maanantai 10. marraskuuta 2014

Vatsat täynnä kohti Hampurin keskustaa

Kun maittava lounas pursiseuralla oli nautittu. Lähdimme kävelemään hiljalleen kohti Hampurin keskustaa. Loppupäivä oli nk. vapaata ohjelmaa. Etenimme pitkin Außenalster järven kaunista rantaa joka oli täynnä upeita puistoja. Matkan varrella oli monia kauniita asuntoja, kyllä tuolla kelpaisi asua. 


Päivä jatkui pilvisenä, onneksi ei kuitenkaan satanut vettä ja oli melko lämmintä.
Järvenrannalta matkanvarella löytyi monia mukavia paikkoja, jossa lepuutimme välillä jalkoja ja ihastelimme maisemia. Viihdyn veden äärellä aina valtavan hyvin. Terassikausi oli Hampurissa vielä ihan täysillä käynnissä.


Järven ympärillä oli useamman pursiseuran majapaikka.


Ilokseni sain ihastella myös nokikanoja koko kävelymatkan ajan. Niitä tuntui olevan ihan joka puolella.


Kaunis monumentti. En vain voi sille mitään, että tästä tulee minulle mieleen Scary movien naamio =D. Miten sitä sanotaankaan... kauneus on katsojan silmissä =D.
Lähestyimme tekojärvistä pienempää, Binnenalsteria, jonka edustalta alkaisi varsinainen keskustan alue. Järvet erottaa toisistaan pieni kanava. Päätimme siirtyä siltojen toiselle puolelle sillan alta kulkevaa kävelytietä pitkin. Vaan kuinka kävikään?


Meinasimme joutua Gevaliakahville =D. Sillan alle oli rakennettu muutama "asumus" ja sieltä ei päässytkään toiselle puolelle. Palasimme niine hyvinemme takaisin sillalle.
Keskustan laitamilta löytyi erään talon kulmasta tuttu vaakuna. Talo oli Finnlandhaus. Tässä talossa on aikanaan toiminut mm. pääkonsulaatti.
Voitte kuvitella, että Hampurissa riitti yksityiskohtia kuvattavaksi yllin kyllin.


Tässä kuvassa näkyy Hampurin raatihuone, jossa kokoontuu Hampurin kaupunkiosavaltion parlamentti ja hallitus. Tämä historiallisesti arvokas rakennus on rakennettu vuosina 1886-1897 hiekkakivestä ja on tyyliltään uusrenesanssia. Komea torni yltää 112 meriä korkealle.

Seuraavassa postauksessa esittelen teille paikan, joka löi minut ihan totaalisesti ällikällä. Se oli yksi koko reissun kohokohdista =).

14 kommenttia:

 1. Voih, Saksaan olisikin joskus mukava päästä! Haluaisin nähdä vuoristoa ja vanhoja linnoja :)

  VastaaPoista
 2. Melkoista kontrastia erilaisten asumusten välillä, kun toiset asuu hulppeissa taloissa ja toiset teltassa sillan alla. Jään odottelemaan millainen paikka löi sinut ällikällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja sitten vielä näin Reberbanilla, kun asuivat ihan vain kadulla vilttiensä kanssa =D.

   Poista
 3. Tuo yksi kuva sai haaveleimaan siitä, millaista olisi astua veneeseen omalta kotiterassilta ja katsella veneen keinuntaa olkkarin ikkunasta... Anoppilassa tehdäänkin niin, mutta silti se on vaan jonkinlainen satumainen unelma. (En silti valita, tykkään kaikin puolin nykyisestä kodistamme ja kotisatamastamme!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se olisikin ihanaa, jos saisi ihailla venettään kotoa käsin. Olisi ihana se pakatakkin viikonloppuisin (ei ensin kotoa autoon ja autosta laituria pitkin veneeseen). =D.

   Poista
 4. Paljon kivoja yksityiskohtia on tarkat silmäsi löytänytkin ja hienot kuvat niistä!!

  Tähän vuodenaikaan esim. pidennetty viikonloppureissu jonnekin Keski- Euroopan kaupunkiin olisi ihan paikallaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa =). Paikka suorastaan kuhisi yksityiskohtia =D.

   Poista
 5. Thanks for the wonderful pictures from Hamburg - I have never been there :)
  Since Google is a terrible translator:
  Are those homeless people in those tents under the bridge?
  Or were they there for some special event?

  Have a nice day
  Knipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks to you =). Yes, Google is terrble translatos ans sometimes very funny =D. I think that those peole really live under the bridge. They had so much stuff there. And in Reberbahn was people who live in the steet! Nice day to you too =).

   Poista