maanantai 23. syyskuuta 2013

Kejsarhamnen

Högsåralta löytyy toinenkin vierasvenesatama, Kejsarhamnen. Kävimme kävelemässä ja tutustumassa myös tähän satamaan, jos vaikka seuraavalla kerralla vierailtaisiin siellä veneen kanssa.


Farmors Cafésta oli satamaan kymmenen minuutin kävelymatka. Maisema oli ihanaa. Aurinko paistoi täysillä ja heinä tuoksui ympärillä.


Satama sijaitsee tuulilta suojaissa poukamassa, paitsi ne pohjoistuulelta, jotka sattuivat puhaltamaan juuri tuolloin. Heti satamasta lyötyi täältäkin hieno hiekkaranta.
Vierasvenesata on saanut nimensä tsaari Aleksanteri III mukaan. Tsaari lomaili lukuisia kertoja Högsåralla kesäisin vuosina 1885-1894. Saarella Aleksanteri tutustui paikalliseen kalastajaeukkoon Serafiinaan. Hän sai tästä lempinimen Kejsar-Fina.


 Muisto Tsaarin vierailuista löytyy sataman läheiseltä kalliolta.


 Laituri oli iso ja tukevan oloinen.


Laiturin päästä löytyy Kejsarboden, pieni, mutta valokoimaltaa aivan uskomaton kioski. Täältä löytyi melkein mitä vain saattoi toivoa, jopa käsityölankoja!
Valokoimassa oli kaikkea, mita ruokapöytään tarvitaan ja paljon sen ulkopuolelta. Kuvassa näkyvää pannualusta olen ajatellut monta kertaa tehdä itsekin. Jos vaikka tänätalvena innostuisi askartelemaan =D.


Rannassa oli todella viehättävä sauna. Tällä kerralla emme saunaa testanneet, mutta kuulimme, että löytyt ovat mainiot. Hiekkaranta on aivan saunan edessä, joten saunomisen lomassa on mahdollista pulahtaa viilentymään mereen.


Tämän vadin käyttötarkoitus ei voi jäädä kenellekkään epäselväksi =D. Eli kun hiekkarannalta palataan saunaa, on tassut täynnä hiekkaa, tässä ne voi puhdistaa ennen löylyihin menoa.


 Selevällä suomen kielellä, täältä löytyy vessa!


Tutustuessamme satamaan, saimme maistella tummaa leipää ja graavilohta. Ihan parasta saaristolaisherkkua ikinä! Niin vei kielen mennessään, ei voinut muuta kuin ynistä nautinnosta. Kiitos sataman isännälle Leifille tästä herkkuhetkestä! Tässä on muuten hyvä vinkki myös veneellä tarjottavaksi. Tarvitaan vain tummaa leipää, voita, graavilohta ja tuorretta tilliä ja volaa, herkku on valmis.


Kejsarhamnen satama on todella siisti ja rauhallinen, tänne tullaan seuraavalla kerralla vierailulle veneen kanssa. Sataman vieressä oli myös Jungfrusundin museo. Pidä saaristo siistinä -yhdistyksen kelluva septisäiliö köllöttelee sataman läheisyydessä. Vieralun arvoinen paikka, ehdottomasti!4 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Ihania kuvia olit taas ottanut!

  VastaaPoista
 2. Minua niin kiehtoo, että satamassa on vieraillut Aleksanteri lll jahteineen ja hoveineen. Taisivat sen ajan vaatevarusteet olla kovasti erilaiset kuin nykyajan veneilijöillä :) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3! Olisi todella mahtavaa päästä katsomaan ikään kuin sivusta, tuon ajan menoa ja meininkiä. Sieltä saattaisi löytyö myös kivaa kuvattavaa =D.

   Poista