keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Söde

Majakkasaarelta löytyy viehättävä kahvila, Söde.


Rappusissa on aina sitä jotain =D. Käydään sisään.
Sisällä kahvilassa oli kotoisaa. Löytyi jälleen lisää ihania kuvattavia yksityiskohtia.
Kahvilan pöytä oli katettu tupaan. Keskellä oli iso pöytä, jossa saattoi istahtaa nauttimaan herkkuja.


Tarjolla oli mm. kaneliässiä! Maistoin heti mielessäni tuon lapsuudesta tutun, ihanan maun! Kaneliässä ovat niin minun suosikkeja.


Tässä jokaisen pienen tytön (ja isommankin) unelmakeksejä =).
Istahdimme syömään lämmintä lohikeittoa tumman leivän kanssa. Arvatkaas miten hyvältä maistui merimatkan jälkeen? Toooosi hyvältä. Jälkkäriksi vasta paistettuja lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa. Kermavaahto oli erityisen herkullista, sitä oli maustettu jollakin hyvällä.
Vatsat täynnä oli hyvä siirtyä seuraavaan huoneeseen ostoksille. Myytävänä oli monenlaisia majakka-aiheisia tuotteitta. Mukaan lähti majakan pienoismalli. Se oli pakko saada muistoksi kotiin, tästä aivan ihanasta päivästä ja ihanasta paikasta.Tulitikut ovat aina tarpeen niin veneellä kuin kotona. Niin pitkät kuin...


lyhyet. Mukaan lähti molempia =).


Valokoimasta löytyi myös hattuja, fleecejä ja villasukkia. Villasukat ovat muuten veneellä number one kesälläkin, ihan ehdottomat.


Kaunis veneen muotoinen saippuateline ja saippua tuoksui tervalta! Saippuaa sai ostaa myös ilman telinettä.


Tämä oli hauska idea, pakko esitellä teille. Yhden kesän linnunpönttö! Hygieninen vahtoehto, joka kesä saa virittää uuden ja puhtaan pöntön seuraavalle pesijälle. Ja pöntön voi kierrättää pahviroskiin (kunhan ensin nakkaa pesän rippeet biojätteisiin) =D. Ei leviä taudit eikä bakteerit pesijöiden välillä.
Kotoisasti  puita pystyuunin vieressä.


Kahvilan seinältä löytyi vanha kartta. Ihastelimme sitä, kuinka jo kauan aikaa sitten on osattu merkitä paikat oikeille paikoille ja syväykset, ettei mennä karille.


Retki majakkasaarelle oli unelmieni täyttymys. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, upeat maisemat, kalliot, pauhaava meri ja majakka. Olen ihan fiiliksissä vieläkin, vaikka muutama päivä on jo kulunut. Suosittelen lämpimästi vierailemaan, joko omalla veneellä elokuun alusta alkaen tai sitten yleisöristeilyllä pitkin kesää. Söderskärin nettisivuille pääset tutustumaan tästä. PS: luin sieltä juuri, että vielä tehdään ylimääräinen yleisöristeily 8.9. (2013) Hiekkajaalanrannasta. Nyt vaan ilmoittautumaan ja matkaan =).

8 kommenttia:

 1. Se mistä tykkäsin, itse vierailun aikana, että henkilökunta oli todella ystävllistä ja olivat paneutuneet majakan historiaan ja osasivat vastata kysymyksiin. myöskin osasivat kertoa silloisesta majakassa esillä olleesta taiteilijasta ja hänen teoksistaa. Minä myös suosittelen käymään Söderskärillä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, henkilökunta oli todella mukavaa ja palvelu pelasi hyvin. Henkilökunnankin puolesta oli sellainen "kotoisa" olo =).

   Poista
 2. Oi, ihana :) Kiitos tämän elämysmatkan jakamisesta!

  Tuo kertsari-linnunoönttö on muuten nerokas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö =D. Osaisikohan sellaisen askarrella ihan itse?

   Poista
 3. Södejä kuveja. Katsoin eka, että kuvaajatar on unohtanut kameran jalustan portaille, mutta siinähän olikin kaukoputki. Testasitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitihän siitä kurkistaa ja merelle näkyi, kauas =D. Jalusta olisi hyvä, mutta todella vähän sitä tulee kannettua mukana, valitettavasti.

   Poista
 4. Ihastuttava kahvila, ja voi mitä kaikkea kivaa siellä oli myynnissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli, teki mieli ostaa kaikkia tuotteita jos siksi, että ne oli majakan hyväksi =)

   Poista