tiistai 24. syyskuuta 2013

Rosala Nötholm

Ihastuttava Högsåran saari jäi taakse ja suuntasimme seuraavaksi pienen merimatkan jälkeen Rosalaan. Ystävämme Högsåralta viettivät myös lomaa, joten he liittyivät seuraamme ja teimme heidän kanssa yhdessä kahden veneen eskaaderin =D. Matka taittui nopeasti ja laiturissa oli hyvin tilaa.


Nötholm on ikivanha kalasatama. Tänäpäivänä sieltä löytyy pieni ravintola ja kauppa. Tämän lisäksi löytyvät myös vierasvenesatamaa palvelevat sauna, suihkut ja vessat. Sauna tuli testattua täällä, perinteinen sähkösauna suihkuineen. Tilaa oli lauteilla isommallekin porukalle.


Laiturin päästä löytyi tila, jossa oli pallogrillejä käytettäväksi. Tämän lisäksi oli uimaportaat, sauna sijaitsi lähellä, joten myös täällä pääsi saunasta pulahtamaan uimaan.


Kauppa oli kohtalaisen pieni, mutta jälleen löytyi loistava valikoima kaikkea, mitä saattoi tarvita. Ostimme ystäviemme kanssa savukalaa ja uusia perunoita. Siihen kylkeen kermaviilikastiketta ja maittava päivällinen oli valmis. Jälleen yksinkertaista ja hyvää.


T

Tässä suihku ja wc rakennus. Taalintehtaan tavoin, myös täällä oli vain yksi wc / miehet ja naiset. Ovissa oli merkittynä kumpi oli kummalle, mutta käytännössä niitä käytettiin sekaisin. Laituri oli kohtuullisen suuri, joten sinne mahtuu paljon veneitä. Näin ollen kaksi vessaa eivät oikein palvelleet riittävästi, jonottaa sai joka kerta.


Sataman päädystä löytyy huoltoasema, joten miehietön lisäksi, täällä pääsee tankkaamaan myös veneen.
Aurongonlasku antoi upeat värit merelle. En malttanut pysyä kamerani kanssa poissa, vaan pitihän sitä päästä kokeilemaan, saisinko värit vangittua.


Ihan hirveän tyytyväinen en ollut lopputulokseen, joten ei muuta kuin lisää harjoitusta säätöjen kanssa.
Vietimme ystäviemme kanssa ikimuistoisen illan. Naurettua tuli niin paljon, että jos nauru todella pidentää ikää, sain ainakin kymmenen vuotta lisää =D. Kiitos  Tuija ja Sture todella hauskoista hetkistä. Niitä on kiva talvella muistella, kun pakkanen paukkuu nurkissa =).

6 kommenttia:

 1. Ihastuttava Högsåran saari niiden muiden kuvaamiesi ihastuttavien saarien joukossa, olet kyllä tehnyt hienoa työtä saariston matkailun eteen!

  VastaaPoista
 2. Voi niin kauniita kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kesä! Ulkona nyt +2 astetta. Ps. Minäkin napsin ahkerasti kuvia auringonlaskuista :)

   Poista
  2. Niin oli kesä aivan ihana! Meillä myös tänä aamuna +2 astetta, hui! Auringonlaskuja oli tänä kesänä mukavasti, joten pääsi yrittämään, josko saisi värejä vangittua =).

   Poista