perjantai 12. syyskuuta 2014

Ristna tuletorn

Kõpun majakalta lähdimme jatkamaan majakkakierrostamme. Pitkään ei tarvinnut ajella sillä seuraava majakka Ristna oli melko lähellä Ristnan pohjoisniemessä. Jälleen oli tarjolla hieman perinteisemmän muotoinen majakka.
Ylhäältä löytyi kauniita yksityiskohtoa!


Majakan juurella oli kahvila, josta pääsi ostamaan lipun majakkaan (ellei ollut jo aikaisemmin ostanut sitä "sarjalippua" =D). Täälläkin pääsi istahtamaan majakan juurella ja haukkaamaan välipalaa. Mikäpä tuollaista punaista komistusta oli katsellessa.


Kahvilassa oli näytillä vanhoja samovaareja.
Eikö kiivetäkkin seuraavaksi ylös? Tämä oli kolmas majakka saman päivän aikana, joten alkoi tuntua, että kiipeäminen käy jo ihan kuntoilusuorituksesta. Tassua vaan toisen eteen, rappunen kerrallaan se tämäkin majakka selätetään =D.


Majakka oli sisältä valkoinen. Pienistä ikkunoista saattoi seurata, kuinka korkealla oli jo menossa.


Ennen viimeisiä rappusia oli pyöreä huone josta löytyi lasten piirustuksia majakoista. Vielä viimeiset askeleet ja sitten olemme perillä.
Lienee tarpeetonta kertoa, että jälleen oli tarjolla upeat näkymät! Metsää ja merta silmän kantamattomiin.
Kuten Tahkunan majakka, myös Ristna tilattiin Ranskasta vuonna 1873, ja se aloitti toimintansa vuonna 1874. Majakkaan asennettiin myös 7-puutainen vaskinen sumukello. 1920 majakka on peitetty betoni pinnoitteella. Majakka on 29,5 metriä korkea ja valo näytää tietä 37 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Valo näkyy jopa 31,5 kilometrin päähän.
Kuten Tahkuna, myös tämä majakka on tuotu osina Pariisista ja koottu paikanpäällä. Vuonna 1915 majakka vaurioitui sodassa. Se kunnostettiin viisi vuotta myöhemmin, jolloin sen ulkonäkö muuttu merkittävästi.


Päivässä kolme majakkaa majakkahullun katseltavaksi! Voitte uskoa, että se oli majakkahullulle onnen päivä isolla O:lla. Tällaista päivää ei ihan hetkeen tulisi eteen =D.

16 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että olet viimeisen päälle "majakkahullu", niin me tavalliset tallaajatkin saamme nauttia näistä ihanista majakoista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja =D. Matkan viimeiseltä etapilta tuli kuvattua vielä kaksi majakkaa mereltä, Tallinna ja Helsinki =D. Kuvat tulossa.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen reissu teillä on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, reissu oli mielenkiintoinen ja aika kului kuin siivillä =).

   Poista
 3. Schöne Bilder vom 3. Leuchtturm.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
 4. Upean värinen majakka ja tosi hienoja kuvia! Tykästyin etenkin tuohon samovaarien jälkeiseen kuvaan. Ihanat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Majakka oli minustakin yksi hienoimmista =).

   Poista
 5. Ihania majakkakuvia! Ovat ne kiehtovia. Tänä kesänä minä en ole majakoihin kiipeillyt. Mutta Prahassa tuli kiivettyä Prahan Eiffeltorniin, se on 63 m korkea ja askelmia sinne ylös on 299 kpl. Siellä tokaisinkin, että ihan kuin majakkaan kiipeäisin.
  Niin ne majakat kulkevat mukana :)
  Aurinkoista viikonloppua, Katinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia. 299 rappusta, huh huh, on sinulla ollut kiipeäminen =D. Vaan varmasti oli sen arvoinen. Ylhäältä näkymät ovat yleensä upeat. Ihanaa alkavaa viikoa sinulle!

   Poista
 6. Ehdin opiskelukiireiltäni vasta nyt lukea näitä majakkapostauksiasi ja huokailujen määrällä ei ole mitään rajaa! Huusin jo miehelleni, joka makoilee keulapiikissä lukemassa, että ensi kesänä ei mennäkään Saimaalle, sillä tämä täti tahtoo päästä näihin maisemiin ja majakoihin! =D Aivan mielettömän upeita kuvia! Näistä en saa silmiäni irti toviin jos toiseenkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku! Ja voin kyllä lämpimästi suositella. Ei muuta kuin ensi kesänä vain Eestin rannoille. Sieltä löytyy kaikkea ihanaa ja hintataso mm. ruokien ja juomien suhteen on paljon edullisempi.

   Poista
 7. Hienoja ja houkuttelevia majakkakuvia.
  Varmasti mielenkiintoinen matkailukohde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sulo! Eesti oli meidän mielestä kerrassaan upea matkakohde, olimmehan siellä jo toista kertaa omalla veneellä. Eikä varmasti jää viimeiseksi, vielä jäi paikkoja jotka pitää nähdä =).

   Poista
 8. Mielenkiintoisen värinen ja näköinen majakka, jotenkin siro. Ja upeat ovat nuo näköalat ylhäältä, kannatti kiivetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiljailijatar =). Samaa mieltä, että ehdottomasti kannatti kiivetä, vaikka kolmas majakka saman päivän aikana alkoikin jo ottaa voimille siinä helteessä =D.

   Poista