keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Hanseboot 2014

Olimme olleet Hanpurissa vasta yhden yön ja tuntui kuin olisin nähnyt jo vaikka kuinka paljon. Lauantaina kuitenkin koitti se päivä, jota varten oli reissuun varsinaisesti lähdettykin. Suuntasimme heti aamusta Hampurin messukeskukseen.


Mainoksia venemessuista löytyi jo heti metroasemalta. 


Messukeskuksessa meidät vastaanotti Hansebootin markkinointihenkilö. Hän kertoi tietoa messuista, mitä mistäkin löytyy ja toivotti antoisaa messupäivää. Lauantai oli reissun ainut päivä, jolloin vähän satoi vettä, joten  oli oikein hyvä päivä vietää aikaa sisällä messuhalleissa. Näyttelyalue käsitti 11 messuhallia, osa isoja ja muutama hieman pienempi. Nähtävää siis riitti, mutta alueen ennätti kiertämään rauhassa mainiosti yhden päivän aikana.
Alku alkoi näyttää uhkaavasti siltä, että meidän veneen keulahytti täyttyisi tyynyistä, aivan ihania tyynyjä oli tarjolla! Voin kertoa, että siellä on entuudestaan jo viisi tyynyä, joten ihan hirmuisesti ei enään uusia mahdu. Tai no toki mahtuu, mutta muuta ei sitten mahdukkaan =D.


Huokailin ja pitelin itseäni. Kipparini kanssa ihastuimme kuitenkin molemma näihin tyynyihin. Niihin oli mahdollisuus saada oman veneen nimi. Teimme tilauksen (tyynynpäälliset tulevat toimituksena jälkikäteen) ja meille on tulossa kaksi tyynyä, joissa on tuo sinivalkoinen leveä raita, vasemman puoleisesta tyynystä ankkuri ja pelastusrengas ja veneemme nimi tulee kultaisella tekstillä. Olen joskus haaveillut, että haluaisin myös kaikille isot tummansiniset rantapyyhkeet siten, että niistäkin löytyisi veneemme nimi. Tyynyistä on hyvä lähteä liikkeelle =D.
Esillä oli kattava valokoima kaikkia telineitä, joihin voi veneessä kiinnittää mm. astioita. Silloin kun mennään kunnolla aallokkossa, on jokainen tavara oltava omalla paikalla ja sittenkin ne tuppaavaat välillä lähteä liikenteeseen. Kaikein tärkeintä on, ettei irtotavaraa ole likaa hytissä, vaan kaikki olisi mahdollisuuksien mukaan kaapeissa ja laatikoissa. Silloin ei hätätilanteen osuessa kohdalle (jota toivottavasti ei koskaan tule eteen) kompuroi irtotavaraan.


Tässä esimerkki, miten mm. lautaset saisi pysymään paikoillaan kaapissa. Ja eikö muuten olekkin hienot lautaset! Meillä on nimittäin veneessä juuri tämä astiasto, Nordwind. Tykkään siitä ihan valtavasti. Osa astioista toistaa väriskalaa toisinpäin, valkoisella pohjalla sinisellä kuvioita.


Paikalla oli myös monia tunnettuja tekstiilimerkkejä ja kenkiä. Hintatasosta voisin mainita sen verran, että mitään ihan huippuedullista ei ollut tarjolla, hinnat liikkuivat samalla tasolla kuin meidän suomenkin venemessuilla.


Olen tainnut jo aikaisemminkin kertoa, että minun ihan totaalinen heikko kohta ovat nämä purjekankaasta valmistetut tuotteet. Näitä takkeja suorastaan kuolasin, mutta hinta hillitsi ostamaan (iski nuukuus). Samaan hengenvetoon sanoin myös Kipparilleni, että jos meinaan ostaa yhtäkään purjekankaasta valmistettua laukkua, niin kiellä ja ohjaa pois paikalta. Minulla on niitä jo kolme kotona ja pikkuinen kolikkokukkaro.
Valikoimaa oli ja voitte arvata, että tiukkaa teki. Niin herkullisia värejä ja malleja oli tarjolla. 


Tämän leipäkorin sallin itselleni, mutta ostin sen sinivalkoisena. Meillä on veneessä pidetty sinistä teemaa yllä sisustuksessa ja astioissa vaikka vene onkin ulkoapäin osittain tumman punainen. Sininen väri on meistä vaan jotenin niin merellinen. Tässä siis yksi messuhankinta, leipä/pulla kori =).


Kun kerta messuilla ollaan, pitää toki hetki välillä levähtää ja lepuuttaa jalkoja. Ja toki messuolutkin kuuluu messuihin =).
"Tilpehööriosastojen" jälkeen siirryimme ihastelemaan veneitä. Olemme Kipparini kanssa melko ahkeria venemessukävijöitä, joten monessa veneessä on tullut jo käytyä. Näillä messuilla kävimme katsomassa norjalaista 32 jalkaista Marexia. Norjalainen vene kiinnosti jo senkin puoleen, että nykyinen meneemme on myös Norjassa valmistettu. Marex näytti kauniilta ja tilat olivat hulppeat. Kyllä tällä kelpaisi ajella merellä ja lillua auringossa.


Teille, ketkä olette mahdollisesti hankkimassa venettä, voin antaa neuvoksi, että käykää ihmeessä AINA katsomassa venettä paikanpäällä. Esite kertoo numeerista faktaa, mutta käytännössä vasta pääsee konkreettisesti toteamaan, millaiset tilat ovat. Olemme Kipparini kanssa myös törmänneet moniin ihan pöyristyttäviin suunnittelun kukkasiin. Välillä tuntuu, että veneitä suunnittelevat sellaset henkilöt, jotka eivät niitä itse vesillä käytä. Kaikkein pahin kukkanen oli ehkä se, kun eräässä veneessä oli pentteri sijoitettu veneen keulahyttiin jossa ei ollut seisomakorkeutta. Siellä sitten niska kenossa lämmittelet ruokaa =D.


Tästä tyylikäs vene kruisailuun. Tästä päästäänkin mukavaa aasinsiltaa pitkin siihen tosiasiaan, että veneitä ja malleja löytyy ihan joka lähtöön. Kun olet venettä hankkimassa, mieti tarkkaan, millaiseen tarkoitukseen se on tulossa, ettei tarvitse heti ensimmäisen kauden jälkeen olla sitä vaihtamassa. Pienelläkin pääsee hyvin alkuun, kunhan sielä vain on järkevät tilat. Kun oppii veneen käsittelyn ja vesillä olon lainalaisuudet, on turvallista vaihtaa isompaan. Samalla tulee kartoitettua se, kuinka paljon tulee oltua merellä, kuinka paljon rahaa satsaa veneeseen, lilluuko se suurimmaksi osaksi laiturissa vai onko vene aktiivikäytössä.
Oli hienoa huomata, että messuilla oli myös useampi Suomessa valmistettu vene näytillä. Ei tarvitse hävetä, näyttivä todella hienoilta, hyvä Suomi!
Paikalla oli toki myös purjeveneitä. Ne vain ovat veikeitä kuvattavia, niin isoja, että mikään laajakulma ei riitä =D.


Mitä muuta tuli hankittua messuilta? Ei sentään tätä rantatuolia =D. Hankintalistalla oli löytää fendarisukkaa, samaa mitä löysimme Düsseldorfin venemessuilta pari vuotta sitten. Iloksemme sama myyjä oli myös täällä paikalla. Mukaan lähti myös yksi ankkurikuvioinen huivi ja sellaiset ranta/sukelluskengät koko perheelle kevään Thaimaan matkaan silmällä pitäen.

12 kommenttia:

 1. Venettä tuskin tulee hankittua, mutta tuollaisen rantatuolin voisin mökille ostaa. Ihana olisi lueksella kirjaa ja sitten vajota päivätorkuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastuin noihin tuoleihin ja päivätorkut leppoisassa kesäpäivässä kuullostaisi hyvältä =D.

   Poista
 2. Kiitokset monipuolisesta nojatuolimessumatkasta! Kivoja ostoksiakin olit tehnyt. Meillä tuo veneen sisustus on vähän perinteisestä meriromanttisesta tyylistä poikkeavaa, mikä säästää monilta houkutuksilta. Tykkään silti katsella kaikenlaisia tiikkijuttuja ja koristeellisempiakin tyynyjä. Tuo viimeisen kuvan nojatuoliin integroitu kesämökki on kyllä huippu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä =). Teillä on todella kaunis vene ja sisustus on ennen kaikkea tyylikäs ja käytännöllinen.

   Poista
 3. Upea kattava kuvakavalkaadi ja mainio tekstitys.
  Tekstiiilien (ja laukkujen) värit ovat ihanan riemunkirjavaa. Itsekin olisin kuolannut noita takkeja. (ja laukkuja)
  Kun rullasin alaspäin, ajattelin, ettei siellä tainnut olla lainkaan veneitä :), mutta olipas. Upeita nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Rehellisyyden nimissä, näillä messuilla minua aina eniten kiinnostavat juuri nuo "tilpehöörit" vaikka niitäkin alkaa meidän vene olemaan jo täynnä =D.

   Poista
 4. Komea pytinki, mutta komeaa tavaraa löytyy sitten sisältäkin. Hyvin kuvattu.

  VastaaPoista
 5. Nämä tyynyt, olisin voinut ottaa niistä jokaisen!I Ihania messukuvia, ihan kuin olisi itse ollut paikalla. Tässähän tulee ihan venekuume, vaikka meillä pieni vene onkin (jota ei kylläkään juuri käytetä, ja nyt se on ihan turha, kun mökistä luovuttiin :()

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D. Ei muuta kuin venekaupoille keväänä, kun kerta ei ole enään mökkiäkään ;). Meidän vene on meidän kesäkoti, eikä maisemiin ennätä kyllästyä kun vaihtuvat koko ajan =D.

   Poista
 6. Ihania "venetilpehöörejä"! Tyynyjä ja vaatteita ja kaikkea. Ja veneitäkin sentään! Luen vähän jälkikäteen postauksiasi Hampurista, mutta täältä tullaan - omalla aikataululla. Hienoja kuvia, tulee kesää ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia, tuo "tilpehööriosasto" on tietty aina se joka minua kuunostaa messuilla eniten =D.

   Poista