poista
 2. Tykkäsin kyllä nyt erityisesti tuosta kyvasta, missä oli pyykit sekä lampaista. Hyvä fiilis. Muuten, te niin tykkäisitte Tammiosta. Suunnatkaa ihmeessa matka joskus itään... ja Tammioon sekä muutamaan muuhun idän idylliseen saareen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli <3! Itä on ihan valloittamatta vielä. Onneksi on monia paikkoja vielä näkemättä, riittää koluttavaa kesiksi =D.

   Poista
 3. Vaikuttaa ihan täydelliseltä kesäparatiisilta! Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku <3! Kyllä se oli kesäparatiisi, varinkin kun ilmakin sattui olemaan mitä ihanin =).

   Poista
 4. Aivan ihanan näköistä! Voisin vaikka muuttaa tuonne.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisin minäkin muuttaa, ainakin kesäksi. Toisenlaista voi olla sitten kun pakkanen paukkuu nurkissa ja kylmä viima puhaltaa mereltä =D.

   Poista
 5. Ihania saaristolaismaisemia <3

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Tuli tunne kuin itse olisi kävellyt Högsåran pikkuteitä, hakenut vastapaistettuja sämpylöitä "kioskista" ja ihaillut komeita luotsitaloja. Käväisin kesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuulia <3! Se tässä on kivaa, kun pitää blogia, että pääsee itsekin elämään koko reissun uudelleen =D.

   Poista