maanantai 29. syyskuuta 2014

Lempeät lemmikit

Kesä meni kohinalla ohi ja syksy tekee tuloaan ihan tosissaan. Onneksi on ollut upea syksy, ollaan saatu nauttia vielä kohtuullisen lämpimistä päivistä ja aurongosta. Ennen kuin blogini siirtyy "syysmoodiin", muistellaan vielä muutaman postauksen verran kesää =D.

Luonnossa on monia ihania kukkia. Jokainen loistaa omalla tavallaan ja tuo luontoon vaihtelua. Olen aina pitänyt jotenkin erityisen paljon lemmikeistä. Niissä on jotain herkkä ja puhuttelevaa.
Lemmikit kuuluvat lemmikkien kasvisukuun. Lemmikkien suvussa on noin 50 eri lajia. Vaikka lajeja on noin monta, sopii kaikki jotakuinkin sama kuvaus. Pieni sininen kukka, jossa on viisi terälehteä. Lemmikit kukkivat keväällä ja alkukesällä.
Koska en ole todellakaan mikään hyvä kasvituntija, en pysty sanomaan, mikä tämä laji on niistä monista lemmikeistä. Mutta kaunis se on, vai mitä sanotte?
Luin netistä, että tästä kauniista kasvista myös valkoiset ja vaaleanpunaiset muodot ovat varsin yleisiä. Lemmikki on hyvin yleinen ja se kasvaa lähes kaikkialla. Ompa jopa niin, että joihinkin maihin se on levinnyt suosittuna puutarha kukkana.
Suomenkielisen nimen tälle kauniille ja herkälle kukalle antoi 1800-luvun puolivälin jälkeen Elias Lönnrot. Hän kehitti tuolloin aktiivisesti kasvitieteen sanastoa.
Lemmikkiä on pidetty monessa maassa herkän lemmen, uskollisuuden ja ikuisen rakkauden symbolina. Antaisiko siihen vaikutteita kukan kaunis väritys: sininen on niin taivaan kuin ystävyyden ja nuoren rakkauden väri. Lemmikki on useissa kielissä "älä unohda minua".

12 kommenttia:

 1. Ihan selvää "tauluainesta" nämä kuvasi. Kerrassaan upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki <3! Kommenttisi rohkaisee jatkamaan kuvausharrastusta =).

   Poista
 2. Mielettömän ihana sinisen sävy! Tosi kauniit kukat :) Muistan lemmikit lapsuudestani, mutta täällä pk-seudun tuntumassa niitä ei ole luonnossa näkynyt. Pitäisi varmaan istuttaa omalle pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina =). Nämä kukat on kuvattu Isossa vasikkasaaressa, joten kannattaa mennä sieltä lemmikkejä bongailemaan. Saari on muutenkin kiva ja sinne pääsee yhteysaluksella, suosittelen =).

   Poista
 3. Lemmikki on minun ehdoton lempikukkani ja kauniisti oli saanut sen kuvattua, kiitos näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ammari =). Minusta ne ovat myös kauniita ja herkkiä kukkia.

   Poista
 4. Näin kukkaihmisenä täytyy sanoa että onhan tuo tosi kaunis kukkanen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minustakin yksi kauneimmista =).

   Poista