keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kuressaaren piispanlinna

Saavuttaessa Kuresaaren keskustaan, näkyy kaunis piispanlinna lähes joka paikkaan. Kuresaare on aikanaan syntynyt piispanlinnan ympärille. Linna on nykyään kaupungin merkittävin matkailunähtävyys.


Linnan valli ja vallihauta on rankennut jo 1300-luvulla. Tämä Kuresaaren Piispanlinna on kaikkein parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus koko Baltiassa.
Ennen kuin menemme linnan pihalle, on pakko esitellä tämä kaunis rakennus linnan kupeessa. Se on Hotelli Ekesparre. Minusta ihan mielettömän kaunis rakennus! Lisää tietoa ja vaikka suoraan huoneen varaamiseen hotellista pääset täältä.


Hotelli sijaitsee vallihaudan reunalla, kauniilla paikalla. Jatketaan matkaa linnaan.


Jotta päästään vallihaudan yli, pitää mennä siltaa pitkin. Tämä pääskynen levähti sillan reunalla.
Linnan portin kaunis ovi.
Konventtirakennus muodostaa pohjamuodoltaan neliön, pituus noin 43 metriä. Pohjoisella sivulla on 2 tornia, vahtitorni Pikk Hermann ja puolustustorni Sturvolt. 
Pohjoisella sivulla on myös linnan sisäänkäynti. Lohkotuista dolomiittiplokeista tehdyn rakennuksen keskellä on neliömainen piha, jota toisessa ja kolmannessa kerroksessa ympäröi suljettu ristikäytävä.


Linnassa saa nähdä laajoja museonäyttelyitä Saarenmaan historiasta ja luonnosta, vierailla taidenäyttelyissä sekä kuunnella konsertteja. Museoon pääsi sisälle pientä pääsymaksua vastaan. Useampaan paikkaan oli saatavana perhelippu, niin myös tänne. Museon erilaisia näyttelyjä löytyi linnan eri kerroksista ja ne oli ryhmitelty mielenkiintoisesti.Museosta löytyi myös paljon tietoa Eestin eri aikakausista, mm. venäjän vallasta ja itsenäistymisestä. Eniten pidin näyttelystä, jossa oli Eestiläisiä asuntoja eri aikakausilta. Huoneissa pääsi kävelemään ihan kuin olisi ollut jonkun jotona esim. 50-luvulla =D.Linnan sisällä oli kirkkosali.
Muutamasta salista löytyi kauniita puusta veistettyjä vaakunoita. Niissä oli todella upeita yksityiskohtia. Jollain on ollut taito hyppysissä kun on näitä väsännyt =).
Kun kiipesi ylhäälle torniin, tuli vastaan kahvila josta oli kauniit maisemat.


Ja kun jatkoi kiipeämistä edelleen, pääsi linnan katolle. Sieltä ne vasta upeat näkymät olivatkin.Täältä näkyi myös vierasvenesatamaan.Linnan vallilta näki hyvin ravintola hotelli Kuursaaliin.


Linna oli kerrassaan upea paikka. Kun lähdette linnaan vierailulle, annan yhden neuvon, ottakaa paljon aikaa. Itse linnassa, niin sisällä kuin ulkona ja sisällä olevissa näyttelyissä on todella paljon nähtävää. Ja istahtaa voi välillä nauttimaan välipalaa. Kun menee Kuresaareen, ei linnaa kannata ohittaa.

8 kommenttia:

 1. Ohoh...onpa upea paikka ja kuvasi ovat niin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Minustakin nämä vanhat linnat ovat aina yhtä valloittavia =).

   Poista
 2. Kyllä on piispalla ollut pytinki. Noista kuvista olisi voinut kuvitella, että ollaan Ranskassa tai Italiassa. Yhtä ihastuttavia kuin nuo veneet on sun kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli =). Piispat ovat ilmeisesti kautta aikojen olleet hieman suuruudenhulluja ihmisiä =D.

   Poista
 3. Nautin ihan valtavasti näistä kuvistasi!
  Melkein tekisi mieli muuttaa Viroon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vikki! Minäkin melkein peruin suunnitelman muuttaa eläkepäivinä Italiaan ja muuttaa sen sijaan Kihnuun. Se saari teki minuun lähtemättömän vaikutuksen =).

   Poista
 4. Ihan oikea linna ! Ja noin hyvin säilynyt. (Miksei meillä… )
  Kuvasi esitteli sen tosi hyvin, herkullisesti, että tekisi mieli mennä itsekin tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki! Tämä tosiaan oli ihka oikea linna, vallihautoineen kaikkineen =D.

   Poista