keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Ei pöllömpi paikka

Lohusalusta siirryimme lomamme viimeiselle etapille, takaisin Tallinnaan. Halusimme tehdä vielä vähän ostoksia ja ennen kaikkea tutkailla tuulia Suomenlahden ylitykselle. Meillä kävi todella hyvä tuuri, sillä tuulet olivat suotuisat monena päivänä, joten saimme viettää vielä useamman päivän Tallinnassa. Yksi vakiopaikka, jonne pitää päästä joka kerta (ainakin juniorin mielestä), kun on enemmän aikaa, on Tallinnan eläintarha. Vietimme siellä siis tälläkin kerralla yhden todella helteisen päivän =D.
Eläintarhaan pääsee kätevästi mm. johdinautolla numero kuusi. Olen mennyt jo laskuissa sekaisin, kuinka monetta kertaa olimme täällä, mutta ei haittaa, sillä rakastan eläimiä ihan valtavasti. Täällä on näytillä monia sellaisia eläimiä, mitä ei ole Korkeasaaressa. Lisäksi aluetta kehitetään koko ajan sitä mukaan kun rahoitusta järjestyy, joten osalla eläimistä on jo upeat ja nykyaikaiset oltavat. Osa valitettavasti joutuu vielä odottamaan vuoroaan.


Yksi suosikeistani täällä ovat linnut. Tallinnan eläintarhassa on todella kattava valoikoima erilaisia pöllöjä ja petolintuja mm. kotkia. Osa linnuista on ikkunan takana, muuten kiva, mutta ikkuna heijastaa tosi paljon ja on likainen. Yritin saada jonkinlaisia valokuvia aikaiseksi ikkunasta huolimatta.


Oranssikatse =D.


Otetaan väliin yksi väsynyt ilves (se helle) ja mennään seuraavaksi toisenlaisien lintujen luokse.
Nämä petolinnut olivat häkissä, joten kuvaaminen kävi vielä haastavammaksi! Eikö olekkin hauskan näköinen lintu =D. Nimestä ei ole hajuakaan. Eläintarhan vanhemmat kyltit eivät sisällä suomenkielistä infoa, uusimmat kyltit kylläkin.
Suosikkini linnuista, merikotka! Voi miten se on komea ja arvokkaan näköinen lintu. Tämän kynsiin en haluaisi koskaan joutua. Tänäkesänä olen päässyt ihailemaan suomessa tämän komistuksen liitelyä todella monta kertaa. Aina yhtä ihanaa katseltavaa!
Tallinnan eläintarha on Eestin ainoa eläintarha ja se on avattu vuonna 1939. Vuodesta 1983 lähtien eläintarha on sijainnut Veskimetsän vieressä 88 hehtaarin kokoisella alueella. Eläinten lisäksi alueelta löytyy parikin leikkipaikkaa ja muutama kahvila, josta saa myös suolaista syötävää. Alueella pystyy helposti viettämään koko päivän, jo ihan siitäkin syystä, että katsottavaa ja ihmeteltävää on paljon.


Tässä koko eläintarhan jokavuotinen suosikkini, pahkasika! En voi sille mitään, mutta minusta se on niin ruma että on kaunis =D. Joka vuosi rakastun tähän hauskaan otukseen enemmän ja enemmän. Vietin tälläkin kerralla heidän kanssa aikaa pisimpään enkä meinannut millään malttaa jatkaa matkaa.
Kaverit olivat uteliaita ja poseerasivat minulle mielellään.


Vapaa eläin =D.
Eläintarha on tosi viihtyisä paikka ja siellä on upeita kukkaistutuksia. Eläinten lisäksi tykkään katsella myös kukkia. Tietoa Tallinnan eläintarhasta voit lukea heidän nettisivuilta täältä. Jotta ei tulisi ihan hillittömän pitkää eläinpostausta, niin otetaan lisää eläimiä vielä seuraavassa postauksessa =).

12 kommenttia:

 1. Ei todellakaan pöllömpi paikka!
  Aivan upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa =). Itse tykkään joka kerta enemmän ja enemmän tästä paikasta.

   Poista
 2. Ihana postaus! Tuosta lintusarjasta tykkäsin kovasti. Ja hieno tuo merikotka! Saaristossa niitä näkee nykyään lentävän paljonkin - ja aina se on koskettava ja mahtava näky! Nyt oli kiva katsoa silmästä silmään :)
  Loistavia kuvia! Tuonne pitää joskus mennä. Kiitos Katinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia =). Tänä kesänä olen minäkin nähnyt tavallista enemmmän merkotkia. Vai onko vitsi siinä, että olen oppinut näkemään niitä paremmin =D. Käy ihmeessä joskus tuolla, on oikeasti kiva paikka.

   Poista
 3. Hienoja kuvia tosiaan ja tuo bambikuva on todellinen taideteos! Teksin siitä varmaan jättitaulun makkarin seinälle.

  Olen muuten myös pöllöfani ja meidän perheessä sana "pöllö" jopa äännetään aina erityisellä hellittelevällä tavalla. Harmi ettei ole meripöllöjä... metsissä tulee käytyä harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito =). Pöllöfanina sinun pitää ehdottomasti mennä joskus käymään tuolla! Siellä on oikeasti kattava valikoima pöllöjä. Nuo kuvat olivat vain rikka rokassa, sillä osassa oli lasi niin heijastava, että kuvaamisesta ei tullut mitään.

   Poista
 4. Mahtava paikka! Kiitos avartavasta postauksesta ja upeista kuvista :-)

  VastaaPoista
 5. Eipä ole koskaan tullut käytyä tuolla eläintarhassa, nyt alkoikin kiinnostaa.
  Liityn pahkasian ystävien kerhoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liity ihmeessä kerhoon ja käy vierailulla katsomassa näitä hauskoja otuksia ihan livenä =D. Paikka on muutenkin tosi kiva.

   Poista
 6. Kiva kuulla että tuota paikkaa kehitetään! Kävin siellä kaksi vuotta sitten ja ahdistuin kovasti eläinten olosta (tälläista ahdistusta ei ole tullut muista eläintarhoista). Oli hyvä lukea tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä ahdistuin muutama vuosi siten, sillä silloin tilanne oli tosissaan lohduton. Nyt on moni eläin saanut jo sen jälkeen nykyaikaiset tilat =).

   Poista