perjantai 21. marraskuuta 2014

Hanseboot uiva venenäyttely

Jatkoimme sunnuntaina matkaa Sandtorhafenin kanavalta kohti Elben rantaa. Olimme kuulleet venemessuilla, että rannalta löytyisi Hansebootin uiva osuus. Teille, ketkä ette ole aikaisemmin käyneet uivilla messuilla, voin kertoa, että uiva tarkoittaa sitä, että veneet ovat vesillä ja niihin pääsee tutustumaan laiturilta käsin. Useimmissa uivissa näyttelyissä on mahdollisuus päästä myös itse koeajelulle ihan vesille.
Uivan näyttelyn alussa oli heti majakkalaiva, joka oli muutettu ravintolaksi. Seurue alkoi olla nälkäistä porukkaa ja päätimme istahtaa tänne syömään. Mukava merellinen miljöö ja majakka hullulle vieläpä majakkalaiva! Vaan paikkapa osoittautui todelliseksi pettymykseksi. Ruokaa ei ollut, se oli loppu. Siis haloo! Messut vieressä ja tällainen paikka ei ollut varautunut siihen, että siellä kävisi asiakkaita syömässä. No meinasin sitten ottaa vain kahvi ja sen kanssa jonkun suolaisen tai makean päppösen. No ei ollut niitäkään! Kahvia sentään sai, mutta sitäkin piti odottaa tosi kauan (ja kyllä, kuten tiedätte, odottaminen, varsinkin nälkäisenä, ei ole minun vahvuuteni). No, sitten kun kahvi tuli niin niitä tuli kaksi =D.


Jos palvelu ja tarjonta laivalla olikin suorastaan köyhää, oli laiva itsessään minusta ihana. Siitä löytyi toidella paljon kuvattavia yksityiskohtia.


Itse uiva näyttely oli myös melkoinen torso. Paikalla oli vain muutama hassu purje- ja moottorivene. Suomessa olemme tottuneet näkemään uivilla messuilla veneitä vesillä laituri kaupalla. Täällä oli laitureita vain kaksi ja niihinkin oli veneet kiinnitetty kylkikiinnityksellä, joten montaa ei laituriin mahtunut.


Minusta kaunein ja ehdottomasti kiinnostavin oli tämä vanha puinen purjevene. Kävimme täällä ihan sisällä asti ihastelemassa sen kauniita yksityiskohtia.


Monen vanhan purjeveneen keulassa komeilee toinen toistaan kauniinpi merenneito. Tässä oli puolestaan melko tuiman näköinen leijona =D.Hampaat irvessä tuulta päin!


Uskonnollisuus, joka on vallankin entisaikaan ollut tärkeää merenkulussa, tuli myös koristeissa esiin. 
Köysi voi tulla myös näin kauniista kolosta ulos =).


Uivan näyttelyn jälkeen ajelimme Elbejoella paikallisella bussilipulla. Ilta alkoi kovasti jo hämärtyä, joten kuvia ei siitä ole. Mukavaa oli kuitenkin päästä laivamatkalle. Ja kyllä, löysimme myös mukavan ruokapaikan illan mittaan =).

14 kommenttia:

 1. Todella kauniita yksityiskohtia

  VastaaPoista
 2. No olipa hauskaa, että majakkahullu pääsi majakkalaivaan! Olisi kyllä tosiaan ollut vielä kivempaa, jos olisitte saaneet ruokaakin. Ihme juttu, ettei siellä varauduttu euronkuvat silmissä messuihin.

  Nuo vanhat puuveneet ja -laivat ovat tosiaan eksoottisia. Oli hauska päästä tarkastelemaan niiden taidokkaita yksityiskohtia hienojen kuviesi kautta. Kiitos Katinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito =). Jos minä omistaisin ravintolan jonkin tapahtuman liepeillä, niin varautuisin kyllä menekkiin =D.

   Poista
 3. Paljon ihania yksityiskohtia. Tykkäsin näistä kuvista.

  VastaaPoista
 4. I'm sorry that there was such a lousy service on that beautiful boat.
  Well, I hope I understood that right :)
  And it sure looks very nice, also the other boats.
  Thank you for sharing these, have a nice weekend.

  ツ Knipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks to you =). Yes, you understood right. There was no food and I must waiting cup of coffee too long =D:

   Poista
 5. Katsoinkin heti alkuun tuosta majakkalaivaa, ja ajattelin että onpas merkillinen ruorihytti laitettu:)) Varmasti mielenkiintoinen näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli mielenkiintoinen mutta tosin melko pieni =).

   Poista
 6. Hienoja kuvia ja tuossa venäläisessä Shtandartissa yksityiskohtia tosiaankin riittää :) Oletan tuon laivan olevan se sama, jota menimme vastaanottamaan heinäkuussa, kun se saapui Kotkaan osallistuakseen Gangut regattaan.
  Minä sain kuvattua sitä vain kaukaa ja sinä pääsit jopa sinne sisälle! Taidan olla hieman kateellinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska yhteensattuma meillä jälleen =D.Siellä todella yksityiskohtia riitti. Ennen vanhaan on panosettu ulkonäköön =D.

   Poista