perjantai 5. syyskuuta 2014

Kärdla

Kun olimme saaneet veneen kiinnitettyä laituriin, lähdimme katselemaan tapamme mukaan ympärillemme. Satamasta lähti muutaman kerran päivässä ilmainen bussikuljetus, jolla pääsi kauppaan. Kärdlan keskustaan oli reilu kilometri, joten se oli oivallinen illan kävelykohde.
Keskustaan kävellessä oli mukava katsella erilaisia rakennuksia, pihoja ja puutarjoja. 


Tässä olisi myytävänä mukava kesäasunto. Pientä laittoa, mutta varmasti siitä tulisi hyvä =).
Kaupunkikuvaan vaikuttavat eniten isot, majesteettiset puut. Purot ja ojat  tarjoavat keväisin ja syksyisin silmänilon lisäksi myös omaperäisen äänimaailman. Näillä vihreillä kujilla oli ihanaa kävellä.


Kärdla on Hiidenmaan saaressa ainoa kaupunki ja samalla Hiidenmaan maakunnan pääkaupunki. Asukkaita Kärdlassa on reilut kolmetuhatta. Kaupungista löytyy myös lentoasema joka palvelee koko saarta.
Kärdlasta ei löydy isoja ostoskeskuksia, mutta kaikki tarvittava kylläkin. Löytyy kunnon ruokakauppa ja muutamia muita pikkuisia putiikkeja.
Kaupungin liikenneympyrään oli tehty hauska, onkohan tämä nyt sitten taideteos vai mikä?
Liikenneympyrässä kahvitteli (paitsi että kahvikupeista kasvoi kukkia) keskenään tämä porukka =D. Tytöillä oli kauniit kukkamekot.


Ja herra oli laittanut myös parasta päälle ja kukan rintaan =D.
 Piipahdimme ruokakaupassa ostamassa jääkaappiin täytettä ja lähdimme kävelemään takaisin satamaan päin. Matkan varrelle osui mm. muutamia pienkerrostaloja.
Rannassa, lähellä satamaa, oli uimaranta ja rannalla ravintola. Kävimme ihailemassa rannalla auringonlaskua, joka maalasi maisemaa kauniilla väreillä.Tämä paikka oli ihan vierasvenesataman vieressä.


Satamaan päästyämme taivas oli jo suorastaan tulessa! Se oli kaunista katseltavaa kun luonto maalasi omaa taidettaan taivaalle.

8 kommenttia:

 1. Hienoja, että kuvauksellisia rakennuksia ja tuo liikenneympyrä...se on hauska.
  Upeita kuvia, viimeinen on huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, ympyrä oli tosi hauska. Siellä kävi ihmiset kuvaamassa itseään näiden kahvittelijoiden kanssa =).

   Poista
 2. Kivoja taloja, niitä minäkin kuvaisin (ja kuvaankin, mutta en noin onnistuneesti kuin sinä)
  Tuon liikenneympyrän suunnittelija saa täyden kympin, fantastinen idea. Ettei kävis niin, että siinä tulee ajettua muutama kierros ylimääräistä ihan vain katsellakseen noita hauskoja taideteoksia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo ympyrä oli tosi hauska. Siellä oli vapaita tuoleja, joten heidän seuraan oli mahdollisuus istahtaa "kahville" =D.

   Poista
 3. Te olette kyllä kokeneet upeita auringolaskuja, huikeat värit.
  Ja kylläpä tuo kaupunki on viehättävä, tykkään noista vanhoista puutaloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kirjilijatar! Reissussa koettiin kyllä todella paljon kaikkea ihanaa. Ennen kaikkea Eestissä pidän myös noista ihanista vanhoista taloista =).

   Poista
 4. Schöne Bilder von den Häusern den Kreisverkehr und auch vom Sonnenuntergang.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista