perjantai 22. helmikuuta 2013

Muhu

Mainio Muhun saari löytyy Virosta Saarenmaan ja mantereen välistä. Muhu on kolmanneksi suurin saari Saarenmaan ja Hiidenmaan jälkeen. Suurin osa saaren rannikosta on suojeltu EU:n Natura 2000 hankkeella.
Kesällä 2009 avattu Lõynarannan satama sijaitsee Muhun saaren eteläkärjessä. Tämän vieraanvaraisempaa satamaa saa etsiä. Palvelu oli vertaansa vailla ja se oli satamakapteeni Olaf Orgsen ansiota. Kun saavuimme satamaan, tuli sellainen tunne, että meitä oli sinne odotettu! Suomea hyvin puhuva, rento Olaf pitää satamaa harrastuksen vuoksi.


Satamasta löytyy kaikki mitä tarvitsee, ja ellei löydy, loihtii Olaf asian käden käänteessä. Paikassa oli reissumme paras, puulämmitteinen sauna ja vihta!


Iltaisin Olaf valmisti jo legendaksi noussutta riisimakkarapaellaa. Lapset otettin huomioon jopa kattauksessa =).Satamasta oli mahdollisuus vuokrata auto. Se oli oivallinen tilaisuus tutustua Muhun saareen paremmin ja ennen kaikkea käydä kaupassa täydentämässä veneen muonavarastoja. Auton kun saattoi ajaa satamassa veneen viereen. Jälleen löytyi vanhalle veneelle uusiokäyttöä. Näimme monissa muissakin paikoissa vanhoja veneitä aidan päällä kenollaan. Kyseessä oli ilmeisesti vanha Virolainen perinne.Saarelta löytyi strutsifarmi, jossa pääsi syöttämään strutseille maissinjyviä. Vähän jännitti, mutta uskalsin kokeilla. Käsi on edelleen tallella  =).


 
Niin iso lintu kuin strutsi onkin, on sillä pienet ja suloiset poikaset. Paikasta löytyi muitakin eläimiä, mm. seepra, poneja, kaneja,laamoja. Eläin kierroksen jälkeen saattoi istahtaa lopuksi vielä paikan omassa kahvilassa.

Koguvan satamassa oli Lalli vailla pientä laittoa.
Saaren keskustassa, Liivan kylästä löytyy kalaruoan ystäville mainio kalaravintola, Kalakohvik.Muhun saarella oli kaunis luonto ja ihania rakennuksia. Saarelta pääsi ajamaan myös Saarenmaan puolelle. Kävimme Oressaaressa sijaitsevassa pienessä satamassa.
Satamasta muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Sikke Sumarin omistama paikka Nami Namaste. Paikka näytti ihanan idylliseltä!

Jos lähtee kiertämään Viron rannikkoa, kannatta ehdottomasti poiketa Lõynarannassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti