perjantai 6. syyskuuta 2013

På Kroken

Koska tuulta oli reippaasti, muutimme alkuperäistä suunnitelmaa (joka on merellä melko yleistä) ja päätimme mennä Hangonkylään. Ja onneksi menimme, sillä siellä meitä vastassa oli yksi reissun parhaista ravintoloista, På Kroken!


Ravintola löytyi heti sataman kioskintakaa, elikkäs ihan satamasta =).  Talot olivat ihan vierivieressä ja niitä yhdisti käytävä, joten kioskilta pääsi sisäkautta suoraan ravintolaan.


Mikä voisi olla sen ihanampaa, kuin päästä lomalla valmiiseen pöytään. Tosin tykkään kyllä veneelläkin kokkailemisesta, mutta välillä on aina mukava nauttia toisen tekemästä ruoasta.


Pyörähdimme katsomassa ravintolaa sisältä ja se oli siinä! Saaristolaispöytä oli katettu ja suorastaan huusi meidän nimeä. Ei auttanut muu kuin ottaa lautanen kauniiseen käteen ja valitsemaan lukuisten herkkujen joukosta itselle mieluisimpia. 


Kalaa ja muita meren eläviä oli laitettu monella eri tavalla. Maisteltavaa riitti useammalle kierrokselle (ja olo oli sen mukainen lopuksi).
Jälkiruoaksi oli valikoima juustoja ja erilaisia hillokkeita. Nam!Ihastuin todella viikunahilllokkeeseen.
Nämä herrat tervehtivät erään hyllyn päällä =).


Asiakaspaikkoja oli sisällä ja ulkona. Me ruokailimme ulkona, sillä ilma oli tuulesta huolimatta aurinkoinen ja tuulikaan ei haitannut, sillä satama oli suojaisassa poukamassa.


Sisustus oli merellinen, tykkäsin! Varsinkin tuossa seisovassa pöydässä oleva tarjoilulaiva oli todella ihana.
Sen lisäksi, että ruoka oli erinomaista, oli palvelu hyvää. Tarjoilu pelasi rennon hyväntuulisena. Tänne pitää päästä toisenkin kerran. På Krokenin sivuille pääset tutustumaan tästä.
Meille hangonkylään poikkeaminen ei ollut ennalta suunniteltu, mutta jatkossa tänne pitää päästä jo ihan tämän ravintolan vuoksi uudelleen. Ja ei hätiä mitiä, jos et ole kalan ystävä tai olisit suorastaan allerginen sille, löytyy paikasta myös kehuttuja pihvejä. På Kroken - suosittelen =).

Makurikasta viikonloppua teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kiitos Katinka, jo toinen paikka missä pitää ensi vuonna käydä. Ymmärsinköhän oikein, että tuonne Hangonkylään pääsee myös autolla. Meillä kun vesikulkupelinä on vain pieni soutuvene, niin vie hieman kauan päästä sillä sinne Suomen eteläkärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin todella suositella paikkaa, varsinkin jos olet kalaruoan ystävä. Tänne pääsee ihan autollakin, Hangon keskustaan taisi olla matkaa vajaa parisen kilometriä. Soutuveneellä tullessa saattaisitte päästä ennätysten kirjaan =D.

   Poista
 2. Onpa ihanan merihenkinen ravintola. Tuolla en ole koskaan käynyt, mutta nyt pääsi ihan listan kärkeen ravintoloista, joissa täytyy käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi varsinkin jos pidät kalaruoista. Paikka jäi minunkin mieleen osastolle, jonne pitää päästä uudelleen =)

   Poista