tiistai 10. syyskuuta 2013

Taalintehtaan vierasvenesatama

Hangonkylästä matkaka jatkui kohti alkuperäistä päämäärää, Taalintehdasta. Matka ei ollut pitkä ja moottoriveneellä hiljaakin ajellen se taittui nopeasti.


Täältä alkoi lähes viikon kestävä pohjoistuuli, joka mylläsi veden ja teki mm. sen, että merivesi oli pahimmillaan vain 9 astetta. Ei todellaakaan tehnyt mieli uimaan =).

Taalintehtaan vierasvenesatama on melko iso ja se on oikein oivalinen "huoltosatama". Sataman läheltä löytyy kaikki palvelut pankista alkoon ja kauppaan. Lisäksi rannan tuntumassa on kauppa, josta löytyy monenlaisia venetarvikkeita, mikäli vene tarvitsee huoltoa. Vieressä on myös ST1 huoltoasema.


Sauna kuuluu hintaan aamuisin ja iltaisin. Minusta oli ihanaa, kun saunasta pääsi vilvoittelemaan. Tässä päädyssä näkyy miesten saunan vilvoittelualue. Satamasta löytyy myös pyykkitupa erillistä maksua vastaan.


Satamakonttori sijaitsi keltaisen "mökkirivin" viimeisenä laituriltapäin tultaessa.


Satamakonttorissa myytiin veneilyn teemalla vaatteita ja purjekankaasta tehtyjä laukkuja ja pussukoita. Uusi pieni käsilaukku lähti mukaan =)
Suihkuihin ja saunaan kuljettiin keltaisen rakennuksen takaa. Täällä oli myös pyykkitupa. Kaikki paikat olivat siistejä ja huoliteltuja. Yksi pikkuinen miinus jäi kaivamaan mieltä, nimittäin vessojen määrä. Satama oli yksi isoimmista, missä tänä kesänä käytiin ja siellä oli vain yksi vessa miehille ja yksi naisille. Toinen löytyi molemmille saunasta. Mielestäni aivan liian vähän siihen verrattuna, kuinka paljon satamaan mahtui veneitä.


Heti satamakonttorin vieressä laiturialueella oli saaristolaistori. Täältä löytyi myös kahvila jossa saattoi istahtaa ja nautiskella vaikka jäätelöä.
Tarjolla oli mm. kasviksia, vihanneksia ja leipää.


Löytyi myös käsitöitä ja keramiikkaa.
Rannassa oli minigolfrata. Tässä otettiin yksi ilta parin erän kisa ja kippari voitti molemmat erät =D.


Taalintehtaan vierasvenesataman nettisivuille pääset tutustumaan tästä.


Taalintehtaan vierasvenesatama oli todella viihtyisä ja henkilökunta ystävällistä. Taalintehdas oli paikkana myös kiva, siitä hieman lisää myöhemmin. Rannassa oli hyvät opasteet palvelujen äärelle, joten täällä oli hyvä tankata veneen lisäksi myös miehistö ja muut tarvikkeet. Seuraavassa postauksessa pääsette tutustumaan Rosala Handelsbodiin, joka oli putiikkien putiikki, oikea taivas =).

7 kommenttia:

 1. Taas uusi tuttavuus. En ole Taalintehtaallakaan käynyt. Nyt täytyy varmaan ruveta matkailemaan kotimaassa kun jatkuvasti löytyy uusia mielenkiintoisia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Taalintehtaallekin pääsee autolla =) Huomenna tulee postaus tuosta Rosalan kaupasta, ihana paikka, meinasin mennä sekaisin, joten jo sen vuoksi kannattaa sinne mennä käymään =)

   Poista
 2. Vaikuttaa tosi kivalta ja ehdottomasti tutustumisen arvoiselta paikalta! :) Kivaa kun teet postauksen myös Rosalan kaupasta, sillä kuulostaa tosi lupaavalta että meinasit mennä siellä sekaisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku, paikka oli herkuttelijan taivas! Harkitsen jopa ihan sen takia ajavani jossain vaiheessa autolla paikalle ostoksille =)

   Poista
  2. Namskis ja maiskis! Hah, mun täytynee laittaa kuolalappu kaulaan ennenkuin niitä kuvia tulen ihastelemaan ;)

   Poista
 3. Olen käynyt joskus kauan kauan sitten Taalintehtaalla. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista