tiistai 3. syyskuuta 2013

Vierailulla majakassa

Aikamme käveltyämme saarella, oli aika nousta majakkaan.


Näkymä majakan juurelta katsottuna. Aika on tuonnut mukanaan pientä rösöisyyttä, joka on minusta omalla tavalla nostalgista. Vähän niin kuin uurteet ihmisen kasvoilla, kertovat omaa tarinaa ja elettyä elämää =).


Käydään sisään! Pääsymaksu oli aikuisilta kymmenen euroa ja lapsilta viisi (2013). Tuotto käytetään majakan ja saarella olevien rakennusten kunnostamiseen ja ylläpitoon. Raha menee siis todella hyvään tarkoitukseen, joten maksoin pääsymaksun mielelläni.


Heti eteisessä tervehtii pari pelastusrengasta.
Ei kun tossua toisen eteen ja kiipeämään. Rappuset olivat vankat ja niitä pitkin oli helppo nousta.


Majakasta löytyi monta kerrosta. Haaveilimme ystäväni kanssa, että jos asuisimme siellä, niin missä kerroksessa olisi olohuone ja missä keittiö jne. Miten sisustaisimme majakan. Olisi kyllä aika vinkeetä asua majakassa, edes kesäisin =).


Tämä huone oli yhdellä tasanteella. Kasokaa miten ihana sänky, kolmion muotoinen! Maisema ikkunasta oli luonnollisesti ihana, merta silmän kantamattomiin. Kyllä sitä katselisi.


Huoneen toisessa nurkassa seisoi tämä viehättävä kamina. Vanhat huonekalut ja kaikki tavarat ovat jotenkin niin kuvauksellisia.
Tällä potkurilla on käyty kivillä ja kovaa =).


Jatketaan matkaa ylöspäin...
 Myös majakan sisältä löytyi kuvataiteilija Kaisu Koiviston töitä. Tässä yksi niistä.


Lisäksi majakan seinällä oli kuvataiteilja Outi Pieskin töitä. Tämä alhaalla oleva oli minun suosikki (yllätys yllätys =). Molempiin taiteilijoihin pääset tutustumaan tästä.


Ylhäällä ulkona olevalta tasanteelta oli huikeat näköalat.


Kun tulee omalla veneellä, löytyy laituri tuon kauimmaisena olevan talon edustalta pienestä poukamasta. Tässä näkyy myös riippusilta hyvin.


Sauna ylhäältä katsottuna.


Kun katsoi ulkopuolella ylöspäin majakan linssiin, näki kauniit yksityiskohdat, leijonat!
Vielä oli yhdetä portaat ja sitten pääsi ihan linssin kanssa samalle tasanteelle. Matka kävi jo melko kapeaksi, mutta niin vaan änkesin kameralaukkuni kanssa perille saakka =D.
Linssi ulkopuolelta...


ja sisäpuolelta. Tässä valo on aikanaan palanut, kunnes majakka sammutettiin.


Linssiä pyöritti aikanaan tämä ratas, jotta saatiin majakan valo välkkymään.


Majakka tekniikkaa, ei mitään aavistusta mitä nämä punaiset ovat =). Kertokoon ken tietää.


Linssi heijasti auringonvalosta seinälle hienoja värejä.


Aika palata takaisin alas. Vaikkakin täällä olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka paljon. 


Seuraavassa postauksessa käydään vielä lohikeitolla Södessä =).

10 kommenttia:

 1. On se vaan hieno! Lisäyksenä, että saarelle voi kiinnittyä myös rantakallioon, mikäli laituri on täpösen täynnä (jota se usein on).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Tosiaan rantakallilta löytyy lenkkejä, joten ankkuria vaan perään ja kiinni =)

   Poista
 2. Multa jäi ihan sillä ylhäällä kuvaamiset hieman vähiin. Korkean paikan kammo aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia, mutta urhoolisesti kyllä kiipesi ylös asti. Kun me olimme tutustumassa majakan, niin se huone oli varattu emmekä päässeet korkkaamaan sinne. Siellä voisi olla mielenkiintoista viettää yksi syksyinen yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta ja yö voisi olla tosi kiva viettää majakassa =). Onneksi pääsit kuitenkin käymään majakassa sisällä kammosta huolimatta.

   Poista
 3. Sitten kun mä voitan lotossa, ostan majakan ♥ Huikean hienot kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Majakka voisi olla minunkin ostoslistalla sitten kun lotossa voitan =). On niissä vaan sitä jotain. Hän kuka ei ymmärrä, ei kannata selittää ja hän kuka ymmärtää, hänelle ei tarvitse selittää =D.

   Poista
 4. Jostain kumman syystä majakkakuvat ovat aina lähellä sydäntä. ;) Mielenkiintoinen, valokuvauksellinen vanha majakka, tuolla olisi mukava käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin retki tänne pääkaupunkiseudulle ensikesänä ja risteilyaluksen kyytiin. Kun saavat vielä remontoitua nuo rakennukset, saa paikasta aivan ihania kuvia. Tämä on siitä kiva paikka, että ei tarvitse itse omistaa venettä =)

   Poista