keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tallinna

Viron rannikon kohteista tulee viimeisenä esittelyyn Tallinna. Omalla veneellä mentäessä Tallinna on mukavan merimatkan päässä. Piritan sataman lisäksi voi valita aivan keskustan tuntumassa olevan Old City Marinan, joka sijaitsee A- ja D-terminaalien välissä.


Koska veneilijät joutuvat ajamaan suoraan matkustajasataman sydämmeen, pitää satama-aluetta lähestyttäessä ottaa yhteyttä satamaviranomaisiin ja pyytää lupa ajaa sisään. Sama operaatio tehdään, kun ollaan poistumassa satamasta.
Old City Marina on uusi ja nykyaikainen satama. Aivan sataman vieressä sijaitsee pieni ruokakauppa ja Superalko. Myös tutut Sadamarket ja Merekeskus sijaitsevat käytännössä satama-alueella. 

Nordic Jet Linen entiseen terminaalirakennukseen on remontoitu veneilijöille modernit huoltotilat, josta löytyy mm. sataman toimisto ja saunat. Wlan toimi vain terminaalirakennuksessa. Viron kohteista tämän oli matkamme kallein, 30 euroa / vrk (2012).
Tallinna kaupunkina on monelle suomalaiselle hyvin tuttu ja kuvauksellinen paikka. Itse iloitsen eniten vanhasta kaupungista ja sen tunnelmasta. Vanhankaupungin muurin tornit ovat Tallinnan tuttu nähtävyys.
Vanhakaupunki on täynnä idyllisiä kujia ja kauniita rakennuksia.


Tallinna on täynä toinen toistaan parempia ruokapaikkoja. Hyviä vaihtoehtoja löytyy vaativampaankin makuun. Meidän perheen ehdottomaksi suosikiksi nousi ravintola Lühike Jalg (osoite Harma 1-160),  joka sijaitsee vanhan kaupungin laidalla. Ravintolassa oli erittäin hyvä ja edullinen ruoka. Perheen juniori oli innoissaan jälkiruoasta. Ennen kaikkea sateenvarjo teki suuren vaikutuksen =)Yksityiskohtia riittää ja riittää ja riitää...
Ja riittää...
Tallinnassa riittää nähtävää ja koettavaa pidemmäksikin aikaa. Julkinen liikenne toimii hyvin, joten keskustan tuntumasta voi lähteä tutustumismatkalle myös kaupungin laitamille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti