tiistai 2. syyskuuta 2014

Ihastuttava Kuresaare

Kun olimme aikamme ihastelleet eläimiä strutsifarmilla lähdimme jatkamaan matkaa. Kun kerran tuli vuokrattua auto, päätimme ajella Saarenmaan läpi ja käydä tutustumassa Kuresaareen. Päivä oli kaunis ja tiet hyviä, joten jouten meni vajaa tunti ihastellessa Saarenmaan maisemia.
Saavuttuamme perille, laitoimme auton parkkiin kaupungin laidalle ja jalkauduimme tänän ihastuttavaan paikkaan. Istahdimme ensin kahvilassa nauttimassa virvokkeita (se helle) ja jatkoimme sen jälkeen kaupunkiin tutustumista.
Kuresaari sijaitsee Riianlahden rannalla ja se on Saarenmaan maakunnan pääkaupunki. Täällä asuu noin kolmas osa koko saarenmaan maakunnan asukkaista. Myös täältä löytyy kylpylöitä, hotelleja ja huvivenesatama.


Tämä ortodiksinen Pyhän Nikolain kirkko on rakennettu vuona 1790. Tyyliltään kirkko edustaa varhaisklassismia. Kirkon rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1786. Kaunis todentotta!
Käveltyämme kaupungilla, piipahdimme välillä tässä viehättävässä kahvilassa syömässä maittavat pizzat. Eestissä todella osataan tehdä viihtyisiä paikkoja jossa syödä ja levähtää. Toinen mikä Eestissä osataan, on terassit. Toinen toistaan viihtyisämpiä terasseja osui matkanvarrella eteen.


Ei tarvitse varmastikkaan erikseen mainita, että Kuresaari oli todella kuvauksellinen kaupunki. Kauniita rakennuksia ja ihastuttavia yksityiskohtia oli kuvattavaksi vaikka millä millä mitalla!
Tässä on toinen Kuresaaren kirkoista, Laurentiusen kirkko, joka rakennettiin nykyiselle paikalle 1600-luvulla. Kirkon tornin empiiristyylisen neulakypärän inspiraation lähteenä ovat olleet Pietarin rakennukset. Kirkko sijaitsee historiallisella keskusaukiolla. Kaunis kirkko tämäkin.


Katselimme ja ihastelimme paikkoja kaupungilla, ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin venesatamaan. Ihana paikka, tänne pitää tulla seuraavalla kerralla omalla veneellä ihan ajan kanssa.


 Se, mikä pisti täällä erityisesti silmään oli, että Kuresaaresta löytyi paljon antiikki liikkeitä. Antiikki on erityisesti meidän perheen kipparin mieleen. Toki minäkin pidän vanhoista esineistä, mutta kippari ymmärtää meistä antiikin päälle eniten. Vanhoilla esineillä on tarina, ne kertovat aina jotain omasta ajastaan.
Kapeilta kujilta löytyi uutta ja vanhaa, jälleen sulassa sovussa.


Eestin ja suomenkielen samankaltaisuus on hauska. Tämä katu oli Kitsas, joka ei tarkoita nuukaa ihmistä, vaikka niin voisikin helposti luulla, vaan kitsas on kapea. Itse ihastuin kesän aikana sanaan väike, joka tarkoittaa pieni =D.
Kuressaaressa on yksi paikka, joka ansaitsee ihan oman postauksen. Nimittäin vanha Piispanlinna. Ja sieltä niitä kuvia sitten tulikin otettua oikein urakalla =D. Seuraavalla kerralla pääsette linnaan.

12 kommenttia:

 1. Virtuaalimatka jatkuu ihastuttavin kuvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Vielä on muutama etappi jäljellä =D.

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että Viron sulous on tullut tämän tarjoamasi nojatuolimatkan myötä vähän yllätyksenä. Olen käynyt vain Tallinnassa ja sekin on kiva paikka kujineen, linnoituksineen ja kivoine ravintoloineen, mutta hienoja paikkoja on siis muuallakin Viron rannikolla. Kiitokset siis maailman avartamisesta ja herkullisista kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Eestistä löytyy todella monia ihania paikkoja. Ei muuta kuin suuntaatte joskus Namusen keulan rohkeasti kohti Eestiä.

   Poista
 3. Miksei meillä ole mitään tällaista . , :)
  Oli taas kiva matkata kanssasi ihanien kuviesi kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Joo, Eestissä on omaleimaisia rakennuksia ja rakennustyylejä, joista pidän tosi paljon.

   Poista
 4. Onpa idyllin näköinen paikka :) Tuolla voisi todellakin käydä joku kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli ihan ja odottappa kun näet kohta kuvia linnasta. Siellä riitti katsottavaa moneksi tunniksi =).

   Poista
 5. Komeita kuvia! Taivaan sinisyys tekee vaikutuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK! Aurinko todella paisteli siniseltä taivaalta. Tänä kesänä on näkynyt myös muhkeita pilviä =).

   Poista
 6. Selailin kerralla nämä uusimmat postaukset. Kylläpä onkin kauniin näköistä! Ja oikein edustavia kuvia kohteista :) Sinä olet kyllä ahkera bloggaamaan, kun saat joka päivälle uuden postauksen. Minun tapauksessani se olisi jo ihan toivoton ajatus. Tuntuu, että välillä on vaikea saada yksi postaus per viikko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit =). Kyllä se tahti minullakin hiipuu, kun saan tämän reissun tänne purettua (nyt on materiaalia). Talvella vallankin välillä on ihan materialai pula =D.

   Poista