lauantai 8. marraskuuta 2014

Norddeutscher regatta verein

Hampurin kaupungin läpi virtaa Elbejoki ja kaupungin keskusta sijaitsee Elben pohjoisrannalla. Elben sivujoen, Alsterin alajuoksu on padottu kahdeksi tekojärveksi, Binnenalster ja Außenalster.  Tekojärvistä suurimman, Außenalsterin rannalla pitää maajaa saksan suurin pursiseura, Norddeutscher regatta vereinin (NRV). Meidät oli kutsuttu kutsuttu kylään tänne Pohjois saksalaiseen pursiseuraan ja saimme nauttia yhdessä maittavan lounaan heidän uudessa klubiravintolassa.

 
Meitä oltiin vastassa ja saimme kuulla pienen esitelmän pursiseuran toiminnasta. Jäseniä seuralla oli yli 2000 henkeä ja heillä oli erittäin aktiivista junioritoimintaa. Junioreita oli jäsenissä toiset parituhatta. Järvi, jonka rannalla pursiseura sijaitsi, oli ympärysmitaltaan noin kahdeksan kilometriä. Ennätin jo miettiä, että miten noin pieneen järveen voi mahtua saksan suurimman pursiseuran suuren jäsenmäärän veneet? Myöhemmin kuulin, että jäsenistön veneet sijaitsivat suurimmaksi osaksi muualla, jopa karibialla saakka.


Paikat hohtivat uutuuttaan, eikä ihme, sillä rakennus oli vain muutaman vuoden vanha. Vanhassa klubitalossa oli syttynyt keittiön hormissa tulipalo ja rakennus oli palanut käyttökelvottomaksi. Kaikki pöydät olivat valmiiksi katettu ja jossain vaiheessa ne oli myös täytetty ruokailijoilla.
Pidin paikasta todella, merihenkinen (vaikka oltiinkin järven rannalla), selkeä ja tyylikäs. Erityisesti pidin tavasta, jolla pursiseura piti yllä imagoaan. Kaikissa astioissa ja ruokauluvälineissä oli kaiverrettu tai painettu heidän hieno logo joka teki niistä yksilölliset.


Aaaah, päivän ensimmäinen olut! Matkustuksen jälkeen maistui todella hyvälle =D. Saimme ruokalistat eteen ja pääsimme valitsemaan lounasta. Bongasin listalta hapankaalin ja bratwurstin, se olisi siinä! Hapankaaliin minulla on välillä suorastaan himo. Ennen ruoka-annosta saimme pöytään hyvää leipää ja sen seuraksi levitettä. Kuulemani mukaan saksalaiseen tapaan kuuluu tarjoilla leivän kanssa tätä "levitettä" joka oli sian sitä ihan itseään =D. Oli pakko maistaa. Sipasin levitettä leivän päälle ja se maistui ihan joulukinkulta =D.
Annos näyttää ehkä hieman jopa arkiselta, mutta voin kertoa, että oli hyvää. Hapankaali oli juuri sellaista kuin pitkin. Hapankaalin lisäksi ihastuin saksalaiseen sinappiin. Se ei ollut liian makeaa eikä liian etikkaista, vaan sopivan hapanta.


Jälkkäriksi otimme kaikki yksimielisesti creme bruleet. Maistui!
Matkaseurueemme jäsenistä eräs pariskunta oli aikanaan asunut saksassa ja he olivat kuuluneet tähän upeaan pursiseuraan. Saimme ruokaulun lomassa kuulla mukavia asioita tuolta ajalta. Kuka olisikaan parempi matkaopas kuin henkilö, joka on asunut paikkakunnalla.
Keskustelimme yhdessä mm. siitä, miten täällä pursiseurassa kunnioitettiin vieraita. Laiturilla sijaitsi useampi lipputanko ja siellä liehui lippuja niistä maista, joista oli vieraita käymässä. Niin siellä lehui komeasti myös suomenlippu meidän kunniaksemme. Lippuja oli monista erimaista, sillä klubilla oli vieraana kommodoreja useista eri maista. Olihan seuraavana päivänä alkamassa venemessut, Hanseboot.


Koko ruokailun ajan oli ihaillut satamassa uiskentelevia nokikanoja. Kun lähdimme jatkamaan matkaa, piti niistä tietenkin päästä ottamaan kuva =D. Voi miten söpöjä ne olivatkaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa upea paikka! Se taitaa olla tuolla etelämmässä vähän toinen meininki... Olen ollut vieraana Italian Rivieralla Rapallon pursiseuralla ja oli sekin aika hulppea paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli todella hieno. Jännää vaan oli, kun rannassa ei ollut samanlaista määrää veneitä kuin mitä esim. omassa kotisatamassa =D.

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Ja nyt tekee mieli bratwurstia :)

  VastaaPoista
 3. Hi Katinka, I just found your blog via another blog,
  and I fell in love with your beautiful photos. I'm your
  new reader and from now on I'm not going to miss
  any of them. But I sure would like to have a translate
  button here. It's mostly funny what turns out after
  translation, but at least it gives me an idea of what
  you meant. pleaaase....

  Have a fine weekend
  Knipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thany you very much and wellcome to my blog! I try to find the translation button =). Have a nice weekend too!

   Poista
 4. Sitä tuli näemmä syötyäkin Hampurissa. On varmasti kiva vierailla, kun paikallinen isäntä esittelee paikkaa ym. Ja vielä Suomen lippu liehumassa.

  VastaaPoista