keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Vormsi

Kevään ensimmäisiä auringon säteitä on nähty ja Ranuan karhut heräsivät talviuniltaan, joten tässä kohtaa voi jo haaveilla kesästä.Vietimme kesäloman 2012 veneilemällä Viron rannikolla. Esittelen muutaman paikan, jossa kävimme. Ensimmäisenä on vuorossa Vormsin saari.

Vormsi sijaitsee Hiidenmaan ja Viron mantereen välissä. 92 neliökilometrillään Vormsi on Viron neljänneksi suurin saari. Vormsi sopii ihmisille, joita kiinnostaa harvinainen luonto, rauha ja hiljaisuus.
Vormsille pääsee lautalla, joka kulkee Rohukülan satamasta 12 kilometrin matkan 45 minuutissa.Lautta saapuu Svibyn satamaan, jonne on mahdollista majoittua myös omalla veneellä.Palveluita satamassa ei juurikaan ole, sähkön lisäksi vain pajamaja. Tosin hinta / yö oli vain 10 euroa (2012). Langaton netti toimi moitteettomasti koko saarella. Läheiseltä kioskilta voi vuokrata polkupyöriä ja pelata mihigolfia, sekä ostaa tietysti paikallisia käsitöitä tuliaisiksi.Saarella kulkee bussi satamasta saaren keskustaan Hulloon, josta löytyy erittäin hyvä (ja saaren ainoa) ruokaravintola Krouvi Krog No 14. Hulloon keskusta on pieni ja idyllinen. Keskustasta löytyy mm. ruokakauppa ja kirjasto.


Saarella kulkee bussi satamasta saaren keskustaan Hulloon josta löytyy hyvä (ja saaren ainoa) ruokaravintola Krouvi Krog No 14. Hulloon keskusta on pieni ja idyllinen. Keskustasta löytyy mm. ruokakauppa ja kirjasto.

Keskustasta löytyy myös vanha, Ruotsalainen ortodoksinen kirkko, joka oli rakennettu vuona 1889. Vormsin saarta on aikanaan asuttaneet Vironruotsalaiset.

Kirkon vierestä löytyi verstas. Verstaan takana oli autoja, jotka olivat nähneet parhaat vuotensa.Vanhalle veneelle on löytynyt uusio käyttöä =).
Vormsin saari on ihan pistäytymisen arvoinen paikka!

2 kommenttia:

  1. Hey! Mä en ole näitä nähnytkään. Ihana kesä! OIh, ihana Viro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, niin tuntui ihanalta muistella kesää ja odottaa kieli pitkällä uutta kesää. Voiton puolella ollaan jo tämän talven kanssa!

      Poista